U bent hier: Home Page › Nieuws › Nieuws

Nieuws

ZCC: ZCC: ZATERDAG 14 SEPTEMBER, PLAY-OFF WEDSTRIJDEN.
   (20-09-2019)

ZCC: ZATERDAG 14 SEPTEMBER, PLAY-OFF WEDSTRIJDEN. 

Zaterdag 14 september zijn de play-off wedstrijden voor de ZCC seizoen 2019 gespeeld. Locatie vn adeze wedstrijden was in Dongen bij JDB Dongen.

Middelburg-1 speelde tegen DOB-1 uit Oudenbosch voor het kampioenschap van district Zuidwest. Na een 1-1 tussenstand na de 1e ronde werden in de 2e ronde beide doubletten verloren. Om nog kans te maken op het kampioenschap moesten in de 3e ronde beide doubletten gewonnen worden. Helaas lukte dit maar 1x en zodoende werd er met 4-2 verloren en werd DOB-1 kampioen.

Middelburg-2 speelde voor promotie van de 3e naar de 2e-klasse. Tegenstander was de nummer 3 van de 2e klasse, Bré-da-Boules 4. Ook hier was het na de 1e ronde 1-1. De spanning bleef want na de 2e ronde stond de stand op 2-2. Helaas lukt het ze niet om er in de 3e ronde nog een overwinning uit te slepen. Beide doubletten gingen verloren. En ook zo verloren zij met 4-2. En blijven daardoor steken in de 3e klasse.

Volgend jaar op 18 April start de ZCC seizoen 2020. Middelburg-1 zal daar uitkomen in de 1e klasse en Middelburg-2 in de 3e klasse. Wellicht zijn er volgend jaar meer gegadigden om hier aan mee toen en kunnen we nog een team inschrijven.

Jeroen Adriaanse

(Terug naar boven)


NPC en NK's: NPC: ZATERDAG 21 SEPTEMBER: MIDDELBURG-1 TEGEN PV GOUDA-1 UIT GOUDA.
   (18-09-2019)

NPC: ZATERDAG 21 SEPTEMBER: MIDDELBURG-1 TEGEN PV GOUDA-1 UIT GOUDA.

Aanstaande zaterdag is het zover. Dan start de NPC voor Middelburg-1. Ondanks dat bij de bond was aangegeven dat er op deze zaterdag bij onze club een rommelmarkt wordt georganiseerd was voor het voor hen geen reden om Middelburg-1 niet thuis te laten spelen. Daarom contact gezocht met de tegenstander PV Gouda 1 uit Gouda, maar zij hadden echter al een logeeradres geregeld. Dus zit er niks anders op dan bij onze club te spelen.

Dit gebeurt dus nu tijdens de rommelmarkt. Wellicht is het zelfs een mooie reclame voor onze sport. De wedstrijd zal gespeeld worden op baan 1 t/m 7. Dus naast de ingang van het boulesterrein.

Wanneer u nu toch naar de rommelmarkt komt neem dan ook even een kijkje bij de wedstrijd van Middelburg-1. En moedig ze aan. Aanvang wedstrijd is 12.00 uur.

Voor Middelburg-2 en  Middelburg-3 stond het onderlinge duel op het programma. Door de vakanties van diverse spelers is deze wedstrijd verplaatst naar dinsdagavond 1 oktober.

 

Jeroen Adriaanse

(Terug naar boven)


Varia: OP 1 OKTOBER WORDT ER GEWERKT AAN DE BESTRATING ROND DE HAL
   (16-09-2019)

OP 1 OKTOBER WORDT ER GEWERKT AAN DE BESTRATING ROND DE HAL

 

De laatste maanden is er gewerkt aan verlichting en de vliering in de hal.

De coniferen zijn verwijderd waardoor de hal beter in beeld komt vanuit het clubhuis. De kleine container staat op zijn plaats en de hoop grond achter de containers is verwijderd.

Nu is het tijd om de bestrating te verbeteren. In de week ná de rommelmarkt wordt de oude bestrating weggehaald en worden de bloembakken gemaakt daar waar voorheen de coniferen stonden.

Maandag 30 september worden de grijze betonklinkers geleverd. Maar liefst 160m2 op 20 pallets. Deze komen voor het grote hek aan de zijkant te staan. Op dinsdag 1 oktober starten wij met het leggen van de nieuwe bestrating. Onder leiding van ervaren stratenmakers gaan we de stenen leggen, maar wij hebben sjouwers nodig om de stenen aan te leveren.

 

DUS SJOUWERS GEVRAAGD OP 1-2-3-OKTOBER.

 

Veel handen maken licht werk. Met kruiwagens rijden we de stenen naar de man die de stenen legt. 5 oktober willen we gereed zijn en is het complex toekomst bestendig. Dus 1 oktober samen aan het werk.

