U bent hier: Home Page › Nieuws › Nieuws

Nieuws

Varia: DEZE WASMAND WACHT OP U !!!!
   (15-01-2019)

DEZE WASMAND WACHT OP U !!!!

 

Na vele jaren wil Ank Wisse het stokje aan u overdragen.

Ank waste wekelijks of tweewekelijks de gebruikte keuken- hand- en vaatdoekjes uit onze clubbar. Dat deed ze gezellig thuis tezamen met haar eigen wasjes.

Daardoor lag er  altijd (ook voor u als u bardienst hebt) schoon wasgoed in de barkastjes.

Maar Ank wil om persoonlijke redenen deze vrijwilligersdienst aan iemand anders overdragen na al die jaren.

Daarom zou het prachtig zijn dat u deze schone taak op u zou nemen.

U kijkt op gezette tijd eens achter de bar in deze wasmand en neemt alles mee voor een thuiswasbeurt. Zó simpel is het.

Kunt u ons helpen als vrijwilliger en hebt u thuis een wasmachine staan én u denkt dat u dit taakje wel kunt inpassen, dan meldt u even bij onze secretaris per mail: of een telefoontje 06-22297323

Zowel Ank alswel het bestuur zal u dankbaar zijn voor uw blije inzet.

 

Namens Ank Wisse én het bestuur. Onze dank.

(Terug naar boven)


NPC en NK's: NPC: ZATERDAG 19 JANUARI, 8e SPEELRONDE.
   (14-01-2019)

NPC: ZATERDAG 19 JANUARI, 8e SPEELRONDE.

Zaterdag 19 januari is de 8e speelronde voor de NPC.

Middelburg-1 speelt een uitwedstrijd tegen Grand Cru ’82-1 uit Leidschendam. Het is noodzakelijk voor dit team om eindelijk weer eens te winnen om zo weer aansluiting te krijgen bij de teams die boven hun staan.

Middelburg -2 speelt thuis tegen Petangeske-4 uit Bergen op Zoom. Zij moeten winnen om van de laatste plaats af te komen.

Middelburg-3 speelt een echte topper. Zij spelen als nummer 2 tegen de nummer 1 Jdb Dongen-3 uit Dongen. Zij kunnen druk op Jdb Dongen-3 zetten door van ze te winnen en zo met 1 wedstrijd minder op 3 punten van Jdb Dongen-3 te komen.

Om dit te bereiken kunnen deze teams weer de aanmoedigingen gebruiken van onze overige leden. Er is nu geen nieuwjaarsreceptie, maar laat u dat niet tegenhouden om te komen kijken. De wedstrijden beginnen om 12.00 uur en zijn rond 17.00 uur klaar.

Jeroen Adriaanse

 

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: VAN DER VALK SNERTTOERNOOI VAN ZONDAG 6 JANUARI.
   (07-01-2019)

VAN DER VALK SNERTTOERNOOI VAN ZONDAG 6 JANUARI.

 

Met 38 teams en een tafel vol aanlokkelijke prijzen, plus een lekkere kop erwtensoep uit de keuken van Hotel Van der Valk in Middelburg in het vooruitzicht, konden we aan de gang. Er werd gespeeld in een A poule en B poule. Na twee wedstrijden werden we definitief ingedeeld in een van deze twee poules.

Scheidsrechter was Piet Maartense, die het vooral in de eerste wedstrijden nogal druk had. Ook Leo met in het begin de hulp van Henny, had het gedurende de hele dag druk met tellen.

 

De Troostprijzen en de uitslag van de B-poule waren omstreeks 17.00 uur bekend en daar er een aantal deelnemers van ver kwamen (o.a. Zaltbommel) werden deze prijzen al uitgereikt.

 

Troost 1 was voor Alex van Autrijve en Mark Jeruzalem

Troost 2 was voor Joep van Berkel en Erna Petiet

Poule-B1 Gustaaf Genar en Lydia v.Looveren

Poule-B2 Coby de Goffau en Frans Hoornick

Poule-B3 Corella de Blij en Raymond de Blij.

 

 

In de A-poule moest nog gespeeld worden voor de eerste en de tweede plaats, tegelijk met de wedstrijd tussen de derde en de vierde plek.

Het was spannend in de hal, vele boulers bleven kijken en reageerden spontaan bij goed geplaatste of goed geschoten ballen.

Uiteindelijk na lange partijen was de uitslag als volgt.

 

 

 

 

1ste Charles Gelijn en Maria Norimarna uitslag 13/5

2e   Marco en Ada Wouters

3e   Mario Dé Filippis en Piet Kerste uitslag 13/9

4e   Kevin van Lent en Patrick van Lent.

Er moest flink gesjouwd worden om de prijzen in de auto te krijgen. Pas om 19.30 uur kon de hal en de kantine na een geslaagde dag gesloten worden.

