U bent hier: Home Page › Nieuws › Nieuws

Nieuws

Toernooien CJBM: SURPRISE ZONDAGMIDDAG EN HET GETAL DERTIEN
   (27-07-2020)

SURPRISE ZONDAGMIDDAG EN HET GETAL DERTIEN

Het getal dertien heeft vaak een negatieve betekenis:
Twaalf ambachten, dertien ongelukken.
Dertien in een dozijn.
Hij is er nummer dertien.
Vrijdag de dertiende.

Kortom dertien is het ongeluksgetal; de meeste sporters hebben niet graag nummer dertien als rugnummer.
Hoe anders is het bij het jeu de boulen.
Daar speelt dertien juist een belangrijke rol.
Dertien kan veel plezier opleveren, want wie het eerst bij de dertien is, heeft gewonnen!

“Dertien... daar draait alles om” bedacht de organisatie van de Surprise-Zondagmiddag.
Maar dan wel op een geheel andere manier.
Tijdens de Surprise-middag van 26 juli (2 x 13) waren er twee hoofdprijzen te winnen.
Eén voor degene die op de dertiende plaats eindigde (John Jansen van CJBM).
Eén voor degene die deelnemerskaart nummer dertien had getrokken (Peter Hageman, campinggastspeler).
Laatst genoemde had echt geluk; hij was als eerste geëindigd (3 winst + 21), maar had “normaal” gesproken geen prijs gehad. Maar nu dankzij kaart nummer dertien wel!
De overige prijzen werden onder de andere deelnemers verloot.

Op deze eerste Surprise-Zondagmiddag in het corona-tijdperk waren er 39 (3 x 13) deelnemers.
Om tot een betere verdeling te komen, trok een van de organisatoren zich van de deelnemerslijst terug, zodat er 38 spelers overbleven.
Het werd een gezellige middag, waarbij de deelnemers de “corona-regels” goed in de gaten hielden, zodat corona-boa-van-dienst Jos de Goffau slechts sporadisch diende op te treden als een van de boulers iets te enthousiast werd en de regels even vergat. Aan alles was gedacht, zelfs waren op 3 verschillende plaatsen de deelnemerslijsten te zien, zodat men elkaar zeker niet in de weg kon lopen.

Mede door het mooie boulesweer  zonnetje en gelukkig niet al te warm – werd het een gezellige middag, waarbij goed gebruik werd gemaakt van het terras.
Na de prijsuitreiking bleven de meesten nog even gezellig nababbelen en werd er naar de datum van de volgende Surprise-Zondagmiddag geïnformeerd.

De eerstvolgende Surprise-Zondagmiddag zal gehouden worden op zondag 16 augustus a.s.; aanvang 14:00 uur, aanmelden tot 13:45 uur.
Noteer het in uw agenda; het belooft weer een gezellige boules-middag te worden met onverwachte prijzen en onverwachte winnaars.

Organisatie Surprise-Zondagmiddag.

Voor het foto-album:KLIK HIER

(Terug naar boven)


Varia: WIJ BOELEN WEER……”MAAR……
   (23-07-2020)