 

Wat zijn we van plan met de grond. Ons leek het wel wat om er bloembakken te creëren, maar dat is nu net eens iets voor leden met groene vingers zowel vrouwelijk als mannelijk, dus schroom niet en meldt dit bij de voorzitter.

En ook belangrijk, graag andere leden dan de maandagochtend ploeg, want zij hebben al de handen vol aan het onderhoud zowel buiten als binnen.

 

Ook hier geldt:  samen maken we de club mooi.

 

Wim Vermeule, voorzitter

(Terug naar boven)


NPC en NK's: NPC: ZATERDAG 21 SEPTEMBER
   (11-09-2019)

(Terug naar boven)


Varia: OP ZATERDAG 21 SEPTEMBER IS ER WEER “ROMMELMARKT”
   (11-09-2019)

OP ZATERDAG 21 SEPTEMBER IS ER WEER “ROMMELMARKT”

 

Door te roepen: “Wat heb ik daarmee te maken” doet u uzelf en onze club dik te kort.

Leest u de jaarverslagen van afgelopen jaren nog maar eens goed na, dan ziet u dat onze Rommelmarkten niet alleen met groot succes draaien, maar ook een stevige bijdrage laten zien in het financiële verslag. Van die “extra’s” gebeuren leuke dingen die ook U ten goede komen en waarvan u profiteert. Zonder die extraatjes geen leuke aankleding van het clubhuis bijvoorbeeld, geen leuke prijzen die u kunt winnen, nieuwe tafelkleedjes, een super-led-verlichting in de hal en noem maar op.

Dat gaat niet vanzelf en daar staat een geheide Rommelmarktcommissie voor garant. Maar zonder uw hulp gaat dit allemaal niet. Wees niet flauw en kom deze enthousiaste commissie een beetje tegemoet, als ze je vragen bijvoorbeeld om achter een stand plaats te nemen, of hulp bij opbouwen of afbreken of de maandagochtend daarna helpen met opruimen-sorteren-stortklaar te maken (je kunt er je agressie goed in kwijt door bijvoorbeeld borden, kopjes of glaswerk stuk te slaan of een kastje uit elkaar te timmeren). Schiet Jan Kloet of Annemarie van Pelt even aan en bied je hulp aan. Dat heet ook club-team-geest.

Op zaterdag 21 september is alweer de laatste ROMMELMARKTdag van 2019. De containers zijn goed gevuld, maar er is nog plaats voor uw spulletjes. Kijk nog eens goed rond binnenshuis, want er zijn altijd dingetjes die u jaarlijks van de ene hoek naar de andere plaatst, maar waar u eigenlijk niets mee doet. Maak er andere mensen blij mee en geef dit “overbodige goed” aan onze club. Daarmee maakt u onze club nog blijer (en een extra centje). Mogen wij op u rekenen?

 

Namens de Rommelmarktcommissie. Koos Barto

(Terug naar boven)


NPC en NK's: NPC: SEIZOEN 2019 - 2020
   (04-09-2019)

NPC: SEIZOEN 2019 - 2020

 

Op zaterdag 21 september begint het seizoen 2019-2020 van de Nationale Petanque Competitie (NPC). Middelburg doet hier weer met 3 teams aan mee.

 

Middelburg-1 bestaat dit seizoen uit: Ada Wouters, Fabian Moes, Jeroen Adriaanse, Marco Wouters, Mario D’Filippis, Myrthe Adriaanse, Piet Maartense, Patrick Bruggeman en Ronald Adriaanse.

Middelburg-2 bestaat uit: Piet Dingemanse, Els Dingemanse, Erna Petiet, Joep van Berkel, Wim Koster, Henny Wijs, Arie Rook, Jorien Kamermans en Jaap Mesu.

Middelburg-3 bestaat uit: Joost van Hommelen, Mark Dingemanse, Banda Norimarna, Maria Norimarna, Thijs Poortvliet, Monique Asselot, Jack van der Horst, Daniël Staffhorst, Marcel Weezepoel, Ria van de Heijden, Salvador Prior en Sjaak Buijck.

 

Middelburg-1 is ingedeeld in de 3e Divisie 3002. Daarin treffen zij Amicale Boule d’Argent-2 uit Rijswijk, L’Esprit-1 uit Schiedam, Grand Cru’82-1 uit Leidschendam, JBC Vlaardingen-1 uit Vlaardingen, PV Markeer-1 uit Hoek van Holland, ACP Les Pointeurs-1 uit Alphen aan den Rijn en PV Gouda-1 uit Gouda.

