U bent hier: Home Page › Nieuws › Nieuws

Nieuws

Varia: DE NIEUWE BOELPRAOT 2020 NUMMER 3 IS UIT
   (12-05-2020)

DE NIEUWE BOELPRAOT IS UIT

Het lijkt wel of alles stil staat, maar "schijn bedriegt". Op de achtergrond wordt er stevig nagedacht, gecoördineerd, plannen gemaakt en gewerkt naar een doel dat heet: CJBM gaat open. Dat brengt veel organisatietalent met zich mee, want ongestraft door gaan waar we gebleven zijn half maart, zou onverantwoord zijn. Het bestuur neemt geen enkel risico en zal u alle verantwoorde bescherming bieden die mogelijk is, voordat we open kunnen gaan. Daarmee doet zij ook een beroep op u. Bent u een beetje ziekjes of zo, dan komt u dus niet naar de club. Verder zullen er talloze regeltjes en maatregeltjes zijn die u MOET volgen. En neem vooral uw eigen verantwoordelijkheid. Belangrijk dus.

Ondertussen wordt er niet stil gezeten door bestuur en diverse commissies en de redactie van Boelpraot volgt dit goede voorbeeld. Hierbij dus onze nieuwe Boelpraot met 8 pagina's gevarieerde thema's waar u beslist blij van wordt en u zich weer een beetje "bouler" bij voelt.

De redactie wenst u het beste van het beste met de stiekeme hoop op "andere tijden".

Vriendelijke groet

Redactie Boelpraot

Voor de nieuwe Boelpraot:  KLIK HIER

(Terug naar boven)


Varia: EVEN BIJPRATEN OVER ONZE CLUB. HOE STAAT HET ER VOOR?
   (08-05-2020)

EVEN BIJPRATEN OVER ONZE CLUB. HOE STAAT HET ER VOOR?

Op woensdagavond 19.00 uur lag vrijwel heel Nederland voor de buis. Wij denken…u ook!  Wat zal onze regering voor ons in petto hebben? Er was al een heel klein beetje uitgelekt, wat natuurlijk onze nieuwsgierigheid alleen maar nóg meer prikkelde. Ieder heeft zo zijn eigen belangen, zoals de horeca, verzorgingshuizen, winkels, campings en nog veel meer. Wat duidelijk is, dat wij als Nederland de goede kant op gaan, maar dat voorzichtigheid absoluut geboden is. Scholen gaan open is een prima start. Eerder was er al ruimte voor de jeugd ook in de sport. Dat was voor onze jeugdtrainers het sein om de jeugd(ige) groep bij elkaar te trommelen en zowaar de eerste training heeft inmiddels plaats gevonden. Het enthousiasme spatte er van af en dat deed onze trainers dus een extra groot plezier.                                      Maar op deze woensdagavond hoorden wij ook dat niet-contactsporten zoals golf, tennis en zo weer mogelijk waren. Nu, onze boulessport is ook zo’n niet-contactsport, die viel dus ook onder deze noemer. Al hoewel, samen kijken of er goed gemeten wordt is ook geen 1,5 meter of even overleggen wat de volgende worp wordt kan ook niet op 2 meter. VEILIGHEID GAAT VOOR ALLES.

 Theoretisch zou CJBM per 1 juli weer open kunnen. Als bestuur hebben we regelmatig app-overleg maar je kan pas iets concreets doen als je wat weet. In overleg met de commissies hebben we een aantal punten op papier willen krijgen wat te doen als wij open mogen. In de Boelpraot die binnenkort uitkomt staat iets geschreven. Talloze ideeën, waar ook onze eigen leden aan hebben bijgedragen (waarvoor mijn dank natuurlijk) passeerden de revue en daaruit moet een protocol komen wat aan de gemeente moet worden aangeboden om open te mogen gaan. Een horde die genomen moet worden is de kantine die niet eerder open mag dan per 1 september. Daar valt niets aan te veranderen tenzij…..

 Ná 1 juli mag o.a. op alle campings het sanitair weer open. Als restaurants en café’s open mogen zal er ook iemand naar het toilet moeten. Maar geldt dat ook voor onze sportkantine? Wat bedoelen ze met de kantine, is dat de zaal of mogen de toiletten wel beschikbaar zijn via een afgezette looproute ???. Wij hebben nog veel vragen die we moeten beantwoorden. Zo niet dan tot die tijd géén plasje, dus ook géén boulesterrein of Boel’uus open.

