U bent hier: Home Page › Nieuws › Nieuws

Nieuws

NPC en NK's: NPC: ZATERDAG 9 MAART, MIDDELBURG-3 TEGEN VA TOUT-3 UIT BREDA.
   (10-03-2019)

NPC: ZATERDAG 9 MAART, MIDDELBURG-3 TEGEN VA TOUT-3 UIT BREDA.

Met nog 3 wedstrijden te gaan is een overwinning noodzakelijk om het puntenverlies opgelopen tegen Middelburg 2 in de vorige wedstrijd te compenseren. Va-Tout 3 staat in onze klas als laatste geklasseerd maar dat geeft de krachtenverschillen niet juist aan. In deze klas zijn de verschillen enorm klein en met een beetje geluk sta je veilig voor degradatie en met wat meer geluk doe je zelfs mee voor de hoofdprijs.

Middelburg 3 vecht nog mee voor de hoofdprijs wat ook een promotie naar de vierde divisie zou inhouden. We doen dat samen met Dongen 3 dat momenteel de lijst aanvoert. Er moest dus gewonnen worden en dat is uiteindelijk ook gelukt. Mario en zijn team, verder bestaand uit Maria, Banda, Myrthe,Joost en Sjaak begonnen de eerste ronde wat timide. Zenuwen speelden vast een rol maar alras werd het initiatief genomen in de eerste drie partijen en werden die alle drie omgezet in winst. Myrthe en Sjaak wonnen met 13-12, Joost en Maria met 13-7 en Mario en Banda met 13-9. Het goede spel werd dus beloond met een 3-0 voorsprong. De tweede ronde, de tripletten werden ook omgezet in twee winstpartijen. Joost speelde met Maria en Banda, Mario met Sjaak en Myrthe. Twee maal winst met 13-2 en 13-9. Een welverdiende 5-0 tussenstand.

De winst van de partij was dus binnen. Alleen nog zaak om aan de gemiddeldes te gaan werken die mogelijk naar het eind van de competitie nog belangrijk zouden kunnen worden. Maarrrrrrr……. Ik weet niet wat er gebeurde, maar het goede spel van de eerste 5 partijen was verdwenen. Alle drie de wedstrijden werden verloren. 12-13,9-13 en 12-13 waren de uitslagen. Niks 8-0 overwinning maar een 5-3 overwinning. Genoeg dus voor de 2 punten maar in de volgende 2 partijen denk ik dat we ons dit niet meer kunnen permitteren.

Piet Rottier en Jeroen Adriaanse

Stand NPC Middelburg 2 & 3 na 12e speeldag op 9 maart
1 Jdb Dongen-3 Dongen 16 punten
2 Middelburg-3 Middelburg 12 punten
3 Middelburg-2 Middelburg 11 punten
4 Petangeske-4 Bergen op Zoom 8 punten
5 Va-Tout-3 Breda 5 punten

(Terug naar boven)


NPC en NK's: NPC: ZATERDAG 9 MAART, MIDDELBURG-1 TEGEN PETANGESKE-2 UIT BERGEN OP ZOOM.
   (10-03-2019)

NPC: ZATERDAG 9 MAART, MIDDELBURG-1 TEGEN PETANGESKE-2 UIT BERGEN OP ZOOM.

Afgelopen zaterdag stond voor Middelburg-1 de wedstrijd tegen de koploper, Petangeske-2 uit Bergen op Zoom, op het programma. De heenwedstrijd was na een 3-0 voorsprong met 5-3 verloren gegaan. Dat moest dus nu beter. Want in deze fase van de competitie is ieder punt belangrijk, omdat Middelburg-1 nog steeds tegen op het randje van degradatie staat.

In de 1e ronde bestonden de doubletten uit: Patrick & Ronald, Piet & Fabian en Ada & Jeroen. Patrick en Ronald gingen voortvarend van start en namen al snel een grote voorsprong. Nadat de tegenstander nog een paar puntjes pakten maakten ze de partij af met een 13-3 overwinning. Bij Piet en Fabian ging het een stuk minder. In een partij waarin ze een sterke tirreur troffen verloren ze met 13-4. Ada en Jeroen kwamen ook op een 9-0 voorsprong, waarna de tegenstander terug kwam tot 9-7. En daar bleef het bij. Vervolgens pakten ze zelf weer de punten en wisten de partij met 13-7 te winnen. Tussenstand 2-1 in het voordeel van Middelburg-1.