Middelburg-2 en Middelburg-3 zijn samen ingedeeld in de 5e divisie 5007. Hierin treffen zij PV Markeer-2 uit Hoek van Holland, Petangeske-4 uit Bergen op Zoom, JBC Vlaardingen-2 uit Vlaardingen, JBC Maasstad-1 uit Rotterdam en L’Esprit-2 uit Schiedam.

Houdt dus de website in de gaten om te zien wanneer deze teams hun thuiswedstrijden spelen. De wedstrijden vangen altijd aan om 12.00 uur. Kom ook dit seizoen deze teams weer aanmoedigen.

 

Jeroen Adriaanse

(Terug naar boven)


NPC en NK's: NPC OVERZICHT SPEELDATUMS UIT/THUIS IN 2019-2020
   (02-09-2019)

NPC OVERZICHT SPEELDATUMS UIT/THUIS IN 2019-2020

Dat we niet alleen maar een gezellige boulesclub zijn, maar ook een aantal teams (3) rijk zijn, die ook op regionaal (en mogelijk later ook eens op landelijk) niveau spelen zal CJBM in het seizoen 2019-2020 opnieuw gaan bewijzen. Waren de resultaten het afgelopen jaar best wel bemoedigend, dan nóg kan het beter. Elke dinsdagavond wordt er serieus getraind om goed op elkaar ingespeeld te zijn, tactieken te bespreken en het spel sterk te verbeteren. Dat móet kunnen en dus met nieuw elan is men onlangs aan de slag gegaan. Onze NPC afdeling speelt zich af bij clubs in het NJBBdistrict Zuid-West. DE kaarten zijn geschud en in deze bijlagen kunt je precies zien of er uit of thuis gespeeld gaat worden, wie je tegenstanders zijn én op welke datums. Iedereen is altijd welkom om aan te moedigen en mee te leven met onze teams. Dat helpt écht.

En met deze NPC (Nationale Petanque Competitie) maken we ook naam én faam bij al onze collegaclubs in de regio. Kom op: maak ze jaloers. Alle succes voor onze CJBMteams.

Voor het speelschema NPC 2019: KLIK HIER

Voor het speelschema NPC 2020: KLIK HIER

 

 

(Terug naar boven)


Varia: DE NIEUWE BOELPRAOT IS UIT
   (29-08-2019)

DE NIEUWE BOELPRAOT IS UIT

Deze keer een heel bijzondere BOELPRAOT. Bent u al vele jaren gewend aan 6 pagina's boordevol informaties van uiteenlopende aard, deze keer was er zoveel stof, dat we al het nieuws niet in deze 6 pagina's gefropt kregen. Bij uitzondering ziet u nu zelfs 8 pagina's gevuld met van alles wat leeft binnen onze boulesclub. U zult zich beslist niet vervelen. De redactie heeft zijn uiterste best gedaan om er werkelijk iets moois van te maken. En dat is bij deze gelukt.

De redactie wenst u een mooi (aankomend) winterseizoen, maar eerst nog even een fraai eind breien aan deze onvergetelijke bouleszomer.

Alle succes en met vriendelijke groet,

Redactie Boelpraot

Voor het bekijken van de nieuwe Boelpraot :  KLIK HIER

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: MIS DIT UNIEKE SLUITINGSTOERNOOI OP ZATERDAG 28 SEPTEMBER VOORAL NIET.
   (28-08-2019)

MIS DIT UNIEKE SLUITINGSTOERNOOI OP ZATERDAG 28 SEPTEMBER VOORAL NIET.

 

Je zou op zaterdag 28 september eigenlijk een beetje verdrietig moeten zijn. Want u gaat afscheid nemen van een prachtige zonovergoten zomer, waarop u heerlijk elke keer lekker buiten op onze banen kon spelen. Vaarwel mooie buitenbankjes, vaarwel trouwe ouwe eikenboom, vaarwel steentjes- en schelpenbanen, vaarwel ons open terras en vaarwel het hokje waar onze scorebordjes en ringen lagen.                         Ná 28 september is ook de zomercompetitie van de maandag en woensdag voorbij en gaan al die zomerse dingen en gedachten voor een half jaartje tot het verleden horen. Winterse tijden (al gaat dat heel geleidelijk) staan ná 28 september voor de deur en wordt het een andere bouleswereld voor u. U hebt een dak boven uw hoofd, uw fiets staat buiten nat te regenen, hagel klettert tegen het dak, het is koud en u pendelt heen en weer tussen clubhuis en hal. Een andere speel-ondergrond en een stampvolle kapstok. Dát is wat u te wachten staat tot 1 april 2020. Vandaar dat u eigenlijk op 28 september een beetje uit uw doen bent.

Maar onze wedstrijdcommissie heeft nog wel een pleister om die op deze wonde te leggen. We nemen geen afscheid zonder dit uitbundig gevierd te hebben. Daarom zal dit Sluitingstoernooi het u een stukje gemakkelijker maken om van zomerboules naar winterboules over te gaan. De commissie helpt u een handje.

