U bent hier: Home Page › Nieuws › Nieuws

Nieuws

Toernooien CJBM: SURPRISE-ZONDAG: 19 januari 2020. Een bijzonder verslag van een bijzonder verrassende dag.
   (21-01-2020)

SURPRISE-ZONDAG: 19 januari 2020.Een bijzonder verslag van een bijzonder verrassende dag.

 

Verrassend was dat:

 • De wedstrijdcommissie te kennen had gegeven de organisatie van de clubzondagmiddag niet langer op zich te nemen.
 • Er 4 leden zich – op verzoek van het bestuur aan één van hen –“spontaan” aanmeldden om de 3e – zondag – van – de – maand – traditie in ere te helpen blijven houden.
 • Deze leden voortvarend aan de slag gingen om er voor te zorgen dat er ook in januari op de 3e zondag een toernooi gespeeld kon worden.
 • De naamsverandering van clubzondagmiddag in SURPRISE-ZONDAG.
 • De opkomst – ondanks de wat verwarrende berichtgeving – goed te noemen was; 46 deelnemers.
 • Er onder die 46 deelnemers ook een redelijk aantal niet leden waren.
 • Er niet meer volgens een vaststaand prijzenschema gewerkt zou gaan worden.
 • Men bij aanvang van de wedstrijden te horen kreeg hoe de prijsverdeling zou zijn.
 • Er ook enkele prijzen verloot zouden gaan worden; zodat iedereen evenveel kans maakt om met een prijs(je) naar huis te gaan.
 • Men zou proberen de wedstrijden zoveel mogelijk uit te laten spelen.
 • Dit lukte op één wedstrijd na; hierin kwam men tot 12 punten.
 • De eindtijd om en nabij 17:00 uur zou zijn.
 • Om 17:20 uur de uitslag bekend kon worden gemaakt.
 • De 4 met boulen te winnen prijzen werden eerlijk verdeeld; 2 gastspelers en twee eigen leden wonnen een tas met inhoud.
 • Er 6 prijsjes verloot werden.
 • Wat de prijzen betreft was er gekozen voor het thema; “Een goed en fris begin van het nieuwe jaar” en “Een schone lei” wat betreft de organisatie van SURPRISE-ZONDAG.
 • Er de volgende keer een ander schema en een ander thema aan bod zullen komen.                                             
 • De pers (Nel Westerweele) aanwezig was.
 • Haar bevindingen in de eerstvolgende Boelpraot te lezen zullen zijn.
 • Na afloop de organisatie de nodige complimentjes in ontvangst mocht nemen.
 • De winnaars van Surprise-Zondag waren:
 • Jules Visser-Marianne de Kort-Miranda Vreeke-Joep van Berkel

 

De volgende SURPRISE-ZONDAG zal gehouden worden op

zondag 16 februari a.s. te 14:00 uur.  Aanmelden  vóór 13:45 uur!!!!

VOOR ALLE FOTO'S:  KLIK HIER

 

(Terug naar boven)


NPC en NK's: NPC: ZATERDAG 18 JANUARI: MIDDELBURG-1 TEGEN ACP LES POINTEURS-1 UIT ALPHEN AAN DE RIJN.
   (19-01-2020)

NPC: ZATERDAG 18 JANUARI: MIDDELBURG-1 TEGEN ACP LES POINTEURS-1 UIT ALPHEN AAN DE RIJN.

In de 9e speelronde speelde Middelburg-1 een thuiswedstrijd tegen ACP Les Pointeurs uit Alphen aan de Rijn. Momenteel de nummer laatst in de competitie. Om verder afstand te nemen van de onderste regionen moest er gewonnen worden.

Mario moest werken, maar kwam nog even kijken hoe zijn teamgenoten het er vanaf brachten. Het doublet Ada en Ronald speelde een goede 1e ronde. Door de tegenpartij slechts 1 punt te gunnen wonnen ze met 13-1. Fabian en Myrthe kregen er in de eerste kan je gelijk 4 punten rond hun oren. Maar daar bleef het voor de tegenpartij bij. Met goed plaatwerk van Fabian en Myrthe lekker op schot wonnen  zij met 13-4. Het derde doublet Patrick en Jeroen hadden aanzienlijk langer de tijd nodig. Pas bij 0-7 pakte zij het 1e puntje. En kwamen daarna in wedstrijd via 8-8, naar een 13-10 winst. Stand 3-0 voor Middelburg-1.