In  de 2e ronde speelde Ada samen met Piet en Jeroen. Hier kunnen we heel kort over zijn. Zij verloren met 13-1. Patrick, Fabian en Ronald ging het in het begin niet veel beter. De tegenpartij liep uit naar een 11-4 voorsprong. Maar onze mannen gaven zich niet gewonnen en wisten in een spannende en lange partij er alsnog een 13-11 overwinning uit te slepen. Stand 3-2 voor Middelburg.

Er moesten dus nog 2 partijen gewonnen worden voor de eindoverwinning. In de 3e ronde werd er gespeeld in dezelfde samenstelling als de 1e ronde. Dat het niet Piet zijn dag was bleek in de 3e partij weer. Samen met Fabian hadden ze niks in te brengen en verloren kansloos met 13-0. Waar het bij Ronald en Patrick in de 1e ronde lekker liep verliep het in de 3e ronde helemaal niet. Zij verloren hun partij met 13-5. Een overwinning zat er dus niet meer in en was een gelijkspel dus het maximale wat te halen viel. De druk lag dus bij Ada en Jeroen. En die druk werd groter omdat ze met 7-0 achter kwamen. Het liep niet zo lekker. Maar door in 1 menne  5 punten te pakken kwamen ze terug in de partij. Jeroen begon beter te schieten en ook Ada deed hier een duitje in het zakje. Ze liepen daarna weg van de tegenstander. En onder het toeziend oog van het voltallige publiek maakte Ada het benodigde 13e punt. 13-10 winst.

Uiteindelijk toch nog een zwaar bevochten puntje, welke nog zeer belangrijk kan zijn in het verloop van de competitie. Er zijn nog 2 wedstrijden te gaan. De eerstvolgende is op 23 maart uit tegen Va-Tout-3 in Breda.

Jeroen Adriaanse

Stand NPC Middelburg 1 na 12e speeldag op 9 maart
1 Petangeske-2 Bergen op Zoom 16 punten
2 Va-Tout-2 Breda 15 punten
3 L' Esprit-1 Schiedam 14 punten
4 PV Tilburg-1 Tilburg 13 punten
5 Grand Cru '82-1 Leidschendam 13 punten
6 Middelburg-1 Middelburg 11 punten
7 JBC Nieuwerkerk-2 Nieuwerkerk 10 punten
8 Midi-2 Delft 4 punten

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: HET VOORJAARSTOERNOOI VAN 3 MAART.
   (08-03-2019)

HET VOORJAARSTOERNOOI VAN 3 MAART. 

 

Een aantal jaren geleden klaagde de wedstrijdcommissie nog wel eens dat bij gebrek aan belangstelling een toernooi moest komen te vervallen. Een teleurstelling voor de hardwerkende commissie leden, maar ook voor diegene die zich ingeschreven en zich verheugd hadden op een leuke dag. Kennelijk zijn tijden ten goede veranderd en dat  werd opnieuw bewezen tijdens het zojuist gespeelde VOORJAARSTOERNOOI 2019 op 3 maart j.l.

32 enthousiaste boules-teams hadden zich ingeschreven waarmee ook het maximum in te schrijven teams was bereikt. Een blije wedstrijdcommissie dus die vol vertrouwen al weer aan hun volgende toernooi konden beginnen de dag daarop.

Na de eerste ronde speelden men verder volgens het systeem: winnaars tegen winnaars en verliezers tegen verliezers.

Iedereen zou die dag 5 partijen spelen. Na de vierde partij waren er nog 2 teams over die alles gewonnen hadden en die speelden uiteraard daarna voor de 1e en 2e positie.

Chris Lokerse (met een schat aan vele jaren ervaring) was die dag de SR.

