U bent hier: Home Page › Nieuws › Nieuws

Nieuws

Varia: DE GROTE CLUBACTIE. DOE EFFE MEE !
   (08-07-2019)

DE GROTE CLUBACTIE. DOE EFFE MEE !

 

Een maandje geleden attendeerden wij u op de GROTE CLUB ACTIE en dat u al vast loten kon bestellen. De reacties die direct daarop volgden waren zeer bemoedigend en een uitstekend begin. Maar daarna werd het stil……zelfs héél stil. De vakantieperiode is van start en mogelijk bent u dus met heel andere dingen bezig. Boulen in het zonnetje en lekker lui daarna onderuit op het terras met een echt vakantiegevoel zullen u niet direct doen denken om lootjes te kopen. Vandaar even dit herinneringsbericht. De bijdrage die we jaarlijks ontvangen van de GROTE CLUB ACTIE door uw toedoen van uw lot-aankoop is voor de club best belangrijk om soms leuke extra dingen te kunnen doen.

Kom, zet zo dadelijk even uw beste beentje voor en stuur een mailtje naar Ton van Kaam: secretaris@cjbm.nl en zet daarop hoeveel lootjes u wilt bestellen. Meer hoeft u niet te doen, want pas wanneer u uw lootjes van hem ontvangt rekent u met Ton af.

€ 3,= per lot voor een prima clubdoel en dus ook voor u. Moet kunnen.

 

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel

(Terug naar boven)


Varia: OMZETTEN VAN EEN C-LICENTIE NAAR EEN W-LICENTIE?
   (06-07-2019)

OMZETTEN VAN EEN C-LICENTIE NAAR EEN W-LICENTIE?

 

Uw licentie:

Toen u lid werd van CJBM kreeg u een pasje met uw naam en daarop ook een zogenaamde licentie. In bijna alle gevallen was dit een C-licentie (Club-licentie). En dat wordt jaarlijks herhaald wanneer u een nieuwe pas krijgt.

Als u vindt dat u best op een hoog plan kunt boulen en u wordt benaderd door iemand van een team die wedstrijden speelt voor de NPC (Nationale Petanque Competitie) of ZCC (Zeeuwse Club Competitie) of andere toernooien binnen of bij andere clubs, dan is een W-licentie (Wedstrijd-licentie) vaak een vereiste. Een W-licentie moet je bij CJBM aanvragen, die dan voor verdere afhandeling zorgt en zorgt dat je een nieuwe pas krijgt.

Nu zit er vanuit de NJBB een nieuwe regelgeving aan te komen die het C- en W-licentiesysteem eenvoudiger gaat maken en dat in 2020 van kracht wordt.

Tot heden zit er aan een overschrijving van een C-licentie naar een W-licentie kosten aan verbonden en is het verschil tussen een C-licentie-prijs en een W-licentie-prijs € 20,00. Er is nu een soort overgangsregeling in werking gezet waar u vanaf 1 juli 2019 gebruik van kunt maken.

Denkt u er over om uw C-licentie over te willen zetten naar een W-licentie (zodat u competities kunt spelen bijvoorbeeld) dan kunt u dit laten uitvoeren voor de speciale prijs van € 9,50. Overigens zal voor uw lidmaatschap in 2020 alles weer over één kam geschoren worden.

Schrijf, bel of mail naar Gillien Geuze gcgeuze@zeelandnet.nl, die daarna alles voor u in orde zal maken.

 

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: GAAT U MEE EVEN IN ENGELAND BOULEN?
   (03-07-2019)

GAAT U MEE EVEN IN ENGELAND BOULEN?

 

Jawel, deze aanhef valt u misschien een beetje rauw op het dak. We zullen het even toelichten. Al een aantal jaren ontvangt CJBM een zeer enthousiaste groep boulers uit Engeland. Het staat vast dat onze gastvrijheid hen aanspreekt en dat ze ook in 2020 beslist zich weer zullen laten zien om samen met onze leden er een leuke dag van te maken. Dat bracht ons op een idee!