In de 2e ronde kreeg Patrick rust. Myrthe, Ronald en Jeroen speelde samen in het triplet. In een goede wedstrijd met een op elkaar mopperende tegenstander werd er netjes met 13-7 gewonnen. Het triplet Ada, Marco en Fabian begonnen goed en namen een ruime voorsprong. Daarna verging het minder en pakte de tegenstander steeds de punten en kwamen nog redelijk dichtbij. Maar uiteindelijk wist Middelburg de partij met 13-10 te winnen. Tussenstand 5-0 voor Middelburg wat betekende dat de winst al binnen was.

Maar Middelburg wilde meer. Zou er een 8-0 uitslag inzitten??? In de 3e ronde kreeg Myrthe rust. Zij moest s’avonds nog een spetterend dansoptreden geven in de Kruitmolen. Never change winning teams. Dus speelde Jeroen en Patrick weer samen. Ditmaal verliep het veel voorspoediger en werd de tegenstander met 13-3 opgerold. Ook het doublet Ada en Ronald speelde weer samen. Waar ze in de 1e ronde de tegenstander nog 1 puntje gunde, gunde ze de tegenstander nu helemaal niks. 13-0 winst. Marco en Fabian speelde een degelijke wedstrijd ondanks dat Marco niet zijn best spel vertoonde werd er met 13-5 gewonnen.

Het is dus gelukt. Voor het eerst wist Middelburg-1 een wedstrijd met 8-0 te winnen. Zou dit angst inboezemen bij de concurrenten??

Zaterdag 1 februari is de 10e speelronde. Hierin speelt Middelburg-1 een thuiswedstrijd tegen PV Markeer-1 uit Hoek van Holland.

Jeroen Adriaanse

Stand NPC Middelburg 1 na 9e speeldag op 18 januari
1 Amicale Boule dÁrgent 2 Rijswijk 17 punten
2 JBC Vlaardingen Vlaardingen 11 punten
3 L' Esprit-1 Schiedam 10 punten
4 Middelburg-1 Middelburg 9 punten
5 Grand Cru '82-1 Leidschendam 8 punten
6 PV Gouda Gouda 7 punten
7 PV Markeer Hoek van Holland 6 punten
8 ACP les Pointeurs Alpen aan den Rijn 4 punten

(Terug naar boven)


NPC en NK's: NPC: ZATERDAG 18 JANUARI: JBC VLAARDINGEN-2 TEGEN MIDDELBURG-2.
   (19-01-2020)

NPC: ZATERDAG 18 JANUARI: JBC VLAARDINGEN-2 TEGEN MIDDELBURG-2.

Op 18 januari moest CJB Middelburg 2 voor de negende speeldag van de NPC naar JBC Vlaardingen 2. We verzamelden ons bij Arie en Jorien en vandaar vertrokken we met ons gehele team naar Vlaardingen. Ons team bestond deze keer uit Arie, Jorien, Joep ,Erna, Els, Piet ,Wim en Jaap en supporter Henny.

Om 11.15 uur kwamen we in Vlaardingen aan waar we een kop koffie kregen aangeboden en daarna gingen ingooien om de banen te verkennen. We gingen vol goede moed de eerste ronde doubletten tegemoet. Joep en Erna begonnen met een 3-0 voorsprong. De tegenpartij kwam terug en namen zelfs een voorsprong van 8-7. Door sterk plaatsen van Erna wisten ze de partij met 13-8 naar zich toe te trekken. Piet en Els begonnen ook voortvarend en namen een 5-0 voorsprong. Helaas wisten ze dit niet vol te houden en verloren hun partij met 13-5. Jaap en Jorien kwamen met 6-0 voor speelden een goede wedstrijd en kwamen niet meer in gevaar en wonnen hun partij met 13-7. Tussenstand 2-1 in het voordeel van CJB Middelburg 2.