De wedstrijdleiding lag in handen van Leo Wouters (met een dito schat aan ervaringen), die deze keer een “stagiair” bij zich had met name Ad Huigen en die na afloop complimenten kreeg van o.a. Leo over zijn inzet en inzicht. Een aankomend wedstrijdleider met talent, waar het bijzonder prettig mee samen te werken was.

 

Om tien uur werd dit VOORJAARSTOERNOOI 2019 afgetrapt(gegooid) en om klokke 18.00 uur was de prijsuitreiking (in geld deze keer)

 

Eindstanden.

Op de:

1ste plaats eindigden Tom van de Voort met Charles Geleijns van Petangeske B.o.Zoom

 2de plaats was voor Mario de Filippis met Jack van der Horst van CJB Middelburg

 3de plaats Marc Ferari met Robby van de Bosch van PV Artselaar

 4de plaats Jos van de Broek en Ruud Pompe van Petangeske Bergen op Zoom

 5de plaats Bruno Pugliari met Marc VandenBerghe van P.C. Reijnaert Lokeren

 

Er werd na afloop nog heerlijk nagekaart. Overal blijde gezichten en het vaste voornemen ook in 2020 weer het beste beentje voor te zetten.

 

Het volgende toernooi op onze banen zal het HIJ-ZIJ-TOERNOOI zijn op 30 mei. Je kunt je al opgeven op ON-TIP.

 

Wedstrijdleiding: Leo Wouters

Voor alle uitslagen van dit Voorjaarstoernooi: KLIK HIER

(Terug naar boven)


Varia: DE ROMMELMARKTCOMMISSIE KRIJGT NIEUWE GEZICHTEN
   (05-03-2019)

DE ROMMELMARKTCOMMISSIE KRIJGT NIEUWE GEZICHTEN

 

Het moest er ooit van komen. Na heel veel jaren vond ons aller Anneke Nillessen het tijd worden om haar taak eens over te dragen aan “nieuw bloed”. Niet dat Anneke er genoeg van heeft, want ze verzekerde met de hand op het hart dat ze met hart en ziel aanwezig zal zijn bij alle komende Rommelmarkten en…….dat ze haar opvolgers in de eerste tijd zeker zal bijstaan in alles.

Met die zekere garantie kreeg Anneke het voor elkaar niet één maar twee leden als haar opvolgers te vinden. Twee spontane leden die vorig jaar oktober voor het eerst kennis maakten met het CJBMfenomeen ROMMELMARKT. Ze hielpen spontaan mee met inrichten en uitvoeren van de marktdag en hadden er veel plezier van. De saamhorigheid met andere medewerkers, het improviseren, de tallozen kwinkslagen als het over een rommelmarktartikel ging en het uiteindelijke resultaat na hard werken maakten het voor deze opvolgers niet moeilijk om een besluit te nemen toen Anneke vroeg of zij het rommelstokje van haar over zouden willen nemen.

En zo zal het gebeuren dat u dezer dagen en komende ROMMELMARKTEN benaderd zult worden door het ROMMELMARKTDUO  

                                Annemarie van Pelt en Jan Kloet.                                                                                          Beiden zijn onmiddellijk aan de slag gegaan en zo kan het gebeuren dat u door Annemarie en/of Jan gevraagd wordt om aanstaande ROMMELMARKT 20 april mee te komen helpen voor het inrichten, stand te bemannen of op het eind op te ruimen. Laat ze niet tevergeefs bij u aankloppen en moedig ze juist aan door spontaan uw medewerking aan te bieden. Dat is de juiste CJBM-spirit en stel ze dus niet teleur. Mogen Annemarie en Jan op u rekenen?