 Om echt open te mogen is het verplicht om bij de gemeente toestemming te vragen, waarbij wij een compleet protocol moeten neerleggen. Een draaiboek dat aan alle voorwaarden moet voldoen. Op dit moment gaan we daarmee van start met alle input van de andere commissies en hoe combineren wij een sportkantine in ons protocol met een horeca. Ook voor mij en ons allemaal geldt de regel: gezondheid eerst. We kunnen ons in deze absoluut geen fouten veroorloven. En dat zouden we ook niet willen.

 Zoals het er nu naar uit ziet kunnen we voorzichtig aannemen dat we op 1 september weer in bedrijf zijn, daarbij de aantekening dat de 1,5 meter maatregel voorlopig blijft bestaan. Ziezo, een beetje bijgepraat en zodra er veranderingen of besluiten vallen weet ik u weer te bereiken. Het ga u allen goed.

 Wim Vermeule, voorzitter

 

 

 

 

(Terug naar boven)


Varia: NOG “DRANK” BIJ CJBM TE KOOP. WIE MAAKT ME LOS?
   (03-05-2020)

NOG “DRANK” BIJ CJBM TE KOOP. WIE MAAKT ME LOS?

Riep ik onze leden vorige week op om ons van de drankvoorraad af te helpen, kunnen wij thans zeggen dat deze oproep niet aan dovemansoren was gesteld. In nog geen 2 dagen tijd waren er al behoorlijk wat bestellingen  bij mij binnengekomen, zowel telefonisch als per mail. Ik ben uitermate trots op u.

 Naarstig heb ik een nieuwe balans gemaakt en……….ik heb nog wel wat over, waar ik graag van af wil. Totaal uitverkocht zijn inmiddels: wijn, Cola Light en de speciaalbieren. Dat wil zeggen dat er nog wat frisdranken en kratjes gewone bieren mij in het magazijn aan zitten te staren. Mag ik opnieuw een beroep op u doen om mij van deze voorraad te verlossen? Bieren per krat (€ 10,= ex statiegeld) en andere zaken gewoon los per fles (€ 1,= of € 1,50 en eventueel statiegeld).

Ik kan mij niet voorstellen dat u nooit iets nodig heeft qua drank in uw huis.  U doet er vooral de financiële positie van CJBM een plezier mee. Kom…..help mij van de laatste voorraad af. Mag ik op u vertrouwen?

 Kom gerust op donderdag 7 mei van 11.30 uur tot 12.00 uur langs in ons clubhuis.

 Kijk even mee en koop wat van uw gading is.                                                                                                                                                                                     Maar u kunt ook gewoon bestellen per telefoon 06-40460171 of mail: hansvaneijzeren@gmail.com 

 Mag de club én ik opnieuw op u rekenen?

Bij voorbaat mijn dank.

 Hans van Eijzeren. Barcommissie.

(Terug naar boven)


Varia: OPROEP: HELPT U CJBM VAN DE DRANK AF?
   (30-04-2020)

OPROEP: HELPT U CJBM VAN DE DRANK AF?

Ja, dat deed ik toch al? Inderdaad, maar nu wij plotseling onze banen moesten sluiten, waren wij qua inkoop daar niet op bedacht. Dus zitten wij met voorraden die deels al lagen te verpieteren of over de datum heen waren. Deze week maakten wij de balans op en hebben alles dat over deze datum heen was moeten weggooien. Een aardige verliespost dus. Een van onze barcommissieleden opperde een briljant idee! Aangezien een openingsdatum van onze club nog zeer ongewis is kunnen wij beter -  vooral de dranken die dit jaar nog de juiste datum hebben  tot eind van dit jaar -maar aan onze leden aanbieden.

 Dus:      TE KOOP………DRANK  

De barcommissie biedt te koop aan een voorraad diverse soorten bier (per krat), frisdrank (los), diverse andere drankjes (los). U koopt ze voor reguliere prijzen (onze inkoop+btw van de Sligro), dat wil zeggen dat een kratje bier ongeveer een tientje zal zijn (+btw), frisdrank € 0,50- € 1,50 (afhankelijk van inhoud (+btw). Verder misschien nog dingen die voorbij komen.