De tweede ronde werd er triplet gespeeld. De teams bestonden uit Jorien, Arie en Wim en Joep, Erna en Els. Arie, Jorien en Wim speelden geen beste wedstrijd. Na een 10-1 achterstand kwamen ze nog terug naar 10-5 maar helaas verloren ze hun partij met 13-5. Joep, Erna en Els speelden een solide wedstrijd en namen een 7-2 voorsprong en bij een stand van 9-6 in ons voordeel wisten ze in de laatste ronde 4 punten te maken waardoor de eindstand 13-6 in ons voordeel was. Tussenstand na 5 partijen 3-2 in het voordeel van CJB Middelburg 2. 

 We gingen dus een spannende 3e ronde in voor doubletten. De teams bestonden uit Jaap en Jorien, Piet en Joep en Wim en Arie. Jaap en Jorien verloren hun partij na een achterstand van 9-1 uiteindelijk met 13-7. Het liep niet zo als in hun eerste wedstrijd als doublet. Piet en Joep namen na een 4-3 achterstand een 7-5 voorsprong en gaven deze voorsprong niet meer weg en wonnen met 13-8. Joep schoot in deze partij 2x het but uit wat 6 punten opleverde. Wim en Arie hebben van begin af aan voor gestaan 5-2, 9-2. Bij een stand van 13-2 wist de tegenpartij nog 4 punten te maken, maar Wim en Arie wisten hun partij daarna  met 13-6 te winnen. In deze partij plaatste Wim en schoot Arie goed.

Eindstand 5-3 in het voordeel van CJB Middelburg 2 en blijft de 2e plaats gehandhaafd. Op naar de 10e speelronde op 1 februari voor de laatste uitwedstrijd van de NPC naar Petangeske 4 uit Bergen op Zoom.

Fan ,supporter en speler CJB Middelburg 2

Stand NPC Middelburg 2 & 3 na 9e speeldag op 18 januari
1 L'Esprit-2 Schiedam 15 punten
2 Middelburg-2 Middelburg 11 punten
3 Middelburg-3 Middelburg 8 punten
4 JBC Maasstad 1 Rotterdam 7 punten
5 JBC Vlaardingen Vlaardingen 5 punten
6 PV Markeer 2 Hoek van Holland 4 punten
7 Petangeske-4 Bergen op Zoom 4 punten

 

(Terug naar boven)


NPC en NK's: NPC: ZATERDAG 18 JANUARI: MIDDELBURG-3 TEGEN L'ESPRIT-2 UIT SCHIEDAM.
   (19-01-2020)

NPC: ZATERDAG 18 JANUARI: MIDDELBURG-3 TEGEN L'ESPRIT-2 UIT SCHIEDAM.

Vandaag, spelende tegen L’ Esprit uit Schiedam, was heel zwaar en op het nippertje gekomen tot een recorduitslag dit seizoen tegen dat team. Het team waarmee werd gespeeld bestond uit Banda, Daniël, Maria, Monique, Ria, Salvador, Sjaak en Thijs.

Voor de eerste ronde waren de teams zo samengesteld: Banda en Maria, Daniël en Ria, Thijs en Salvador. Iedereen begon met enige voorsprong, maar deze trend hield helaas niet helemaal aan. Als eerste verloren Banda en Maria de partij met een 13 – 1; hun tegenstanders hadden slechts boules op drie vingers te tellen gemist of misplaatst. Vervolgens hadden onze helden Thijs en Salvador een absoluut nodige overwinning behaald op hun tegenstanders met 13 – 3. Daniël en Ria stonden met 8 – 0 voor, totdat de tegenstand terugkwam tot 8 – 7. Hierna hadden ze de kans om uit te gaan, maar boules gingen mis, waardoor ze zonder verdere punten te pakken verloren; uitslag achterstand: 1 – 2.