 

Met dank aan allen die deze dag lieten vallen in de categorie: ZEER GESLAAGD.

 

Erna Petiet.

 

 

 

Voor alle uitslagen:  KLIK  HIER

Voor alle foto's van dit Snerttoernooi:  KLIK  HIER

 

(Terug naar boven)


NPC en NK's: NPC: ZATERDAG 05 JANUARI, MIDDELBURG-3 TEGEN VA-TOUT-3 UIT BREDA.
   (07-01-2019)

NPC: ZATERDAG 05 JANUARI, MIDDELBURG-3 TEGEN VA-TOUT-3 UIT BREDA.

Afgelopen zaterdag trad Middelburg-3 thuis aan tegen Va-Tout-3 uit Breda. Dit was een strijd om de 2e plaats in de 5e divisie 5006. Middelburg-3 werd vertegenwoordigd door Banda, Maria, Myrthe, Mario, Joost en Mark.

In de 1e ronde speelde Myrthe en Joost samen. Zij verloren hun partij helaas met 13-4. De andere 2 doubletten deden het beter. Mario en Maria wonen met 13-5 en Mark won samen met Banda hun partij met 13-4.

In de 2e ronde gaven de Middelburgers hun tegenstander geen schijn van kans. Mark, Banda en Myrthe wonnen met 13-5 en ook Mario, Maria en Joost wonnen met dezelfde cijfers.

Een mooie 4-1 voorsprong. Nog 1 punt nodig voor de overwinning. In de 3e ronde werd er in dezelfde samenstelling gespeeld als de 1e ronde. Wederom wisten Joost en Myrthe hun partij niet in winst om te zetten. Deze keer verloren ze nipt met 13-12. Mario en Maria wisten dat wel te doen. Zij wonnen met 13-7. En ook Mark en Banda waren niet te verslaan. Een mooie 13-10 overwinning.

Eindstand een fraaie 6-2 overwinning. Hiermee staat Middelburg-3 op een mooie 2e plaats.

Jeroen Adriaanse

Stand NPC Middelburg 2 & 3 na 7e speeldag op 5 januari
1 Jdb Dongen-3 Dongen 12 punten
2 Middelburg-3 Middelburg 7 punten
3 Petangeske-4 Bergen op Zoom 5 punten
4 Va-Tout-3 Breda 5 punten
5 Middelburg-2 Middelburg 3 punten

 

(Terug naar boven)


Varia: HET NIEUWE CJBM-JAAR IN OP 5 JANUARI 2019
   (06-01-2019)

HET NIEUWE CJBM-JAAR IN OP 5 JANUARI 2019

 

Op zaterdag 5 januari was het weer een drukte van belang in en rond ons clubhuis.

Vooraf aan de nieuwjaarsreceptie hadden velen gehoor gegeven aan het websiteberichtje om ook eens te komen kijken naar de NPC, die Middelburg 3 (jeugdteam) tegen Va-Tout Breda als thuiswedstrijd speelden. Alle banken waren bezet en kennelijk door die steun wonnen onze NPC-ers met een royale voorsprong.

Misschien een reden om dit te herhalen op andere thuiswedstrijddagen?

 

Inmiddels hadden velen zich in het clubhuis verzameld maar niet nadat men elkaar met handjes en kusjes een wederzijds gelukkig Nieuwjaar hadden gewenst. Zeer geanimeerd vroeg men elkaar naar nieuwe plannetjes, vakantie, de doorgebrachte feestdagen en alle verwachtingen in dit nieuwe jaar. De stemming en de drankjes werden gelardeerd met smakelijke bitterballen, worst en kaas door een onvermoeibaar barteam uitgereikt.

 

De traditie van eerdere jaren werd niet doorbroken en ietsje na vijven werd het woord aan onze voorzitter Arie Rook gegeven. Wij geven een korte resumé hieruit.

 

Een hartelijk welkom en een goede wens voor iedereen in dit nieuwe jaar.

Deze datum van 5 januari had wat voeten in aarde gehad doordat NPC Middelburg 3 een thuiswedstrijd moest spelen en Middelburg 1 in Schiedam. In goed overleg werd de datum op 5 januari gezet.

 

Een receptie is vaak aanleiding om een terugblik en een vooruitblik te zijn. De ervaring in deze periodes is voor iedereen zeer verschillend en zal voor de een uiterst plezierig zijn geweest en voor de ander juist het tegenovergestelde.

In 2018 hebben we afscheid moeten nemen van enkele leden, waarbij de grote betrokkenheid van onze leden hierbij duidelijk een sterk punt is van onze club.