Waarom gaan wij niet met een aantal leden ons gezicht laten zien bij onze Engelse vrienden? Nee, u hoeft niet te zwemmen. Het is maar een idee om te polsen of wij voldoende leden bij elkaar kunnen krijgen die zo’n boulesreisje én bijzonder  interessante dag wel zien zitten. Hoe we een en  ander dan gaan uitvoeren is pas van belang als wij weten of jij hier wel bij wilt zijn. Krijgen we voldoende leden bij elkaar dan gaan we eens kijken naar een geschikte bus bijvoorbeeld(we hebben al een eigen chauffeur op het oog), waar we een tussenstop maken, waar we iets gaan eten, in welke plaats we gaan boulen en wat onze Engelse vrienden mogelijk voor verrassing voor ons in petto hebben. Dit alles komt dus pas op de tweede plaats.

We zullen bekijken of dit idee misschien volgend jaar plaats kan vinden maar eerst wachten we uw reactie af.

Allereerst dus willen wij uw belangstelling en eventuele deelname weten.

Neem even contact op met Ria van der Heijden. Tel: 06-50966515

Email: riavanderheijdendekker@gmail.com

 

PS: Dit bericht is ook gepubliceerd in de jongste Boelpraot en heeft direct al bijna 8 inschrijvingen opgeleverd. Dus….NU effe mailen of bellen naar Ria.

 

Het Engelandvaardercomitée: Ria van der Heijden en Jan van Sorge.

(Terug naar boven)


Varia: DE NIEUWE BOELPRAOT 2019 NUMMER 4 IS UIT
   (03-07-2019)

DE NIEUWE BOELPRAOT 2019 NUMMER 4 IS UIT.

Een vergadering met het complete team van de redactie is altijd een feestje op zich. Vooraf nemen we van alles onder de loep dat niets te maken heeft met de Boelpraot, maar wel met het wel en wee van de laatste nieuwtjes of voorvalletjes. Doorspekt met de nodige hilariteit en een stevige kop koffie die Elly voor ieders neus zet. Daarna gaan we aan de slag. Alles is door Elly zorgvuldig gecorrigeerd en zij heeft ook al een indeling gemaakt wat wel of niet op een pagina zou passen. Jeroen kijkt nauwgezet mee en telt het aantal woorden en eventuele ruimtes en zo komen 6 pagina's verse Boelpraot in basis tot stand. Jeroen neemt daarna alles mee naar huis en met zijn handige ervaring componeert hij de Boelpraot, die u thans op onze website kunt bekijken. Prachtig teamwerk en een enthousiast redactieteam dat nu al weer uitkijkt naar het volgende nummer van begin september.

Namens de hele redactie een mooie zomer en mocht u op vakantie gaan naar elders, dan wensen wij u een onvergetelijke tijd.

Veel leesplezier en met groet,

Redactieteam Boelpraot

Voor BOELPRAOT 2019-4   KLIK HIER

(Terug naar boven)


Varia: DE ROMMELMARKT VAN ZATERDAG 29 JUNI 2019.
   (01-07-2019)

DE ROMMELMARKT VAN ZATERDAG 29 JUNI 2019.

 

Het zal niet zo verwonderlijk zijn dat niet alle Rommelmarkten die CJBM jaarlijks organiseert steeds maar met een hogere omzet kunnen eindigen. Een recordsucces hangt van meerdere factoren af. En we zijn de afgelopen jaren wel erg verwend. De Rommelmarkt van afgelopen zaterdag was deze keer zonder deelname van onze eigen spullen en vrijwilligers. De “kramen” die verhuurd werden waren uitsluitend bestemd voor mensen, die een plaatsje bij ons konden huren en zo hun waren aan de man konden brengen. Op vrijdagmiddag konden standhouders al hun spullen aandragen en dat deden ze in grote getale. Vooral toen bekend was dat het de warmste zaterdag van de maand met tropische temperaturen zou worden. Hoe dan ook hielden zaterdag deze dapperen moedig stand, maar logischer wijs zullen bezoekers liever de koelte van de zee hebben opgezocht. Het bleef wel binnendruppelen, maar dat we een record van ver boven de 1000 bezoekers niet zouden doorbreken was te verwachten. De sfeer was erg gemoedelijk. Uiteindelijk bleef de teller steken op net iets boven de 500. Bij navraag bij onze standhouders bleek dat deze beslist niet ontevreden waren over de verkoop en dat was leuk meegenomen. Het zij ze van harte gegund.