Na de eerste ronde kwamen de tripletten, vaak de Achillespees van Middelburg 3. Zowel Sjaak, Daniël en Banda speelden samen, als Ria, Thijs en Salvador.  Begonnen met een achterstand, sprokkelden met grote moeite een paar puntjes en, ondanks de morele steun, eindigden we relatief negatiever dan de eerder gespeelde ronde met voor het team van Sjaak 5 – 13 en het andere met 1 – 13; uitslag achterstand: 1 - 4

Gedreven door bijna zuivere tegenslag waren wij gedwongen de derde ronde Monique in het spel te gooien. De Middelburgse eer moest verdedigd worden; nog een verlies en sommigen zouden iets kunnen krijgen vergelijkbaar met een depressie, het loser-gevoel. De teams waren Thijs met Monique, Salvador met Maria, Sjaak met Daniël. Iedereen begon met een voorsprong. Daniël en Sjaak maakten simpel gezegd gehakt van hun tegenstanders met 13 – 4. Daarna behaalden Maria en Salvador een zuur verdiende overwinning na een spannende pot beëindigd met een heerlijke 13 – 12. Uiteindelijk, na een tijdje, wonnen Monique en Thijs met 13 – 7.

Na de laatste twee partijen werd er door het publiek geklapt als een hoop gelukkige NASA-engineers, die na veel inspanning eindelijk de Mars rover Curiosity veilig hadden geland op 6 augustus 2012. Nooit eerder dit seizoen had een team zo hoog, noch zo bekwaam, gescoord tegen het ook nu nog ongeslagen L’ Esprit.

Uiteindelijke uitslag: 4 – 4. Het eerste puntverlies van de koploper

Banda Norimarna

(Terug naar boven)


NPC en NK's: NPC: ZATERDAG 11 JANUARI: MIDDELBURG-2 TEGEN MIDDELBURG-3.
   (16-01-2020)

NPC: ZATERDAG 11 JANUARI: MIDDELBURG-2 TEGEN MIDDELBURG-3.

Zaterdagmorgen 12.30u werden wij verrast door Wim Koster die jarig was en ons trakteerde op koffie met een heerlijke tompoes, waarna Wim door ons team geluk werd gewenst en door de vrouwen stevig werd geknuffeld, dus die had meteen de warming-up te pakken.

Voorbereiding.

Na gezamenlijk koffie drinken en een peptalk van captain Piet, op naar de speelhal waar onze tegenstanders al geruime tijd aan het oefenen waren, om ons team (zonder warming-up) goed opgepept de wedstrijd aan te gaan. Voor aanvang van de wedstrijd werden we door arbiter Leo op het matje geroepen en de huis -en spelregels door genomen, waarna om klokslag 12.00u de wedstrijd kon beginnen.

Speelronde 1

Team 1 : Erna & Joep. Het team ging goed van start met een 5-0 voorsprong, maar half de wedstrijd bij de stand 8-8 was de voorsprong geheel verdampt. Na wat strubbeling met de tegenstanders over het verplaatsen van de speelring raakte Erna een beetje van slag en stokte het wedstrijdritme, waarna zij de wedstrijd jammer genoeg met 9-13 verloren.

Team 2 : Jorien & Wim. Dit team ging moeizaam van start en na half de wedstrijd stond de teller op 1-8  achterstand, maar na de omschakeling van beide spelers verliep het spel in eens veel soepeler en werden de nodige punten verzameld en kwamen zij terug naar 11-12. In de hierop volgende mènne liet de jarige Wim geen steek meer vallen en met z'n laatste bal besliste hij de wedstrijd in ons voordeel 13-12.

Team 3 : Arie & Henny. Het team ging voorspoedig van start met een 6-0 voorsprong, maar tijdens de wedstrijd kregen ze steeds meer tegen gas en bij de stand 12-12 werd het echt billen knijpen, wie hier als winnaar uit de bus kwam. De hierop volgen mènne gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe, maar Arie was de man met de minste zenuwen en met z'n laatste bal besliste hij de wedstrijd toch nog in zijn voordeel 13-12.

Pauze 1

De lunch werd in een goed gemutste stemming en onder het genot van een heerlijke kop soep genuttigd. Vervolgens werd door Piet de volgende opstelling bekend gemaakt en gaf hij ons team vervolgens nog een extra oppepper om voor de volle winst te gaan.

Speelronde 2.