WIJ BOELEN WEER……”MAAR……

Wij zijn weer een maand in bedrijf, 15 juni mochten we weer de banen op. Niet zoals het vroeger was want we hebben ons moeten voorbereiden volgens de regels van het RIVM, de overheid en de gemeente én protocollen moeten inleveren. Dat het niet meer zoals vroeger wordt is ook duidelijk geworden door het ontvallen van Piet Rottier. Piet was onderdeel van de redactie en van de jeugdcommissie en gewoon een gezellige speler om mee en tegen te spelen. In het laatste NJBBmagazine Petanque stond een groot artikel over onze club en daar heeft Piet heel veel werk voor verzet. Het kan dus niet meer worden zoals het was want Piet Rottier is er niet meer. 
Wij moeten door - of mogen door - volgens de aanbevolen regelgeving en het clubhuis is ook weer in bedrijf . Het coronateam, Ton, Tonnie en Miranda, heeft samen met de commissies veel werk verzet om spelen mogelijk te maken. Zelf heb ik sinds half maart en ook vakantie op 20 juli weer een balletje gegooid en ik moet zeggen het is strak georganiseerd. Maar als je eenmaal op de baan staat is het weer gezellig en spannend om te spelen. Aan de organisatie kan het niet liggen alles wordt prima aangegeven. Toch is er een “MAAR” in het hele verhaal van aanpak en dat is de uitvoering - de 1,5 meter.
In heel Europa neemt de besmetting weer toe. Wij kunnen dat bijna direct toeschrijven aan de versoepeling van de regels. Echter versoepeling betekent niet dat alles weer mag en dat we deze corona niet serieus moeten nemen. Vele landen en gebieden schrijven mondkapjes voor maar ook daar neemt de besmetting toe. Wat we zien is dat door de toegenomen drukte de afstand van 1,5 meter niet gerespecteerd wordt. De jeugd schijnt daar een belangrijke rol in te spelen omdat zij de verkregen vrijheid weer als vanouds invullen. Zij worden minder ziek maar kunnen wel besmet raken en komen altijd in aanraking binnen het gezin of familie met ouderen. Met of zonder mondkapje de 1,5 meter blijft zeer belangrijk. Daarom binnen de club: hou je aan de 1,5 meter afstand die we absoluut moeten respecteren en als dat te moeilijk wordt zou het zo maar kunnen zijn dat mondkapjes ook in Nederland overal verplicht worden vanuit de overheid. Als de discipline binnen de club niet goed verloopt zou het zo maar kunnen dat het vanuit onze eigen verantwoordelijkheid ook bij ons op de banen verplicht wordt.  Wij zijn nu nog steeds buiten aan het boulen en het clubhuis is coronaproef ingericht, samen moet het kunnen om gezond te boulen. 
Het wordt wat anders als we in oktober naar binnen moeten. In overleg met de commissies moeten we kijken of 1 oktober wel zo hard is. Als het weer het toe laat wellicht langer buiten blijven. Spelen in onze hal is een probleem want daar is onvoldoende ventilatie en de verwarming blaast de warme lucht met al onze uitademing een hele middag of avond rond. Dit is een onderwerp waar wij als bestuur, samen met de commissies zorgen over moeten gaan maken. 
Maar gelukkig kunnen we nu nog 2 tot 2,5 maand buiten sporten. Luister naar de aanwijzingen van de commissies en hou je aan de 1,5 meter dan moet het goed gaan.


Wim Vermeule, voorzitter - 23 juli 2020    

(Terug naar boven)


Varia: EEN RECORD-WOENSDAGMIDDAG EN EEN WAARSCHUWING
   (23-07-2020)