 Wanneer: DONDERDAG 7 MEI VAN 10.30 uur TOT 12.00 uur in ons clubhuis

 Hou dit ook voor ogen. Doordat we zoveel maanden dicht zijn hebben we geen bar-omzet, geen bijdrage uit de rommelmarkten, geen bijdrage uit het Strandtoernooi etc. Inmiddels gaan de vaste lasten en kosten gewoon door en moeten betaald worden. Daarom zal het sportief van u zijn om met uw drank-aankoop het verlies een beetje kleiner te maken. Mogen wij op u rekenen?

 Op donderdag 7 mei zal Hans van Eijzeren uw gastheer zijn. U kunt cash betalen. 

Wil je er als de kippen bij zijn en zeker zijn van uw “drank”, dan kunt u Hans even bellen en al vast reserveren. Hij hoort u graag op 06-40460171. Hij ziet uw sportieve reactie graag tegemoet. En al vast bedankt voor uw sportieve inbreng.

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel in overleg met bestuur en barcommissie.

(Terug naar boven)


Varia: CJBM HEEFT EEN RIDDER IN ZIJN MIDDEN EN HIJ HEET… COR ZUIDDAM
   (27-04-2020)

CJBM HEEFT EEN RIDDER IN ZIJN MIDDEN EN HIJ HEET…

                  COR ZUIDDAM

Burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen heeft 10 inwoners vrijdagmorgen 24 april   telefonisch verteld dat zij koninklijk onderscheiden zijn. Hij was zeer verheugd dat hij de onderscheiding “Ridder in de Orde van Oranje Nassau” ook mocht gaan uitreiken aan ons CJBMlid Cor Zuiddam. De feestelijke bijeenkomst op het gemeentehuis zal om begrijpelijke redenen pas later plaatsvinden.

“Ridder” word je niet zo maar. Er gaat vaak een behoorlijke staat van dienst aan vooraf en die van Cor is zelfs een hele lange lijst. Te veel om op deze site te vermelden. De Boelpraot zal hier op uitgebreid in gaan wanneer de versierselen t.z.t. uitgereikt zijn. Dat neemt niet weg Cor, dat wij - als je boulesvrienden - mede met jou trots zijn op deze prachtonderscheiding en je bij deze van harte feliciteren.

 Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel

(Terug naar boven)


Varia: JAN MELIEFSTE IS NIET MEER BIJ ONS
   (24-04-2020)

JAN MELIEFSTE IS NIET MEER BIJ ONS

 Op 22 april 2020 kregen wij het bericht dat ons trouwe lid Jan Meliefste overleden is.

Hij had nog graag wat langer op deze wereld vertoefd te midden van zijn familie, kinderen en talloze vrienden. Zijn ziekte was teveel voor hem en waarschijnlijk is hem nu veel verder leed bespaard gebleven.

Een aantal jaren speelde ik met Jan lekker op de buitenbanen en liet hij zich plompverloren ontvallen dat hij vernomen had dat hij mogelijk ernstig ziek was. Zoals voor iedereen was dat even schrikken geblazen, maar in sommige gevallen kan het ook goed aflopen en daarmee konden we hem een beetje troosten. Jan’s weg werd het vele malen bezoeken van specialisten en chemokuren, die op gegeven moment zelfs een beetje hoop gaven. Afgelopen december kwam ik Jan tegen met zijn dochter bij Intratuin en sprak hij hoopvolle verwachtingen uit. Achter zijn rug zag ik aan dochter’s gezicht dat een en ander er toch wat anders uitzag. Hoop doet leven was zijn dapper devies. Het heeft echter niet zo mogen zijn. Hij heeft dit leven voor een ander leven verwisseld. Mogelijk hebben ze aldaar ook een boulesbaan, want boulen was zijn lust en zijn leven. Bovendien was Jan heel blij met gezelligheid en meepraten met zijn boulesvrienden. Daar trok hij een onweerstaanbaar guitig gezicht bij van : “ik neem je in de mailing of niet…..zoek het maar uit”. Een ijzersterke troef zo was onze Jan.

Beste Jan, namens al je boulesvrienden wensen wij jou een ander en heel gelukkig leven toe. Zwaai zo af en toe eens naar ons. Wij zwaaien terug.