Partij 4 : Arie - Jaap & Wim. Na een wat moeizame start van Jaap (stijf - verkleumd) na het bank zitten tijdens de 1e speelronde, ging het na de 3e mènne in ons team soepeler lopen. Halfweg de wedstrijd was de stand bij 8-8 weer geheel in evenwicht en kon het kwartje weerskanten om vallen, maar ons team liet zich vervolgens niet meer door de tegenstanders verrassen en sleepten de volle buit 13-8 binnen.

Partij 5 :  Jorien - Piet & Joep. Deze partij liep net als bij het andere team ook moeizaam, Piet had net als Jaap dezelfde strubbeling en kwam hij (dieseltje) in het verloop van de wedstrijd steeds beter in zijn spel.

Bij de stand van 9-11 had Joep nog één boules over en werd er onderling als team  druk overlegd wanneer hij de dichtst bijzijnde boules van de tegenstander wegschoot kwamen zij op 12-11 voorsprong en bij een blijver was de partij in ons voordeel beslist, dus Joep kreeg groen licht van beide teamgenoten om te schieten en jawel hoor boem en pats!! raak het werd een 4-punter met een stralende Joep en de partij was meteen beslist 13-11.

Pauze 2.

In blijde stemming op naar de kantine voor een welverdiende kop koffie - thee met een heerlijke plak cake, die ons opperbest smaakte bij een tussenstand van 4-1 voorsprong. Wij verlieten de kantine dan ook zeer goed gemutst op naar de speelhal met nogmaals de waarschuwing van captain Piet om de zaken goed scherp te houden en gaan met die banaan voor de volle winst!! 

Speelronde 3.
Partij 6 : Arie & Jaap. Een gelijk opgaande strijd heen en weer tot de stand 8-8, waarna de wedstrijd een kanteling kreeg en in de volgende 3-mènnes de strijd in ons voordeel 13-8 werd beslist en als laatste koppel de baan verliet met een 6-2 eind overwinning op zak!!

Partij 7 : Joep & Erna. Dit koppel begon na hun 1e verlies geladen en vol goede moed in een gelijke opgaande wedstrijd voor de volle winst, maar moesten na een sportieve strijd jammer genoeg met de haven in zicht een nipte nederlaag 11-13 incasseren.

Partij 8 : Piet & Henny, Dit koppel moest daarna vol aan de bak om de overwinningspunten (5-2) binnen te halen en na een zware sportieve strijd met tussendoor een omschakeling van beide spelers wisten zij de partij winnend 13-11 af te sluiten.
Met deze tussenstand 5-2 op zak was ons eind doel al bereikt.


Na beschouwing.
In de kantine werd de overwinning en ook Wim z'n verjaardag onder het genot van een drankje en een (bitter)hapje in een gezellige sfeer verder gevierd en over de wedstrijd nog lang na gebabbeld, tot Hans de bar en kantine ging afsluiten.
Daarna ging iedereen goed gemutst en voldaan op huis aan en met in ons achterhoofd de volgend wedstrijd a.s. zaterdag in Vlaardingen.

Van een supporter - medespeler.

 

Stand NPC Middelburg 2 & 3 na 8e speeldag op 11 januari
1 L'Esprit-2 Schiedam 14 punten
2 Middelburg-2 Middelburg 9 punten
3 Middelburg-3 Middelburg 7 punten
4 JBC Maasstad 1 Rotterdam 6 punten
5 JBC Vlaardingen Vlaardingen 5 punten
6 PV Markeer 2 Hoek van Holland 4 punten
7 Petangeske-4 Bergen op Zoom 3 punten

 

(Terug naar boven)


Varia: ROMMELMARKT 11 APRIL A.S. ÉN EEN PAAR NUTTIGE PUNTEN
   (13-01-2020)

ROMMELMARKT 11 APRIL A.S. ÉN EEN PAAR NUTTIGE PUNTEN

Op zaterdag 11 april (een dag voor Pasen) wordt er op onze banen weer een Rommelmarkt gehouden. Binnen de Rommelmarktcommissie is er wat veranderd, ook qua inzichten en regeltjes. In 2020 gaat men met nieuw elan te werk.

De commissie:

Hier zijn de reeds bestaande commissieleden Koos Barto, Jan Kloet en Annemarie van Pelt versterkt met Joost van Hommelen en Eddie Malicki. Een hartelijk welkom is hier op zijn plaats.