 

Namens de Rommelmarktcommissie: Koos Barto

(Terug naar boven)


Varia: WOENSDAGMIDDAG 27 FEBRUARI EN VÉÉL ZON
   (27-02-2019)

WOENSDAGMIDDAG 27 FEBRUARI EN VÉÉL ZON

 

Nee, daar raak je nooit meer over uit gepraat. Ook als je over 10-20 jaar mummelend op een leugenbankje zit en “mooi weer” ter sprake komt. Dan mag je nog eens in de overtreffende trap spreken en luidkeels verkondigen dat je februari 2019 NOOIT meer zult vergeten. Degene die het hardst in je oren of hoorapparaat toetert heeft in dit geval alle gelijk van de hele wereld. Want neem nou eens de woensdag van 27 februari. Volle bak op onze boulesbaan met bijna 70 boulers. De stoeltjes van het terras werden uit hun hoekje gehaald en geplaatst waar de meeste zonnestralen vielen. Er mocht gerust met elkaar gekletst worden, maar je gezicht naar elkaar toedraaien? Nee, dat zat er niet in, want de zonnestralen moesten op je toetebakkie blijven. Dan maar ja en amen zeggen op wat er verteld werd. En intussen genieten van een stralende zon en strakblauwe lucht. Geen windje te voelen.

Vooral blije gezichten en een never-mind instelling “laat de boulebal maar rollen zolang ik maar in het zonnetje sta.” Of je nu goed of beroerd gooide, je gaf er geen bal (boulebal) om. De uitslagen noteerde je op je kaart en leverde hem met een zwaai in. Oh, ja, de prijzen….. Ook dát geloofde je wel.

Wat wel heel zeker was dat je een ongehoord prachtige zonnige middag achter de rug hebt gehad en februari 2019 met al die zonnigheden voor jou niet meer stuk kon.

Blijf vooral zo genieten en hopen dat het tot 5 december zo mag blijven.

 

Webredactie Berend-Jan van Hoeckel

Foto’s van Joep van Berkel

(Terug naar boven)


NPC en NK's: NPC: ZATERDAG 23 FEBRUARI, JBC NIEUWERKERK-1 TEGEN MIDDELBURG-1.
   (24-02-2019)

NPC: ZATERDAG 23 FEBRUARI, JBC NIEUWERKERK-1 TEGEN MIDDELBURG-1.

Afgelopen zaterdag speelde Middelburg-1 in de 11e speelronde een uitwedstrijd tegen JBC Nieuwerkerk-1 uit Nieuwerkerk aan de Ijssel. Ondanks het prachtige weer werd er toch binnen gespeeld. Het team bestond deze keer uit: Ada, Marco, Piet, Fabian, Patrick en Jeroen.

In de 1e rond zag het er lange tijd goed uit. Alle drie de teams stonden op voorsprong. Ada en Marco wisten deze vast te houden en met 13-7 te winnen. Bij Jeroen en Patrick moest er bij een 10-12 achterstand  de scheidsrechter er aan te pas komen. Dit om te kijken of zij wel of niet op 3 punten lagen. De tegenstander had geen ballen meer om te gooien. De scheidsrechter kon na minuten meten geen beslissingen nemen en gaf de 3e bal gelijk met die van de tegenpartij. Hierna had Jeroen met nog 2 ballen de kans om toch het 13e punt te maken. Helaas lukte dit hem niet. En in de daaropvolgende menne maakte de tegenstander het af 13-12. Piet en Fabian stonden met 11-3 voor maar daarna stokte de machine en werd er met 13-12 verloren. 2-1 voor Nieuwerkerk.

Er moest dus wat gebeuren om er nog een overwinning uit te slepen. Echter verliep het in het triplet Ada, Marco en Patrick niet naar wens. En werd er verloren met 13-6. Bij Fabian, Piet en Jeroen ging het gelijk op. Maar zij wisten wel te winnen, stand 13-11. Nog steeds een achterstand van 3-2.

Het moest dus in de 3e ronde gaan gebeuren. Maar een eindoverwinning was al snel uit het zicht. Patrick en Jeroen staken niet in de juiste vorm en met tegenstander die over geluk niet mocht klagen werd er met 13-4 verloren.  Fabian en Piet kwamen goed terug van een flinke achterstand maar trokken helaas ook aan het kortste eind en verloren met 13-11. En uiteindelijk wisten Ada en Marco na een lange partij ook niet te winnen.