Uiteindelijk kon onze Rommelmarktcommissie toch nog € 1000,= als eindbedrag noteren. Gezien de hittegolf toch nog een mooi resultaat en de inspanningen waard.

 

Schrijf vast in je agenda als komende Rommelmarkt: zaterdag 21 september neer, want dan rekenen wij weer op u als vrijwilliger op velerlei fronten.

 

Met dank voor alle helpende handen van commissieleden, mensen aan de bar en CJBMleden.

 

Koos Barto. Rommelmarktcommissie.

 

 

(Terug naar boven)


Jeugd: ZATERDAG 22 JUNI: CJBM NAAR MINI-MAXI-TOERNOOI IN WOMMELGEM (B).
   (23-06-2019)

ZATERDAG 22 JUNI: CJBM NAAR MINI-MAXI-TOERNOOI IN WOMMELGEM (B).

Zaterdag 22 juni was de dag waar onze mini’s en maxi’s naar uitkeken. Dan zouden ze mee gaan doen aan een Mini-maxi toernooi in Wommelgem (Belgie). Op zaterdagmorgen half 8 kreeg ik bericht van Piet dat hij ziek was en helaas niet mee kon doen. Gelukkig was Tjibbe bereid om deze plek in te vullen. Zodoende vertrokken we 8 teams om kwart voor negen naar Wommelgem.

Daar aangekomen was het even zoeken waar we precies moesten zijn. Maar ruim op tijd waren we aanwezig. We kwamen aan bij een schitterende omgeving. De boulesbanen liggen rondom het oude fort Wommelgem. We werden daar hartelijk ontvangen door Danny Genar. Van te voren had ik een verzoek ingediend of hij kon regelen dat we niet tegen elkaar (Middelburg) moesten boulen. Met enig puzzelwerk van zijn kant is dit op 1 partij na gelukt.

Bij de mini’s onder 12 jaar waren 12 teams aanwezig met daarbij de Belgisch kampioenen. En bij de mini’s boven de 12 jaar waren er 24 teams.  Waaronder ook Belgische selectiespelers. Er moesten 4 rondes gespeeld worden.

In de 1e ronde haalden de Middelburgse teams 6 overwinningen binnen, waaronder 1 (Serge en Jeroen) met 13-0 tegen een Belgisch kampioen bij de mini’s. In de 2e ronde waren er 4 overwinningen. Nu behaalden Nethanya en Monique een mooie 13-0 overwinning.

Hierna was het pauze en werden alle mini’s en maxi’s voorzien van friet met worst. Dat duurde even omdat er maar een paar kleine frituren waren. Maar het smaakte iedereen zeer goed.

Hierna werd er verder gegaan met de 3e ronde waren er nog maar 2 overwinningen en een paar nipte 12-13 nederlagen. In de laatste ronde maakte Sylvan en Fabian als enige nog kans op 4 overwinningen bij de mini’s onder 12. Helaas verloren zij deze partij met 9-13. Verder alleen nog 1 overwinning van Monique en Nethanya. De vermoeidheid begon parten te spelen.

Nu was het wachten op de prijsuitreiking. Bij  de mini’s onder 12 eindigde Joost en Pascal op de 12e plaats, Thijs en Cyriel op de 9e, Serge en Jeroen op  de 6e, Sylvan en Fabian op de 3e en op de 1e plaats eindigde ons duo NETHANYA en  MONIQUE.

Bij de mini’s boven 12 jaar eindigde Tjibbe en Banda op de 14e plaats, Maria en Evy op de 11e en Myrthe en Imar op de 10e plaats.

Alle mini’s ontvingen een prijs in de vorm van een Decathlon cadeaubon van 10 euro en de 1e prijs was een mooie geldprijs. Al met al een zeer geslaagd toernooi waar iedereen het ontzettend naar zijn zin heeft gehad. En waar we zeker volgend jaar weer naar toe zullen gaan.

Jeroen Adriaanse

(Terug naar boven)


Varia: IN MEMORIAM KORRIE OOSTERHUIS
   (18-06-2019)

KORRIE OOSTERHUIS IS OVERLEDEN. 