 

Namens alle CJBM-ers. Berend-Jan van Hoeckel

 

(Terug naar boven)


Varia: EVEN BIJPRATEN. DOOR DE VOORZITTER
   (20-04-2020)

EVEN BIJPRATEN.  DOOR DE VOORZITTER

 In wat voor een wereld leven we vandaag 20 april. De eerste maand zit er op en we realiseren ons dat het ernst is. We realiseren ons dat het niet alleen hier in onze omgeving is maar in de hele wereld, het is serieus. Dat betekent ook dat we moeten gaan nadenken in het verlengde van de maatregelen die de overheid neemt - hoe nu verder. De penningmeester heeft voor ons als bestuur een financieel plaatje geschetst hoe we ervoor staan en hoe lang we dit volhouden. Wij hebben twee grote bronnen van inkomsten. De contributie en de omzet in het clubhuis. De contributie is trouw betaald maar de inkomsten uit het clubhuis zijn 0 euro. De uitgaven zijn er wel;  denk aan de contributie aan de NJBB, gemeentelijke belastingen, gemeentelijke huur en erfpacht, kosten energie-gas-water-elektra met een vast bedrag per maand en de kosten automatisering.

Het zou mooi zijn als we weer eens een balletje kunnen gooien. Niet voor de competitiedrang maar gewoon om weer elkaar te zien en lekker te kletsen. De nieuwe maatregelen van de overheid zouden kunnen leiden dat de deur weer op een kier gaat voor sport en men denkt dan snel aan jeugd. Maar er is verschil tussen een voetbalvereniging en een boules-vereniging. Een voetbalvereniging bestaat uit 70% sporters die jonger zijn dan 30 jaar. Een boules-vereniging bestaat uit 70% sporters van 65 jaar of ouder. Als er ruimte komt om te sporten zullen we hier als boules-vereniging verstandig mee om moeten gaan.

 Alle commissies zijn gevraagd om mee te denken hoe we dit veilig gaan organiseren. Wellicht alleen maar gezellig boulen en geen competitievorm starten. De prijs die je die dag kan winnen is het elkaar weer zien en nieuwtjes uitwisselen. Als club moeten we ook maatregelen gaan nemen. Er zijn al wat suggesties maar die moeten we samen willen.

Gaan we boulen op 32 buitenbanen of op maar 16? Spelen we alleen met doubletten en worden tripletten niet toegestaan dan betekent dat per dag of avond niet meer dan 32 doubletten. Hoe beschermen we onze medewerkers achter de bar en in het wedstrijdsecretariaat. Gaat de helft van de stoelen en tafels uit het clubhuis en de serre om afstand mogelijk te maken. En heel belangrijk is de discipline. Als iemand het in zijn enthousiasme vergeet spreek hem/haar er gewoon rustig op aan “afstand houden”.

De overheid gaat waarschijnlijk op advies van het RIVM verschil aanbrengen in leeftijd als de maatregelen soepeler worden. Wél de lagere scholen open maar nog niet middelbaar en hoger onderwijs. Moeten wij daar dan ook niet naar kijken. De leeftijdsgroep onder de 65 werkt nog en komt in aanraking met collega’s op het werk, speelt die dan op maandagavond?? De groep tussen 65 en 77 is nog relatief fit en speelt op woensdagmiddag?? En de groep tussen 77 en hoger -  - een echte risico groep - speelt op donderdagmiddag??. Het zijn maar ideeën.

 Iedereen mag een knuppel in de vijver gooien, de rimpelingen zullen wel ergens tegen op botsen en we zien dan wel hoe we daar mee omgaan. 

 U ziet het, wij zijn met velen bezig hoe nu verder, maar op korte termijn wordt het niet beter. 

Blijf gezond en wees verstandig

 Namens het bestuur, Wim Vermeule

(Terug naar boven)


NPC en NK's: NATIONALE PETANQUE COMPETITIE (NPC) SEIZOEN 2020/2021.
   (09-04-2020)

NATIONALE PETANQUE COMPETITIE (NPC) SEIZOEN 2020/2021.

Hallo leden van CJBM

Wij hopen dat het met jullie goed gaat en dat iedereen het kan opbrengen de maatregelen waaronder we gebukt gaan nog even vol te houden. Waarschijnlijk wel want we weten allemaal er komen weer betere tijden.

 De ZCC competitie is afgelast dus deze zomer is er geen zomerclub competitie. Heel jammer voor onze jongste kanjers want ik begreep dat ze er ontzettend veel zin in hadden.

Maar in oktober is het toch de bedoeling dat er weer een wintercompetitie start, de NPC. Daar willen we toch graag weer met 3 teams aan meedoen. Voor het derde team onder de bezielende en enthousiaste leiding van Thijs hebben we nog een paar spelers te kort. Minimaal 1 en maximaal 4. Je moet tenslotte rekening houden dat spelers op bepaalde dagen niet kunnen. Wie wil met ons meedoen. Afgelopen jaar hebben we het niet slecht gedaan en dat willen we graag volgende competitie weer doen. Minimaal een derde plaats en het doel is een kampioenschap.