Eindstand een teleurstellende 6-2 nederlaag. Hierdoor blijft het spannende in deze poule. Zowel voor wie er kampioen gaat worden en welke teams er gaan degraderen.

Op zaterdag 9 maart speelt Middelburg-1 tegen Petangeske-2 uit Bergen op Zoom.

Jeroen Adriaanse.

Stand NPC Middelburg 1 na 1e speeldag op 23 februari
1 Petangeske-2 Bergen op Zoom 15 punten
2 Va-Tout-2 Breda 14 punten
3 L' Esprit-1 Schiedam 13 punten
4 PV Tilburg-1 Tilburg 12 punten
5 Grand Cru '82-1 Leidschendam 11 punten
6 Middelburg-1 Middelburg 10 punten
7 JBC Nieuwerkerk-2 Nieuwerkerk 9 punten
8 Midi-2 Delft 2 punten

 

(Terug naar boven)


NPC en NK's: NPC: ZATERDAG 23 FEBRUARI, MIDDELBURG-2 TEGEN MIDDELBURG-3.
   (24-02-2019)

NPC: ZATERDAG 23 FEBRUARI, MIDDELBURG-2 TEGEN MIDDELBURG-3.

Zaterdag 23 februari moest het 2e team van Middelburg aantreden tegen het 3e. Dit was dus een strijd van jong tegen oud.

Middelburg 2 trad aan met de volgende spelers:
Jorien Kamermans, Erna Petiet, Wim Koster, Jaap Mesu, Joep van Berkel, Piet Dingemanse en als reserve Arie Rook.

Het 3e team bestond uit:
Banda en Maria Norimarna, Mario de Filippis, Mark Dingemanse, Joost van Hommelen en Myrthe Adriaanse.

In de eerste serie doubletten speelden:
Erna en Joep tegen Joost en Myrthe, Jaap en Piet tegen Mark en Banda & Jorien en Wim tegen Maria en Mario.
Bij 2 van de 3 wedstrijden ging de score gelijk op tussen jong en oud, alleen Erna en Joep wisten vrij eenvoudig te winnen. De andere partijen waren spannend tot de laatste menne  toe, maar toch trok het 2e team bij beide partijen aan het langste eind.

Het 3e moest dus na de pauze aan de bak om nog een goed resultaat te behalen. Helaas voor hun gingen beide partijen wederom naar het 2e team met respectievelijk 13-11 en 13-12.

De slotdoubletten waren eigenlijk niet meer van belang, omdat het 2e de wedstrijd al had gewonnen. Het 3e team deed er alles aan om nog nog enkele partijen te winnen en slaagde daarin met Mark en Banda die Jorien en Wim wisten te verslaan. De andere partijen gingen naar het 2e team.

Ondanks de grote score van 7-1 voor het 2e team speelde het 3e helemaal niet zo slecht en hadden ze met wat meer geluk best  enkele partijen meer kunnen winnen.


Piet Dingemanse

Stand NPC Middelburg 2 & 3 na 11e speeldag op 23 februari
1 Jdb Dongen-3 Dongen 14 punten
2 Middelburg-2 Middelburg 11 punten
3 Middelburg-3 Middelburg 10 punten
4 Petangeske-4 Bergen op Zoom 8 punten
5 Va-Tout-3 Breda 5 punten
(Terug naar boven)


NPC en NK's: 31 MAART: MINI-MAXI TOERNOOI VA-TOUT.
   (20-02-2019)

31 MAART: MINI-MAXI TOERNOOI VA-TOUT.

Opa’s, oma’s, papa’s, mama’s, ooms, tantes enz.enz. hier komt jullie kans om met een Mini een Petanque of Jeu de Boules toernooi te spelen. Wij, de jeugd van CJMB, dagen jullie uit mee te doen en er een gezellige, sportieve dag van te maken.