Aanleveren van spullen alleen op woensdagmiddag:

Tot heden leverde iedereen spullen aan op willekeurige tijdstippen. Was er niemand van de commissie aanwezig dan legden zij hun spulletjes onder het afdak of in het halletje van onze ingang. Gevolg……vaak een wat rommelige aanblik. Dat MOET anders en daarom wordt hier structuur in aangebracht. Voortaan kunt u uw spullen voor de Rommelmarkt alleen op woensdagmiddag aanleveren bij iemand van de Rommelmarktcommissie. Deze beoordeelt vooraf of het aangeleverde goed ook verkoopbaar is of dat dit beter ineens naar de stort gebracht moet worden. Wees dus zelf ook selectief, dat bespaart werk en onnodig gesjouw.

NB: de beide containers zijn verder buiten deze woensdagmiddag altijd afgesloten.

Bij deze onze dank voor de velen die zich afgelopen jaar inzetten om steeds van onze Rommelmarkten een absoluut succes te maken.

Koos Barto. Rommelmarktcommissie.

(Terug naar boven)


Jeugd: ZONDAG 12 JANUARI: MINI-MAXI TOERNOOI BIJ VA-TOUT IN BREDA.
   (12-01-2020)

ZONDAG 12 JANUARI: MINI-MAXI TOERNOOI BIJ VA-TOUT IN BREDA.

Zondag 12 januari gingen wij met 6 mini-maxi teams en 2 supporters naar Breda voor het mini-maxi maxi toernooi bij Va-tout in Breda . De teams waren Serge & Monique, Pascal & Jeroen, Cyril & Thijs, Jayden & Piet, Nethanya & Myrthe en Sylvan & Fabian. De supporters Chris Traversier en de moeder van Jayden.

De organisatie had 2 poules gemaakt. Eén tot en met 10 jaar en één van 11 tot en met 16 jaar. Gezien de leeftijd van onze mini’s zaten we allemaal bij elkaar. In deze poule zaten 10 teams. Door middel van trekken van een envelop werd je nummer bepaald. We ontkwamen er niet aan dat er ook tegen elkaar gespeeld moest worden.

In de 1e ronde wisten Pascal & Jeroen de onderlinge strijd met Sylvan & Fabian te winnen. Piet & Jayden verloren hun 1e partij van de latere winnaar. De overige doubletten wist hun partij wel te winnen.

Fabian & Sylvan speelde in de 2e ronde tegen Cyriel & Thijs.  Sylvan & Fabian wonnen deze wedstrijd. Serge & Monique wonnen in een spannende partij met 13-11 van Pascal & Jeroen. Jayden en Piet wonnen met 13-5 van Nethanya en Myrthe.

In de 3e ronde wisten Myrthe & Nethanya makkelijk met 13-2 te winnen. Piet & Jayden verloren helaas kansloos met 13-0. Fabian & Sylvan wonnen hun 2e partij van de dag. Jeroen & Pascal wisten helaas hun laatste partij niet in een overwinning om te zetten. En in een onderlinge familiestrijd legde Thijs & Cyriel het af tegen Monique & Serge.

De resultaten van deze dag zorgen voor onze mini’s en maxi’s de volgende eindstand op.

8e plaats Jayden & Piet

7e plaats Cyriel & Thijs

6e plaats Pascal & Jeroen

4e plaats Nethanya & Myrthe

3e plaats  Sylvan & Fabian

2e plaats Serge & Monique

 

Het was weer een leuke en geslaagde dag. Regelmatig kregen onze mini’s de complimenten over de wijze waarop ze boulen. Over het goede plaatsen en vooral ook het goede tireren. Op naar Wommelgem op 20 juni voor het volgende mini en maxi toernooi.

Jeroen Adriaanse.

(Terug naar boven)


NPC en NK's: NPC: ZATERDAG 11 JANUARI: PV GOUDA-1 UIT GOUDA TEGEN MIDDELBURG-1.
   (12-01-2020)

NPC: ZATERDAG 11 JANUARI: PV GOUDA-1 UIT GOUDA TEGEN MIDDELBURG-1.