EEN  RECORD-WOENSDAGMIDDAG EN EEN WAARSCHUWING

Afgelopen woensdag 22 juli kon al weer een record (gezien de omstandigheden) aantal spelers genoteerd worden. Maar liefst 49 enthousiastelingen kwamen hun jeu-de-boules-sport beoefenen onder de meest ideale weersomstandigheden.
Sinds half juni, toen onze club weer open ging, zagen we het aantal spelers toenemen. Een voorzichtig begin (22) is nu na een paar weken bijna tot 50 uitgegroeid. Natuurlijk was dit alleen maar mogelijk dankzij zorgvuldige voorbereidingen van ons waakzame corona-team. Elke week deden zij nuttige ervaringen op en brachten die punten in de praktijk. Zij deelden hun visie met de diverse wedstrijdcommissies en dat gaf kennelijk een veilig gevoel. Een paar voorbeelden: Voortaan hangen de scorebordjes al op de juiste banen-op-afstand. De ringen liggen klaar. De wedstrijdcommissies zitten achter hun plastic-afgedekte wedstrijdkamer en ook het terras is keurig ingedeeld met de tafels en 4 stoelen-op-afstand. Alles gedaan om onze veiligheid zoveel mogelijk te garanderen.
Nochtans was het absolute noodzaak dat onze BOA-van-de-dag Hans van Eijzeren bij zijn openingswoord ruim aandacht schonk aan alle reeds opgestelde regels, daarbij opmerkend dat het niet mogelijk was dat hij in het begin constateerde dat men rustig 2 tafels aan elkaar schoof en men dan met 7-8 personen bij elkaar zat. Hij hamerde er nogmaals op dat de regels voor 100 % in acht genomen moet worden. Stel dat er controle van de gemeente komt en zij zien dat lang niet alles op orde is, de mogelijkheid bestaat dat men de club sluit en eventueel ontvangen subsidiegeld terug gestort moet worden, verhoogd met een boetebedrag. Is DAT wat we willen?
Geen boulen meer door nonchalant gedrag? Ook herhaalde Hans nog even: spelen met eigen but, alleen eigen ballen oprapen, één persoon die het scorebord bijhoudt, één meter, één kaartinvuller en voortdurend opletten dat men anderhalve meter afstand van elkaar houdt. Dán alleen kunnen wij allen met plezier onze jeu-de-boules-sport blijven doen.
En verder was het deze woensdagmiddag een en al een gezellige boel. Lekker ontspannen spelen en de pauze invullen om elkaars wederwaardigheden te vernemen met een drankje. En ZO hoort het en ZO kan het blijven als u uw verantwoording maar neemt en uitvoert.


Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel

(Terug naar boven)


Clubcompetities: UITGANGSPUNTEN VOOR DE WOENSDAGMIDDAG
   (19-07-2020)

UITGANGSPUNTEN VOOR DE WOENSDAGMIDDAG

Bij het spelen op de woensdagmiddag dient ieder zich te houden aan het corona protocol.
Dat houdt in elk geval in dat het “samenklonteren” van spelers zoveel mogelijk vermeden moet worden. Let op de 1 ½ meter afstand.

 Daarom heeft de woensdagmiddagcommissie de volgende beslissing genomen:

 1. Er wordt tot aan het eind van het zomerseizoen alleen nog gespeeld voor de ranglijst, zodat er in elk geval niet na elke speelronde nieuwe doubletten moeten worden gevormd.
2. De wedstrijdkaarten worden aan het eind van de middag ingeleverd, waarna de uitslagen verwerkt worden.
3. Er wordt in het zomerseizoen alleen buiten gespeeld.
4. Bij aanhoudende regen wordt de speelmiddag beëindigd door de woensdagmiddagcommissie. De uitslagen van deze dag worden niet meegenomen in de stand.
5. Er wordt geen inleggeld gevraagd.
6. Wie wil spelen meldt zich buiten aan bij het raam van het kantoor van de woensdagmiddagcommissie.
7. De woensdagmiddagcommissie bestaat uit twee personen. Een van beiden speelt niet mee op deze middag en vervult de rol van “corona-coach”.
8. Er zijn lijsten met de banen waarop gespeeld kan worden, in overeenstemming met de corona-afspraken. Daarin worden de spelers ingedeeld.
9. Het einde van het zomerseizoen is op woensdag 30 september. Het Sluitingstoernooi van het seizoen is echter eerder op 27 september. 
10. Of op 30 september nog op de woensdagmiddag gespeeld wordt, maken we nader bekend.