 

Financieel had onze club een goed jaar achter de rug. Dat werd niet alleen uitgemaakt door de contributie en kantineomzet, maar ook door de bijdragen van het uitbesteden van de schoonmaak, de Rommelmarkt- en Grote Club-actie en het Strandtoernooi o.a. En natuurlijk de kostenbesparing door de inzet van talloze vrijwilligers

 

In de jaarvergadering van 2018 kwamen 2 leden het bestuur versterken. De initiatieven en de inzet van Tonnie de Leeuw en Ton van Kaam werkten aanstekelijk op de overige bestuursleden.

 

Op sportief gebied liet CJBM duidelijk van zich spreken door met 3 teams deel te nemen aan de NPC (Nationale Petanque Competitie). De eer van onze club wordt verdedigd en afgelopen jaar met wisselend succes. Het plezier is er niet minder om.

Daarbij mogen we trots zijn op ons jeugdteam.

 

HOE ZIET 2019 ER UIT?

Kijken in de toekomst is een moeilijk gegeven en onvoorspelbaar. Maar met de hoop dat 2019 voor iedereen weer beter zal worden dan 2018 is een wens voor iedereen.

 

Financieel was 2018 een prima jaar, maar in 2019 wachten ons een paar belangrijke zaken. Een daarvan is dat het dak van onze hal toe is aan een grote reparatie. Na 14 jaar werden wat zwakke plekken ontdekt die onmogelijk nog langer genegeerd konden worden. Maar ook ons buitenterrein heeft alle aandacht nodig en een grote opfrisbeurt. Denk aan lampen, beschoeiingen, tegelwerk, de entree. Zó laten omdat het toch gewoon werkt, is geen optie en betekent achteruitgang. Dat willen we zeker niet. Ook de NJBB is volop bezig met een nieuwe opzet in hun contributiestructuur. In PETANQUE lees je hier hierover.

 

Ook binnen het bestuur gaat er iets veranderen.

Arie geeft aan dat hij na 5 pittige jaren het stokje gaat overdragen aan een nieuwe voorzitter. Met plezier ging hij de uitdaging 5 jaar geleden aan en laat zijn opvolger een enthousiaste, gezonde en bloeiende club na. Ook de functie van onze penningmeester Marco Wouters komt beschikbaar. Marco wil zich richten op andere mooie punten in zijn leven en blijft natuurlijk zich sterk inzetten voor o.a. de NPC en CJBMjeugd. Jan Keersemaker zal ook stoppen als notulist. Het bestuur zal beslist zorgen voor kundige en capabele opvolgers. Op woensdag 27 maart 2019 zal de jaarvergadering van CJBM zijn. Schrijf dit vast op in uw agenda en ben er bij als diverse punten en een nieuw bestuur bekend zal worden.

 

Met een goed en sportief jaar wenst Arie iedereen alle geluk toe.

 

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel

 

Voor foto's van de Nieuwjaarsreceptie:  KLIK  HIER

 

(Terug naar boven)


NPC en NK's: NPC: ZATERDAG 05 JANUARI, L'ESPRIT-1 UIT SCHIEDAM TEGEN MIDDELBURG-1.
   (05-01-2019)

NPC: ZATERDAG 05 JANUARI, L'ESPRIT-1 UIT SCHIEDAM TEGEN MIDDELBURG-1.

Vandaag de uitwedstrijd naar L'Esprit-1 in Schiedam. Voor deze wedstrijd waren Filiberto, Ada, Marco, Patrick, Ronald en Jeroen beschikbaar. Na onderling overleg werd er besloten om met de volgende doubletten te beginnen: Filiberto en Marco, Patrick en Ronald, Ada en Jeroen.

Ada en Jeroen gingen voortvarend van start. Zonder de tegenstander een kans te geven werd er met 13-0 gewonnen. Filiberto en Marco hadden een stroeve start. Pas na een 8-0 achterstand begon de machine te draaien. Zo werd er nog met 13-8 gewonnen. Ronald en Patrick speelden een lange partij. Lang ging het gelijk op. Toch kwam de tegenpartij met 12-8 voor en verzuimde het af te maken. En zo konden Ronald en Patrick de overwinning er alsnog uitslepen, 13-12 winst.

Voor het eerst een 3-0 voorsprong. Maar dat zegt helaas nog niks. In de 2e ronde ging het triplet Ada, Ronald en Jeroen kansloos ten onder met 13-0. Het andere triplet Filiberto, Marco en Patrick kregen ook geen grip op hun tegenstander. Zij verloren met 13-7. En zo werden beide tripletten verloren. Stand 3-2 in ons voordeel.