Afgelopen zaterdag speelde Middelburg-1 een uitwedstrijd tegen Gouda-1. Door 3 afmeldingen gingen we slechts met 6 spelers op stap. Te weten Ada, Mario, Marco, Piet, Ronald en Jeroen.

In de 1e ronde begonnen Ronald en Jeroen niet sterk en kwamen met 10-2 achter. Tijd om te draaien en dat pakte goed uit. In 3 mennes  daarna werd het rechtgezet en wonnen ze met 13-10. Mario en Piet begonnen goed. Namen een ruime voorsprong waarna het even haperde. Maar zij wisten hun partij met 13-8 te winnen. Bij Ada en Marco verging het minder. Beide zaten niet echt lekker in de wedstrijd en verloren deze met 13-6. Tussenstand 2-1 voor Middelburg.

In de 2e ronde ging het triplet Ada, Mario en Marco als een speer uit de startblokken. In een snelle partij wonnen zij met 13-0. Het triplet Piet, Ronald en Jeroen speelde een mindere wedstrijd tegen een goed spelende tegenstander. Ze kwamen tekort en verloren met 13-8. Tussenstand 3-2 in Middelburgs voordeel.

Om in de stand gelijk te komen met Gouda diende er gewonnen te worden. Dus in de 3e ronde moesten minimaal 2 partijen in winst worden omgezet.

Het 1e punt leek al snel binnen te zijn door een 12-0 voorsprong van Mario en Piet. Jeroen en Ronald namen ook een voorsprong terwijl Ada en Marco op achterstand kwamen. Ronald en Jeroen wisten als 1e hun partij te winnen met 13-9. Mario en Piet zagen hun voorsprong slinken tot 12-12 terwijl Ada en Marco terugkwamen van 4-11 tot 11-11. Mario en Piet wisten bij een 12-12 stand toch het beslissende punt te maken en zo toch nog te winnen met 13-12. Ada en Marco besliste vrijwel gelijk hun partij in hun voordeel met 13-11.

Eindstand 6-2. Een mooie en belangrijke overwinning. Hierdoor nemen we afstand van de laatste plaats. Volgende week de 9e ronde met een thuiswedstrijd tegen ACP les Pointeurs uit Alphen aan de Rijn.

Jeroen Adriaanse

 

Stand NPC Middelburg 1 na 8e speeldag op 11 januari
1 Amicale Boule dÁrgent 2 Rijswijk 15 punten
2 JBC Vlaardingen Vlaardingen 11 punten
3 L' Esprit-1 Schiedam 8 punten
4 Middelburg-1 Middelburg 7 punten
5 PV Gouda Gouda 7 punten
6 Grand Cru '82-1 Leidschendam 6 punten
7 PV Markeer Hoek van Holland 6 punten
8 ACP les Pointeurs Alpen aan den Rijn 4 punten

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: HET VAN DER VALK-SNERTTOERNOOI 2020
   (07-01-2020)

HET VAN DER VALK-SNERTTOERNOOI 2020

 Een Snerttoernooi zonder Snert hoe kan dit anno 2020? Heel eenvoudig. De Snert was nauwelijks te pruimen, laat staan te eten. Jammer maar daar had de wedstrijdcommissie écht niet de hand in. Er is inmiddels wel gereclameerd bij het concern en zijn onze bevindingen door gegeven. Jammer maar het is niet anders, hoe graag we het anders hadden gezien!

 We begonnen om 10 uur met 35 teams. Een team had zich afgemeld om 8.10 uur wegens ziekte maar daar konden wij als commissie natuurlijk ook niets mee. We hopen dat het inmiddels beter gaat met de zieke.

De eerste partij was voorgeloot, de 2de  tot en met de 5de ronde eveneens, dus ieder team speelde derhalve 5 partijen. Na de eerste ronde gingen de winnaars in een poule (rood), ook de  verliezers werden in een andere poule(geel) bij elkaar geplaatst.