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: DE “SURPRISE-ZONDAGEN” KOMEN ER WEER AAN
   (08-07-2020)

DE “SURPRISE-ZONDAGEN” KOMEN ER WEER AAN

Het was even afwachten hoe het met “corona” zou gaan, maar vanaf half juni en een héél voorzichtige start weten we het vrijwel zeker……..de commissie durft de draad weer op te pakken en de “SURPRISE-ZONDAGEN” komen weer terug als vanouds. Ze waren al erg succesvol en dat kunnen ze nu (na 3 maanden pauze)  ook weer worden. Natuurlijk gaan we de “surprise” niet verklappen, maar reken maar dat het aan originaliteit en verrassing niet zal ontbreken. Dat maakt het nu juist zo spannend. In de afgelopen maanden hadden we alle tijd om het ene na het andere leuke idee te ontwerpen. Aan inspiratie geen gebrek en we zullen zelfs alle gezelligheden dit jaar niet eens kunnen afwerken. Genoeg over dus ook voor 2021.

Waarom alleen maar komen boulen op de traditionele competitie-middagen-avonden? Alles is al bekend hoe dat gaat. Boulen binnen een team, punten vergaren, drankje na afloop en floep……wegwezen.

Dát zal je op een “SURPRISE-ZONDAG” niet overkomen. Wat? Je bent op zo’n speciale zondag niet meer van de baan te branden en kijkt om 17.00 uur sip op je horloge en denkt: “nu al voorbij?”
Maar dan weet je in ieder geval dat je op een echte top-zondagmiddag kunt terugkijken, dat beloven wij je.

Eerst maar eens je agenda vullen met onderstaande                                 

“SURPRISE-ZONDAG-DATUMS”
Zondag 26 juli
Zondag 16 augustus
Zondag 13 september
Zondag 11 oktober
Zondag   8 november
Zondag 13 december


De aanvangstijd van al deze zondagen is 14.00 uur en aanmelden kan tot uiterlijk 13.45 uur. 

Wég met die saaie zondagmiddagen. Kom lekker naar de boulesbaan nu het weer kan en mag en maak van je zondag een onovertroffen uitjes-dag.
Wij staan er al klaar voor. Jij ook?

Wedstrijdleiding: Irma en Eddie Malicki

(Terug naar boven)


Clubcompetities: HULDIGING DER KAMPIOENEN WINTER 2019-2020
   (08-07-2020)

HULDIGING DER KAMPIOENEN WINTER 2019-2020

Toen  half maart 2020 besloten werd om vanwege het coronavirus onze banen te sluiten waren een paar dingen die tot verwarring konden leiden.
Alles moest zo plotseling gebeuren, dat er nauwelijks tijd was om nog iets te kunnen regelen. Dicht was dicht en even bij elkaar komen voor overleg zat er ook niet meer in. Langzaam maar zeker kwam iedereen na een dikke maand weer bij zinnen en werd de blik gericht op de toekomst. Hoe verder? 
Kijk nou eens hoe het met het voetbalseizoen verliep. Laten doorspelen en de competitie voort zetten? De stand van half maart als eindstand beschouwen? Met een heleboel geharrewar werd tot dat laatste besloten.
Oftewel ook CJBM sluit het winterseizoen 2019-2020 af met de stand van 15 maart. Nog gauw even in die laatste 2 weken van maart je positie nog verbeteren zat er dus niet in. 
Toen iedereen weer bij zijn positieven kwam was er ook tijd voor de wedstrijdcommissie om zich te beraden hoe we dit winterseizoen gaan afsluiten en al dra viel het unanieme besluit om de stand van 15 maart als eindstand te beschouwen. Half juni gingen onze banen weer open en vanaf 1 juli kwam er ook meer ruimte. Tijd om onze winterkampioenen te huldigen. Dat gebeurde nu op maandag en dinsdag  6 en 7 juli j.l.

Toen mochten de besten: Fabian Moes (bij de heren) en Jorien Kamermans (bij de dames) hun prijs (een kantine-waardebon van € 7,50) in ontvangst nemen. Bij afwezigheid van Jorien nam Arie Rook de honneurs waar.

De winnaars van de dinsdagavond wintercompetitie zijn Mieke de Buck en Jan Limonard, ook die kregen dinsdagavond onder applaus van aanwezigen een kantine-waardebon.