Jeu de Boules club Va-Tout organiseert op zondag 31 maart een Mini-Maxi promotie toernooi voor iedereen die mee wil doen en qua leeftijd in staat is een boulesbal voorbij 5 a 6 meter te gooien. Dat is ongeveer in de leeftijd vanaf 6 jaar. De Mini’s worden begeleid door een Maxi die niet mag tireren, schieten of ketsen of hoe je het ook wilt noemen. De Mini-Maxi doubletten worden naar leeftijd van de Mini verdeeld in 2 leeftijdsgroepen. De jongste Mini’s tot 10 jaar spelen in een poule en de kinderen vanaf 10 jaar tot en met 16 jaar in een andere poule.

Wij als jeugdgroep van CJBM gaan er met onze Mini’s natuurlijk aan mee doen. Maar andere kinderen kunnen natuurlijk ook meedoen. Het is niet voor niks een promotietoernooi. Iedereen tot 17 jaar kan kennismaken met Jeu de Boules of het Petanque spel zoals het ook genoemd wordt. Als je geen Maxi kunt vinden, meldt je toch aan en wij gaan proberen iemand uit onze club voor je te zoeken.

De Maxi’s betalen inschrijfgeld van 5 Euro. De Mini’s mogen gratis mee spelen en krijgen na afloop een frietje met een snack. Inschrijven kan bij Jeroen Adriaanse het liefst per email . Ook kunnen we mogelijk bij vervoersproblemen helpen door combinaties te maken.

Jeugdgroep CJBM Middelburg

Jeroen Adriaanse en Piet Rottier

(Terug naar boven)


NPC en NK's: NPC: ZATERDAG 16 FEBRUARI, MIDI-2 UIT DELFT TEGEN MIDDELBURG-1.
   (17-02-2019)

NPC: ZATERDAG 16 FEBRUARI, MIDI-2 UIT DELFT TEGEN MIDDELBURG-1

Middelburg-1 moest uit tegen MIDI-2 in Delft. We namen deze keer mee: Ada, Marco, Filiberto, Piet, Ronald en Fabian.

 

De verdeling voor de eerste partij Ada met Marco, Filiberto met Ronald en Fabian met Piet. De eerste partij ging bij Ada en Marco gelijk op met de tegenstander maar werd uiteindelijk gewonnen door Middelburg met 13-1. Ook bij Filiberto en Ronald ging het gelijk op met de tegenstander maar ook hier werd door Middelburg-1 gewonnen nu met 13-10. De partij van Fabian en Piet liep eerst niet goed maar na een wissel bij 9-4 achterstand werd er toch door Middelburg-1 gewonnen met 13-9. Tussenstand 3-0 voor Middelburg-1.

 

Bij de tweede wedstrijd was de opstelling Ada Marco en Fabian. En de tweede ploeg Filiberto, Ronald en Piet. Bij beide ploegen ging het gelijk op helaas verloren Ada, Marco en Fabian hun partij op 11-13. Gelukkig verging het de andere ploeg net iets beter en wisten ze deze in de laatste mene te beslissen op 13-12. Tussenstand 4-1 voor Middelburg-1.

 

De laatste partij was de indeling zoals in de eerste partij. Filiberto en Ronald gingen goed van start tot een 10-0 voorsprong. Deze wisten ze uiteindelijk niet in winst om te zetten en verloren met 12-13. Bij Marco en Ada ging het beter. Deze wisten hun voorsprong te behouden en wonnen met 13-3. Ook bij Fabian en Piet ging het beter. Ook hier werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven en wonnen met 13-1.  Eindstand 6-2 voor Middelburg-1.

 

Een geslaagde dag voor de punten

 

Fabian

 

Stand NPC Middelburg 1 na 10e speeldag op 16 februari
1 Petangeske-2 Bergen op Zoom 15 punten
2 Va-Tout-2 Breda 14 punten
3 L' Esprit-1 Schiedam 11 punten
4 PV Tilburg-1 Tilburg 10 punten
5 Middelburg-1 Middelburg 10 punten
6 Grand Cru '82-1 Leidschendam 9 punten
7 JBC Nieuwerkerk-2 Nieuwerkerk 7 punten
8 Midi-2 Delft 2 punten

 

 

 

(Terug naar boven)


NPC en NK's: NPC: ZATERDAG 16 FEBRUARI, MIDDELBURG-2 TEGEN JDB DONGEN-3 UIT DONGEN.
   (17-02-2019)

NPC: ZATERDAG 16 FEBRUARI, MIDDELBURG-2 TEGEN JDB DONGEN-3 UIT DONGEN.