 

 Helaas heeft Korrie maar twee jaar kunnen genieten van onze sport en onze club.

Korrie was een vrolijke, humoristische en sportieve vrouw, die zich bij CJBM best thuis voelde.

Zij zocht een vervangende sport toen volleyballen en tennissen niet meer tot haar mogelijkheden behoorden. Het werd dus jeu-de-boules en zij vatte de sport serieus op. Samen met Toos ging zij op les bij Piet Maartense om het geleerde op woensdagmiddag in praktijk te kunnen brengen.

Ook de nazit was belangrijk. Gezellig kletsen en lachen bij een glaasje wijn. De humor zat in de rake en  laconieke opmerkingen die zij met een doodserieus gezicht bracht.

De woensdagmiddagspelers zullen de levenslustige Korrie missen. Zij overleed maandagavond 17 juni. 

Maandag 24 juni om 14.00 uur is de afscheidsceremonie in het Crematorium te Middelburg. Na afloop is er een informeel samenzijn in Hotel van der Valk.

 

 

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: TÊTE-Á-TÊTE TOERNOOI 10 JUNI 2019
   (11-06-2019)

TÊTE-À-TÊTE-TOERNOOI OP 10 JUNI 2019.

 

We begonnen met schitterend weer en met 30 boulers. Zoals meestal met kop tegen kop kwamen de eerste uitslagen al snel binnen. De opdracht van de spelleiding was niet langer te pauzeren als nodig was en na 15 minuten rust was iedereen weer aan het spelen.

Uiteraard probeerde iedereen 7 wedstrijden te winnen. Jeroen Adriaanse hoopte na 6 gewonnen wedstrijden dit te bereiken, echter Joep van Berkel won van hem met 13-9, zodat Jeroen ondanks dat verlies een mooie 2e plaats behaalde. Mede door deze winstpartij kon Eddy Malicki de eerste plaats bereiken.

Uiteindelijk waren er 5 boulers die 6 partijen hadden gewonnen. Zij kregen een goed gevulde tas mee naar huis.

Alle dertig deelnemers kregen een versierde beker met wat snoepgoed als aandenken.

Het was een zeer geslaagd toernooi.

 

Uitslag met  de eerste vijf winnaars:

 

1e plaats                   Eddy Malicki                     6 winstpartijen en + 39

2e plaats                   Jeroen Adriaanse             6 winstpartijen en + 37

3e plaats                   Bert Kuiper                       6 winstpartijen en + 36

4e plaats                   Joep van Berkel               6 winstpartijen en + 33

5e plaats                   Maria Norimarna              6 winstpartijen en + 19

 

 

Wedstrijdleiding: Erna Petiet en Joep van Berkel.

 

Voor meer foto’s van dit Tête-à-Tête-toernooi:  KLIK  HIER.

Voor de totale einduitslag:  KLIK HIER

 

(Terug naar boven)


ZCC: ZCC: ZATERDAG 1 JUNI,MIDDELBURG-2 TEGEN ALTENA-1 UIT SLEEUWIJK.
   (03-06-2019)

ZCC: ZATERDAG 1 JUNI,MIDDELBURG-2 TEGEN ALTENA-1 UIT SLEEUWIJK.

In de derde wedstrijd moest er thuis aangetreden worden tegen Altena 1. Voor ons een totaal nieuwe tegenstander die bereidt is in tegenstelling tot een meerderheid van clubs uit de Randstad om bij ons in Middelburg te komen spelen. Altena staat een plaats boven ons, op de eerste plaats in onze competitie en dus moest er gewonnen worden om de eerste plaats over te nemen. Hetzelfde team uit de vorige wedstrijd Joost, Maria, Banda en Thijs speelde weer. Banda pakte de eerste overwinning door de tete a tete partij te winnen. De tripletten partij was dit keer weer geen succes en werd door Joost, Maria en Thijs verloren. Stand na de 1e ronde dus 1-1. De 2e ronde ging aanmerkelijk beter Joost met Maria en Banda met Thijs. Bij beide partijen kwamen onze ploegen op een achterstand maar al snel herpakten onze spelers zich en werden het 2 overwinningen. Een 3-1 voorsprong voor ons verscheen op het bord. Een gelijkspel kon ons niet meer ontgaan maar we gingen voor de overwinning om goed mee te kunnen doen voor het kampioenschap en promotie. Banda met Maria die in de tweede ronde excelleerde ,kwamen achter, weer bij, zelfs voor, maar verspeelden toch de overwinning in de laatste twee mennes. Joost en Thijs stonden ook, zelfs dik achter. Haalden langzaam maar zeker de wedstrijd weer een beetje naar zich toe maar gingen toch ten onder. Eindstand van de wedstrijd 3-3. Uiteindelijk het resultaat niet slecht maar voor ons team was het toch een beetje een teleurstelling. Er had meer in gezeten. Maar kop op. We krijgen nog een revanche deze zomer en dan gaan we er voor reken daar maar op.