Op maandagavond (6 juli) waren zeker 40 deelnemers (elke week een aantal meer dus).
En het was een gezellige avond, de meesten hielden zich goed aan de corona-regels alhoewel sommigen wel erg enthousiast waren. Na afloop werden de borden en de ringen zorgvuldig schoongemaakt volgens het protocol. 

Wedstrijdcommissie. 

(Terug naar boven)


Varia: DE NIEUWE BOELPRAOT IS UIT
   (03-07-2020)

DE NIEUWE BOELPRAOT IS UIT.

Opnieuw is het de redactie van Boelpraot gelukt om u een prachtige Boelpraot voor te schotelen. Deze keer met 10 pagina's met interessante artikelen over velerlei onderwerpen, met gevoelige gedichten, met een blik op wat er met corona allemaal gebeurde of niet gebeurde, maar ook wordt er geschreven over de eerste ervaringen nu we bijna 3 weken weer mogen boulen (inclusief het ervaren van allerlei bijbehorende regeltjes).

Het zal u niet bevreemden dat de redactie aandacht besteed aan het overlijden van hun redactielid en CJBMlid Piet Rottier.

Met vriendelijke groet,

Redactie Boelpraot

Voor het lezen van Boelpraot 2020 nummer 4:  KLIK HIER

 

(Terug naar boven)


Varia: Wij allen verliezen een bijzondere en Bourgondische man. Hij heette Piet Rottier
   (29-06-2020)

Wij allen verliezen een bijzondere en Bourgondische man. Hij heette 
                                            Piet Rottier

Als je voor het eerst lid werd van CJBM, dan had je al gauw kennis gemaakt met Piet. Om deze markante persoonlijkheid kon je niet heen. Als je niet zelf naar hem toe kwam, dan kwam hij wel naar jou toe, want zijn belangstelling in mensen was groots. Hij maakte een praatje en al spoedig was je op je gemak. Geen gezeur, want daar hield Piet niet van. Maar als je een probleemp(je) had dan had je aan Piet een geweldige praatpartner. Had je hulp nodig? Piet was er. Wilde je wat weten of advies vragen? Bij Piet was je op het juiste adres. Hij hielp je altijd en overal, daar kon je rotsvast op bouwen.
Piet en CJBM waren onafscheidelijke vrienden. Dat zat ook in zijn karakter. Als hij zich ergens vast in beet, dan ging hij voor 100%, al moest de onderste steen boven komen. Piet was nauwelijks lid geworden (in 2005) of hij vulde de vacature als redacteur bij Boelpraot in. Tot de dag van vandaag deed hij dit met groot plezier, schreef op zijn eigen ironische of serieuze manier artikelen onder de naam Piro, stuurde de redactie aan, of kwam plotseling met een briljant idee dat je versteld deed staan. Voorbeeld? Het opzetten van een jeugdopleiding bij CJBM. Jarenlang een verwaarloosd item bij de club. Met zijn doorzettingsvermogen kreeg hij het voor elkaar, ook  dankzij dat hij zich omringd zag met de juiste geestverwanten. 40 jaar CJBM? Op Piet’s eigen manier gooide hij dit in de (redactie)groep en zette iedereen aan het denken. Resultaat? Een ongekend origineel Jubileumboek. Uren stak hij in alles wat CJBM ten goede kon komen. Was er dan altijd zonneschijn bij Piet? Hij ervoer wel beter, maar met zijn eindeloos optimisme kwam hij er altijd wel uit. Vooral toen zijn lieve Chris in zijn leven kwam. Hij fleurde helemaal op en samen bouwden zij een prachtleven op. Als andere hobby had hij ook  zijn camper, waarmee hij vaak naar Frankrijk toog. Diverse malen stond hij al op weg in België stil met een mankement aan deze camper, maar daardoor liet hij zich niet uit het veld slaan. Zo was Piet niet. De reis kwam er en hoe! Dát tekende zijn wil en doorzettingsvermogen.
Jammer, Piet, nu heb je je laatste reis gemaakt. Waarnaar toe? Niemand zal het ooit weten. Wat we wél weten dat wij allen in jou, Piet, een onvergetelijke kameraad hebben verloren. Je laat een grote leegte na bij Chris, je dochters waar je gek op was, je familie en ook bij alle CJBM-ers die jou lief hadden.
Vaarwel, Piet.