Wie heeft er zin in om serieus een leuke en spannende competitie te spelen. Meld je aan bij Leo Wouters. Meer informatie bij Thijs Poortvliet over hoe een en ander gaat. We willen nog wel even kwijt dat deze competitie nog te zwaar is voor de jeugdleden die wel het in de ZCC mochten gaan proberen.

Normaal gesproken benaderen we u mondeling maar ja we weten het allemaal dat lukt nu niet altijd.

Thijs Poortvliet, Leo Wouters en Piet Rottier

(Terug naar boven)


Varia: JAWEL.....ALLES STAAT ER NOG......EN HOE.....
   (06-04-2020)

Jawel……alles staat er nog…..en hoe….

We hebben het wel van velen gehoord. Wát mist iedereen toch onze vertrouwde boulesclub. Het wekelijkse (of meer) bouletje gooien is al weken niet meer mogelijk. De gezellige praat met je maatje, tafelgenootje of uitdager lijkt een hele tijd geleden. Een drankje, de nootjes, de prijsuitreikingen, het invullen van je kaart, het nemen van je nummertje van het bord, de competities van de maandag-dinsdag-woensdag…..het ligt allemaal stil.

En het is ook heel stil op ons boulesterrein. Geen reuring, geen gelach, lege bankjes staren je aan en de terrasstoelen staan er maar een beetje doelloos te staan. Héél, héél soms is er een heel klein beetje beweging. Regelmatig (vrijwel wekelijks) komt iemand van CJBM een rondje maken over het terrein, de hal, het clubhuis en kijkt of alles nog in orde is. Afgelopen week was Tonnie de Leeuw voor deze controle bezig en zag dat de prachtig aangelegde border voor de hal volop in lentebloei stond. Een en al bontgekleurde lentebloeiers zorgden voor een uitbundig geheel. Daar word je écht blij van. Zou deze pracht een voorbode kunnen zijn voor andere vertrouwde tijden? We hopen het voor u.

Wij wensen u allen het allerbeste.

Tonnie bedankt voor je opbeurende foto.

 Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel

(Terug naar boven)


Clubcompetities: DE NIEUWE BOELPRAOT IS UIT
   (31-03-2020)

Beste leden van CJBM

Als we dan toch even niet kunnen boulen dan is lezen een aangename bezigheid. Zeker als het over je oude vertrouwde boulesclub gaat. De redactie is begaan met deze onverwachte gebeurtenissen en heeft daarom extra zijn best gedaan om de inhoud van BOELPRAOT 2020 nummer 2 op een leuke manier in te vullen. De redactie was zelfs zodanig geïnspireerd dat deze keer de gebruikelijke 6 pagina's niet voldoende waren. Dus.....een dikker nummer van 8 pagina's. Zijn we toch een beetje bij elkaar.

Met wat geduld komen er toch andere tijden aan en wie weet zien we elkaar dan weer.

Een tip: Kijk vooral de website regelmatig even  door, dan blijf je op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes

Nog een tip: schrijf eens een kaartje of pleeg een telefoontje naar iemand van onze leden, waarvan je weet dat ze een ruggensteuntje best kunnen gebruiken. 

De redactie van Boelpraot wenst u uit de grond van hun hart werkelijk het allerbeste toe.

RedactieTeam Boelpraot

Voor de nieuwe Boelpraot:   KLIK  HIER

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]

Zoek in site:
           

 

Laatste nieuws:

12-05-2020

DE NIEUWE BOELPRAOT 2020 NUMMER 3 IS UIT

Lees meer...

08-05-2020

EVEN BIJPRATEN OVER ONZE CLUB. HOE STAAT HET ER VOOR?

Lees meer...

03-05-2020

NOG “DRANK” BIJ CJBM TE KOOP. WIE MAAKT ME LOS?

Lees meer...

30-04-2020

OPROEP: HELPT U CJBM VAN DE DRANK AF?

Lees meer...

27-04-2020

CJBM HEEFT EEN RIDDER IN ZIJN MIDDEN EN HIJ HEET… COR ZUIDDAM

Lees meer...

    

Kalender:
« Mei 2020 »
M D W D V Z Z
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Inloggen:

Ogenblik a.u.b. ...