WAT MOET U DOEN?

In ons clubhuishalletje hangt een inschrijfformulier. Plof daar uw naam op en klaar is kees. Of u mailt even naar inschrijving@cjbm.nl Het is wel nodig dat u als doublette inschrijft, dus met een leuke partner. Die sleurt u maar ergens vandaan. Hij/zij hoeft geen lid van CJBM te zijn en heeft ook geen licentie nodig. Uw buurman, uw bridgepartner, uw tennismaatje, uw fietsmaatje……iedereen is welkom.

Voor de kosten hoeft u het à € 2,50 p.p. niet te laten.

MAAR WE HEBBEN NOG WAT IN PETTO ! BARBECUE

Het is lang geleden dat we na afloop van het Sluitingstoernooi er ook nog wat “te eten” aan koppelden. Het leek de commissie erg leuk om ná afloop van de prijsuitreiking nog heel gezellig dit samenzijn af te sluiten met een formidabele Barbecue. Onze hechte vriendenclubboulers willen best nog wat napraten onder het genot van een biertje en wat geroosterd vlees of zo. We kunnen dit regelen bij een uitstekende bekende slager, mits……u zich vooraf voor 21 september hier voor inschrijft. We hebben bij deze slager een prima prijsafspraak gemaakt en u betaalt maar € 15,= p.p. om dit Sluitingstoernooi 2019 tot een volwaardig succes te maken en uw overgang van een pracht zomerse boulesperiode makkelijk te maken naar de komende winterboulesperiode. Bij minimale inschrijving van 20 personen gaat deze Barbecue beslist door.

EN NU?

Als een haas aan de slag met inschrijven in het clubhuishalletje of per genoemde mail. Uiteraard kun je zelf aangeven of je alleen voor het Sluitingstoernooi inschrijft - en separaat - of je ook nog aan deze geweldige Barbecue wilt deelnemen.

 

Namens de Wedstrijd-Sluitingstoernooi-organisatie

 

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: TOORENVLIEDTTOERNOOI 2019
   (26-08-2019)

TOORENVLIEDTTOERNOOI  2019

 

Op zondag 25 augustus 2019 werd het Toorenvliedttoernooi gehouden onder zomerse omstandigheden op ons eigen bouledrôme. Jaren hebben we gespeeld in het park zelf. De paden zijn nu verhard met asfalt waardoor de ondergrond keihard was en het voor de boulers niet meer leuk was.

 

De wedstrijdcommissie heeft toen besloten het op ons eigen terrein te houden en dit bleek een enorm succes.  Maar liefst 44 teams hadden zich aangemeld waaronder 5 teams uit België. Om 10.00 uur werd er begonnen met de eerste partijen. We speelden volgens een nieuw systeem:  3 voorgelote partijen. Daarna werd de stand opgemaakt en een verdeling gemaakt in een A-, B- en C-poule. Deze speelden dan weer 2 voorgelote partijen. Het resultaat van de voorgaande 3 wedstrijden telden mee voor de eindrangschikking.

 

Nadat iedereen 5 wedstrijden gespeeld had konden we de eindrangschikking berekenen.

 

In de A-poule waren John Hoornick en Glenn het sterkste doublet.

In de B-poule Eddie Malicky en Jack van der Horst

In de C-poule Jeroen Adriaanse en Sjaak Buijck

 

De wedstrijdleiding was deze dag in handen van Ton van Kaam en Henny Wijs.

 

Voor de totale uitslag van Poule-AKLIK HIER

Voor de totale uitslag van Poule-BKLIK HIER

Voor de totale uitslag van Poule-CKLIK HIER

 

Voor alle foto’s, gemaakt door Ed Francissen:  KLIK HIER

 

 

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - [Volgende >>]

Zoek in site:
           

 

Laatste nieuws:

20-09-2019

ZCC: ZATERDAG 14 SEPTEMBER, PLAY-OFF WEDSTRIJDEN.

Lees meer...

18-09-2019

NPC: ZATERDAG 21 SEPTEMBER: MIDDELBURG-1 TEGEN PV GOUDA-1 UIT GOUDA.

Lees meer...

16-09-2019

OP 1 OKTOBER WORDT ER GEWERKT AAN DE BESTRATING ROND DE HAL

Lees meer...

11-09-2019

NPC: ZATERDAG 21 SEPTEMBER

Lees meer...

11-09-2019

OP ZATERDAG 21 SEPTEMBER IS ER WEER “ROMMELMARKT”

Lees meer...

    

Kalender:
« September 2019 »
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Inloggen:

Ogenblik a.u.b. ...