Namens alle CJBM-ers: Berend-Jan van Hoeckel


Correspondentie kun je sturen naar: Van Teylingenstraat 13, 4388 CX Oost-Souburg.

De crematieplechtigheid op vrijdag 3 juli is vanaf 12.15 uur livestream te volgen via   https://app.memoriam.tv/01EC1ZZM83FKKKAZ5M1H4FYK9X

(Terug naar boven)


Varia: HET IS “CORONA VÓÓR” EN NU OOK “CORONA NÁ” PER 1 JULI.
   (26-06-2020)

HET IS “CORONA VÓÓR” EN NU OOK “CORONA NÁ” PER 1 JULI.

Alweer twee weken geleden kondigde het bestuur aan dat na bijna 3 maanden onze club weer geopend zou worden. Vreugdekreten alom en vooral nieuwsgierigheid hoe dat allemaal zou gaan verlopen.
De eerste maandag op 15 juni stroomden 30 leden binnen. Blije gezichten bij dit weerzien natuurlijk. De wedstrijdcommissie zat in zijn afgeschermd hokje al op je te wachten en gaven duidelijke instructies over hoe de regels zouden zijn. Er was een looproute en duidelijke borden met aanwijzingen. De sfeer was goed en de verdeling over de banen mooi gepland. Geen ringen, geen scoreborden, ieder zijn eigen butje en ballen, zijn meetlatje en de regel als de buut over de volgende baan werd geschoten de mène opnieuw moest gespeeld worden. Op afstand gezien verliep alles best redelijk. In het enthousiasme (en vooral in het begin) had je nog wel eens de neiging om de anderhalve meter te vergeten, maar dan was er een Boules BOA die je even tot de orde kon roepen. Het grote voordeel van het spelsysteem was wel dat als een team compleet was je ook onmiddellijk kon beginnen en niet tot half acht hoefde te wachten. Kwam je om half zeven dus en volgden vlak daarna nog 3 leden, dan was je team compleet en kon je van start. En……je was dus soms ook razend snel thuis. Ik hoorde al van 21.00 uur terug op honk. De boules oprapen na een mène gaf nog wel eens problemen voor wat betreft de 1.50 m regel, men was soms wat te enthousiast. En zo ging het ook de daaropvolgende woensdagmiddag. Ook 20 mensen aanwezig. Blije begroetingen en blije bijkletspraatjes. Een ietsje ander spelsysteem (o.a. zonder kaart), maar de regels bleven hetzelfde. Dan hadden we natuurlijk ook nog de dinsdagavond (soms met 4 spelers), de donderdag (4 tot 12 spelers), de zondag (4 spelers) en maandag 22 juni met 36 spelers. Na 2 weken mogen we concluderen dat de kop er af is. Het is best voorstelbaar dat sommige leden de kat uit de boom kijken of nog niet toe zijn om een wat groter samenzijn aan te kunnen. Voorzichtigheid is altijd geboden. Maar er mag gesteld worden dat ons coronateam uitstekend en zeer verantwoord werk verricht heeft en er van uit gaat dat langzaam maar zeker CJBM weer op gang komt.