Op zaterdag 16 februari moest Middelburg 2 aantreden tegen
de koploper in onze afdeling Dongen 3.

Door ziekte van Jorien Kamermans en Wim Koster moest er wat geschoven worden in het geplande team.
Voor de eerste wedstrijden werden de volgende doubletten
samengesteld; Arie Rook met Jaap Mesu, Erna Petiet met Joep van Berkel, Els Dingemanse met Henny Wijs.

Arie en Jaap troffen het niet in hun 1e partij, alle ballen vielen in het voordeel uit van de tegenpartij,  zodat hun wedstrijd kansloos werd verloren met 0-13. Erna en Joep daarentegen verkeerden in grootste vorm en wonnen dan ook hun partij gemakkelijk met 13-5. In de partij van Els en Henny waren de kansen gelijk verdeeld , maar in de eindfase waren zij toch sterker en werd de wedstrijd gewonnen met 13-11.

Op dus naar de kantine waar onze kantinebaas Hans van Eijzeren wederom gezorgd had voor soep en broodjes met een 2-1 voorsprong.

In de 2e ronde bestonden de tripletten uit de volgende mensen; Els met Arie en Henny, Erna met Joep en Jaap. Jammer genoeg konden Erna met Joep en Jaap hun goede spel van de 1e partij niet voort zetten zodat zij weinig hadden in te brengen bij de tegenstander, verlies dan ook met 6-13. Els met Henny en Arie speelden wel een sterke partij en wisten dan ook met 13-8 te winnen.

De laatste doubletten werden in dezelfde samenstelling gespeeld als de 1e partijen. Erna en Joep vonden in hun partij de goede vorm weer terug en wonnen daarom vrij gemakkelijk met 13-2. Els en Henny speelden een goede partij waarbij het de hele wedstrijd gelijk op ging. Helaas verloren zij het laatste punt zodat de tegenstander met 12-13 wist te winnen. Het moest dus komen van Arie en Jaap om de eindoverwinning
uit het vuur te halen. Na een bloedstollende partij wisten zij hun partij met 13-12 te winnen. Eindresultaat een 5-3 overwinning voor Middelburg-2.

Opvallend deze middag was het vele aantal twijfelgevallen bij bijna alle wedstrijden. Daarom moest onze wedstrijdleider en scheidsrechter Leo Wouters vele malen op de knieën om het juiste oordeel te vellen.

Na afloop van de wedstrijden werd de 3e helft gespeeld in het clubhuis waar onder het genot van een La Chouffe en een bitterbal de overwinning werd gevierd.

Piet Dingemanse

Stand NPC Middelburg 2 & 3 na 10e speeldag op 16 februari
1 Jdb Dongen-3 Dongen 12 punten
2 Middelburg-3 Middelburg 10 punten
3 Middelburg-2 Middelburg 9 punten
4 Petangeske-4 Bergen op Zoom 8 punten
5 Va-Tout-3 Breda 5 punten

 

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - [Volgende >>]

Zoek in site:
           

 

Laatste nieuws:

10-03-2019

NPC: ZATERDAG 9 MAART, MIDDELBURG-3 TEGEN VA TOUT-3 UIT BREDA.

Lees meer...

10-03-2019

NPC: ZATERDAG 9 MAART, MIDDELBURG-1 TEGEN PETANGESKE-2 UIT BERGEN OP ZOOM.

Lees meer...

08-03-2019

HET VOORJAARSTOERNOOI VAN 3 MAART.

Lees meer...

05-03-2019

DE ROMMELMARKTCOMMISSIE KRIJGT NIEUWE GEZICHTEN

Lees meer...

27-02-2019

WOENSDAGMIDDAG 27 FEBRUARI EN VÉÉL ZON

Lees meer...

    

Kalender:
« Maart 2019 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Inloggen:

Ogenblik a.u.b. ...