Piet Rottier en Jeroen Adriaanse.

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: HET HIJ/ZIJ TOERNOOI VAN 30 MEI 2019.
   (31-05-2019)

HET HIJ/ZIJ TOERNOOI VAN 30 MEI 2019.

 

Op Hemelvaartsdag van 2019 vond het traditionele HIJ/ZIJ-toernooi plaats op de banen van CJBM.

28 teams hadden zich ingeschreven, waarvan er 7 uit België kwamen. Ook was er een team uit Sint Michielsgestel van jeu de boulesclub ’t DUPKE én een mix uit Nederland. De overige teams waren van CJBM.

De start was om 10.00 uur.

Elk team speelde 5 partijen, waarvan 2 voorgeloot. De 8 beste teams gingen over naar het A-toernooi, de daarna beste 8 teams werden in het B-toernooi geplaatst en de overige in het C-toernooi.

Als je als eerste in het A- en B-toernooi won ging je naar het hoofdtoernooi van A- en B-. De verliezers gingen verder in het Troost A- en B-toernooi, waarna ze nog twee partijen te spelen hadden. In het C-toernooi kregen deze teams nog 3 voorgelote wedstrijden te spelen.

 

DE WINNAARS-UITSLAGEN

 

Winnaars A-Hoofdtoernooi: Lynsey de Bruin met Filiberto Dé Filippis (CJBM)

Winnaars B-Hoofdtoernooi: Sonja Deboes met Bruna Pugliari (PC Reynaart)

Winnaars C-Toernooi: Julia van Staveren met Mario Dé Filippis (CJBM)

 

Er waren 17 prijzen te verdelen waarvan 6 naar het A-Toernooi gingen. Ook voor het B-Toernooi waren 6 prijzen bestemd en het C-Toernooi kregen er 5 toebedeeld.

 

De wedstrijdleiding was in handen van Leo Wouters, die er ook voor zorgde dat de pauze’s tot een minimum beperkt bleven, zodat iedereen ook op tijd huiswaarts kon keren.

 

Met plezier vernam ik lovende reacties van heel veel deelnemers, die dit HIJ/ZIJ-TOERNOOI erg fijn hebben gevonden en dat ze het erg naar de zin hadden gehad.

Daar doen we het voor.

 

Rest mij nog Hans van Eijzeren met zijn gevolg te bedanken voor de catering, die buitengewoon was.

 

Leo Wouters, wedstrijdleiding.

 

Met dank aan Nel Westerweele, die deze sfeervolle foto’s maakte.

Tevens dank aan Joep van Berkel die alle foto's maakte van de prijsuitreiking

 

Voor het bekijken van alle foto's:  KLIK HIER

Voor de totale uitslag:  KLIK  HIER

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - [Volgende >>]

Zoek in site:
           

 

Laatste nieuws:

08-07-2019

DE GROTE CLUBACTIE. DOE EFFE MEE !

Lees meer...

06-07-2019

OMZETTEN VAN EEN C-LICENTIE NAAR EEN W-LICENTIE?

Lees meer...

03-07-2019

GAAT U MEE EVEN IN ENGELAND BOULEN?

Lees meer...

03-07-2019

DE NIEUWE BOELPRAOT 2019 NUMMER 4 IS UIT

Lees meer...

01-07-2019

DE ROMMELMARKT VAN ZATERDAG 29 JUNI 2019.

Lees meer...

    

Kalender:
« Juli 2019 »
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Inloggen:

Ogenblik a.u.b. ...