……..”CORONA NÁ”  1 JULI

Iedereen keek op woensdag 24 juni verwachtingsvol op TV wat Rutte en de Jong aan souplesse konden bieden. Zoals Rutte zei dat hij enorm trots was op ons volkje, zo mogen ook ons bestuur en ons eigen “CJBM-Corona-Team” wel zeggen dat onze leden zich uitstekend hebben aangepast aan alle regeltjes. Zelfs een achter het hek staande nieuwsgierige gemeente BOA maakte een tevreden geluid. Met al die opgedane ervaring en de iets lossere band die Rutte vertelde vanaf 1 juli is ons team aan de slag gegaan.
Wat gaat er vanaf 1 juli veranderen? Voornaamste punt is dat overal de anderhalve meter afstand blijft gelden.
• Ons clubhuis en het terras gaan open.
• Het terras wordt uitgebreid met de 2 daarvoor liggende banen. Op die banen zijn wat zitplaatsen, die uiteraard de 1,5m-regel handhaven.
• Omdat de serre een druk punt kan worden voor het afhalen van consumpties is er een looproute aangelegd met die 1,5m. natuurlijk, ook rekening houdend met de zitplekken.
• Misschien komt er ook nog een terras voor de hal waar ’s middags veel schaduw is.
• De consumpties kunt u binnen in het clubgebouw aan de bar bestellen en betalen, waarna deze via het buitenbarraam worden uitgegeven. Wilt u zoveel mogelijk gepast betalen en het is dus handig als u kleingeld meeneemt.
• Er komt een tafel in de serre te staan waar het gebruikte serviesgoed op geplaatst dient te worden. Je hoeft niet onnodig terug de kantine in.
• De ingang naar de toiletten blijft zoals het de laatste weken met een route was aangegeven.
• Het rooster van de portemonneehouder en barmedewerkers gaat per 1 juli weer in. Dus maak afspraken met de portemonneehouder en bel elkaar.
• Met ingang van maandag 6 juli gaat ook het schoonmaakregister weer in.
• Per team is de nummer 1, die boven aan staat op de kaart, verantwoordelijk voor het halen en terugbrengen (en ontsmetten) van een scorebord (en ringen). Elk team gebruikt zijn/haar eigen buutje en legt dit op de juiste plaats.
Hij/zij is ook degene die meet als dat nodig is. De overige spelers blijven op afstand. Hij/zij is ook de enige die op het scorebord de standen zet.
Hij/zij neemt na afloop het scorebord en de ringen weer mee en ontsmet deze voordat ze weggezet worden. Kortom, de kaarthouder is verantwoordelijk voor het geheel.

Wat gaat er per maandag 6 juli nog meer gebeuren?
Veel leden vinden het jammer dat na afloop met de ingevulde kaart weinig gebeurt. Het bestuur en de wedstrijdcommissie hebben zich over deze vraag gebogen. Vanaf maandag 6 juli zullen de uitgereikte kaarten weer gaan tellen voor de ZOMERCOMPETITIE, die loopt tot maandag 28 september. Dat geldt voor alle dagen dus. De standen worden bijgehouden en op de website gepubliceerd. Leden vonden het leuker als het een competitie wordt zoals we al vele jaren gewend waren. Men komt hier graag aan tegemoet nu het ook kan.

Ziezo, het is een heel verhaal geworden, maar duidelijk ook een verhaal om blij van te worden.

Bestuur, wedstrijdleiding en ons eigen corona-team wensen jullie weer alle plezier die boulen bij CJBM kan geven.

(Terug naar boven)


Varia: HET HEK VAN CJBM STAAT WEER OPEN
   (16-06-2020)