Om 17.30 uur volgde de prijsuitreiking: 

 

Poule Rood was de winnaarspoule: 

 1. Stefean Scheltema/Eddie Hollestelle van Petangeske Bergen op Zoom
 2. Hans Wirtz/Wim Koster van CJB Middelburg
 3. Filiberto de F/Tom v.d. Voort van Petangeske Bergen op Zoom

 

Poule Geel was de verliezerspoule:

 1. Coby de Goffau/Frans Hoornick van CJB Middelburg
 2. Jan Limonard/Chris Lokersevan CJB Middelburg
 3. Dirk Dieltjes + partner uit Belgie.

 

Het Snerttoernooi 2020 mag zonder meer geslaagd genoemd worden.

De Snertcommissie.

 

Voor de volledige uitslag van Poule RoodKLIK HIER

Voor de volledige uitslag van Poule Geel :  KLIK HIER  

Voor alle foto’s van dit Snerttoernooi:          KLIK HIER

 

(Terug naar boven)


Varia: DE NIEUWJAARSRECEPTIE VAN ZATERDAG 4 JANUARI
   (07-01-2020)

DE NIEUWJAARSRECEPTIE VAN ZATERDAG 4 JANUARI

De afgelopen zaterdag, 4 januari is de Nieuwjaarsreceptie gehouden in ’t Boeluus. Het begon om 16.00 uur. Langzaam druppelden de bezoekers en clubleden binnen en uiteindelijk waren er ongeveer 65 bezoekers. Omstreeks 16.40 uur nam de voorzitter, Wim Vermeule het woord. Zoals jullie weten is hij voorzien van technisch inzicht.  Hij plaatste zich onder een geluidsabsorberende plaat in de kantine waarop de gesprekken van de aanwezigen langzaam verstomden, nieuwsgierig als zij waren naar wat Wim te vertellen had.

In zijn toespraakje vertelde hij zeer verguld te zijn door de inspanningen van de vrijwilligers in het afgelopen jaar. De onderhouds-, wedstrijd-, rommelmarkt-, jeugd- en kantinecommissie kregen een pluim voor het werk voor de vereniging. Ook niet te vergeten alle leden en spelers van de vereniging. De inspanningen van de webredactie en redactie van de Boelpraot werden genoemd en ook de mensen die zich inspannen voor het aanschaffen en installeren van de ledenadministratie en website werden genoemd.

Wim vertelde dat hij het komende jaar het vrijwilligerswerk alle aandacht wil geven. Met name om de groep vrijwilligers in een commissie elkaar nog beter te leren kennen.

Na een 15 minuten was de toespraak voorbij en hebben de leden nog een uurtje gezellig met elkaar in ’t Boeluus het nieuwe jaar ingeluid. Van belang is even te noemen dat ook enkele sponsors aanwezig waren, onder wie Mevr. Aad Camphuijsen en Dhr P. Blankenburgh. Mevr. Camphuijsen  is een lid van het eerste uur van de oprichting van de Club. Dhr P. Blankenburgh is de eigenaar van Blankenburgh Wonen aan de Mortiere in Middelburg.

 Opnieuw was het inluiden van het jaar 2020 een werkelijk heel gezellig gebeuren en een mooie start van dit jaar.

 Namens het bestuur: Ton van Kaam

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - [Volgende >>]

Zoek in site:
           

 

Laatste nieuws:

21-01-2020

SURPRISE-ZONDAG: 19 januari 2020. Een bijzonder verslag van een bijzonder verrassende dag.

Lees meer...

19-01-2020

NPC: ZATERDAG 18 JANUARI: MIDDELBURG-1 TEGEN ACP LES POINTEURS-1 UIT ALPHEN AAN DE RIJN.

Lees meer...

19-01-2020

NPC: ZATERDAG 18 JANUARI: JBC VLAARDINGEN-2 TEGEN MIDDELBURG-2.

Lees meer...

19-01-2020

NPC: ZATERDAG 18 JANUARI: MIDDELBURG-3 TEGEN L'ESPRIT-2 UIT SCHIEDAM.

Lees meer...

16-01-2020

NPC: ZATERDAG 11 JANUARI: MIDDELBURG-2 TEGEN MIDDELBURG-3.

Lees meer...

    

Kalender:
« Januari 2020 »
M D W D V Z Z
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Inloggen:

Ogenblik a.u.b. ...