HET HEK VAN CJBM STAAT WEER OPEN

Na bijna 3 maanden staat het toegangshek van ons boulesterrein weer open. Dat gebeurde op maandagavond 15 juni 2020.
Vol nieuwsgierigheid na al die maanden druppelden onze leden binnen. Voorop mag gesteld worden dat het een heel blij weerzien was. Zo lang had men elkaar niet gesproken en gezien. Er viel heel wat bij te praten, begroeten, belangstellend te vragen en breed te lachen. Ik telde ongeveer 30 leden, die dolgraag hun boules weer over de baan wilden laten rollen. Maar voordat dit allemaal kon zijn er heel wat uren voorbijgegaan met overleg tussen o.a. het bestuur en de wedstrijdcommissie. Hoe gaan we dit aanpakken? Welke spelregels moeten aangepast worden? Hoe maken wat dat aan eenieder duidelijk?  Wat kan wel en wat kan beslist niet? Hoofdbrekens te over. Laat ik eens wat opnoemen.
Zodra je binnen het hek komt ligt er al op je pad een richtingpijl. Gelukkig ben je dat overal al gewend als je soms gaat winkelen, dus die pijl loop je volgzaam, nadat je een groot blauw bord bent gepasseerd met de nodige opmerkingen. Bij baan 31-32 hangt aan de verlichtingspaal een lange lijst met de voorschriften (en in beeld) die absoluut gerespecteerd moeten worden. Ook daar zie je veel herkenbaarheid uit je dagelijkse leven van tegenwoordig. Eenmaal op het terras aangekomen begeef je je richting wedstrijdruimte waar een buitenloket is gemaakt volgens de geldende corona-voorschriften. Deze keer bemand door Erna Petiet en Joep van Berkel. Je meldt je en je naam wordt genoteerd, waarna je een baan krijgt aangewezen, waarnaar je je direct begeeft. Erna/Joep noteren e.e.a. op de wedstrijdkaart en vullen daarop een tweede, derde en vierde man/vrouw in. Het team is compleet en je kunt samen dan vast een beetje oefenen en kijken of je het spel nog niet verleerd bent. Tegen half acht is iedereen begonnen, nadat Erna nogmaals nadrukkelijk via de microfoon ieders verantwoordelijkheid op het hart heeft gedrukt. Ruimte genoeg omdat er maar om de baan een baan vrij is. Bij iedere baan staan ook twee terrasstoelen. Voor alle veiligheid loopt er altijd een BoulesBOA rond, die waakt dat je de regels blijft opvolgen. Een geruststellend idee en noodzakelijk ook, want om mij heenkijkend zag ik dat je in je enthousiasme nog wel eens een misstap beging. Per ongeluk niet je eigen butje oppakt, een verkeerde boulesbal neemt, je anderhalve meter afstand vergeet. Allemaal heel begrijpelijk en absoluut geen onwil. Er mag gezegd worden dat iedereen van goede wil is, maar het nog erg onwennig is. Geeft niet, na een keertje of 4 denkelijk gaat alles vanzelf en vanzelfsprekend. Op deze eerste maandagavond zag ik dat men speelde als vanouds, men was geconcentreerd maar niet zó fanatiek dat er geen ruimte was voor een grapje of leuke opmerking. Goed, het mag gezegd worden dat het een beetje minder gezellig was. Maar ieder was heel erg blij dat er weer gespeeld kon worden. Na afloop kon je je kaart weer inleveren met de wetenschap dat het voorlopig niet om de punten gaat, maar wel om je weer thuis te voelen met al je boulesvrienden.
Een heel vet compliment mag hierbij niet ontbreken voor het geweldige werk dat bestuur en wedstrijdcommissie voor elkaar heeft gekregen. Het werkt en CJBM is  weer helemaal terug dankzij hun uitstekende voorbereidingen.

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]

Zoek in site:
           

 

Laatste nieuws:

27-07-2020

SURPRISE ZONDAGMIDDAG EN HET GETAL DERTIEN

Lees meer...

23-07-2020

WIJ BOELEN WEER……”MAAR……

Lees meer...

23-07-2020

EEN RECORD-WOENSDAGMIDDAG EN EEN WAARSCHUWING

Lees meer...

19-07-2020

UITGANGSPUNTEN VOOR DE WOENSDAGMIDDAG

Lees meer...

08-07-2020

DE “SURPRISE-ZONDAGEN” KOMEN ER WEER AAN

Lees meer...

    

Kalender:
« Augustus 2020 »
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Inloggen:

Ogenblik a.u.b. ...