3e ronde in dezelfde samenstelling als 1e ronde. Deze keer verging het Filiberto en Marco slecht. Een zeldzame 13-0 nederlaag was het resultaat. Ada en Jeroen zijn al snel in de partij gedraaid. Bij een 10-1 achterstand kwamen ze geleidelijk terug in de partij en wisten deze nog met 13-10 te winnen. Ronald en Patrick maakten er weer een lange spannende partij van. Helaas ging de partij met 13-12  verloren.

Eindstand 4-4. Het is een punt, maar niet het resultaat waar op was gehoopt.

Jeroen Adriaanse

Stand NPC Middelburg 1 na 7e speeldag op 5 januari
1 Petangeske-2 Bergen op Zoom 12 punten
2 Va-Tout-2 Breda 11 punten
3 PV Tilburg-1 Tilburg 8 punten
4 Grand Cru '82-1 Leidschendam 8 punten
5 L' Esprit-1 Schiedam 7 punten
6 JBC Nieuwerkerk-2 Nieuwerkerk 6 punten
7 Middelburg-1 Middelburg 4 punten
8 Midi-2 Delft 0 punten

 

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: VERRASSINGSTOERNOOI. 29 december 2018
   (30-12-2018)

VERRASSINGSTOERNOOI. 29 december 2018

 

Op het eind van 2018 leek het enkele wedstrijdcommissieleden een leuk idee om een sluitingstoernooi 2018 te houden, het zogenaamde VERRASSINGSTOERNOOI.

Geen beter idee dan dit stemmige toernooi om het boulesjaar uit te zwaaien.

Dat er behoefte bestaat om na de kerst op een gezellige manier even uit te buiken bleek wel uit de bijna 60 inschrijvingen. Een stimulans om dit toernooi zeker in 2019 een vaste plaats op de toernooilijst te gunnen.

De middag ging voortvarend van start en er zouden 3 partijen gespeeld worden van elk 3 kwartier. Na de 2e partij was er een pauze van dik een half uur. De wedstrijdcommissie had zich verzekerd van ongelooflijk smakelijke en royaal bemeten oliebollen met of zonder poedersuiker, die met smaak werden opgepeuzeld.

Tegen 5 uur puilde ons clublokaal uit van voldane en praatgrage boulers, die in opperbeste stemming en met een drankje de prijsuitreiking afwachtten.

Een verrassing was ook dat "kersverse" leden van zich deden spreken en in de prijzen vielen. Onder luid applaus werd iedere prijs uitgereikt door Leo en Henny.

Prachtige prijzen die varieerden van diverse dranken, ontbijtkoeken, pennen, rugzak en andere aparte hebbedingetjes. Daar ga je echt wel voor en werden dankbaar aangenomen.

Na de prijsuitreiking kwam aan het licht dat er weer een kaart verkeerd was ingevuld, hoe moeilijk kan het zijn. Wij, Henny en ik hopen dat diegene die een prijs heeft ontvangen zo sportief is, zich te melden en zijn prijs in te leveren, want of je nu met 10-7 een winst partij noteert  of je verliest deze met 7-10 maakt een wereld van verschil. (Wij rekenen op de sportiviteit van deze persoon).

Er waren ook 2 deelnemers die met 2 prijzen aan de haal gingen, dat komt voor bij een prijsuitreiking zoals wij hanteerden. De helft had prijs, jammer voor de overige 50%, maar niet getreurd er komt nog weleens een gelegenheid om dit recht te zetten, doe jullie best in het aanstaande seizoen 2019.

De mensen achter de bar die ons voorzagen van een drankje en zo bedanken wij hierbij nog eens extra. De oliebollen waren van een uitzonderlijke kwaliteit.             De gezelligheid onderling deed ons goed om te zien en te horen. Tot een volgend toernooi in 2019?

 

Het uitvoerende orgaan, Henny Wijs en Leo Wouters.

 

Zie alle foto's: KLIK HIER

 

(Terug naar boven)


NPC en NK's: NPC: ZATERDAG 22 DECEMBER, MIDDELBURG-1 TEGEN VA-TOUT-2 UIT BREDA.
   (23-12-2018)

NPC: ZATERDAG 22 DECEMBER, MIDDELBURG-1 TEGEN VA-TOUT-2 UIT BREDA.

Afgelopen zaterdag was de 6e speelronde in de NPC. Hierin speelde Middelburg-1 een thuiswedstrijd tegen de nummer 2 Va-Tout 2 uit Breda. Het team bestond uit: Ada, Marco, Patrick, Piet, Ronald en Jeroen.

In de 1e ronde gingen Ronald en Patrick voortvarend van start en namen een mooie 5-0 voorsprong. Deze werd helaas in 1 menne weer teniet gedaan. Zo ging dat nog een keer en uiteindelijk werd er helaas met 9-13 verloren. Piet en Jeroen speelde een moeizame partij en ook zij wisten niet te winnen. Ze verloren met 8-13. Ada en Marco waren al heel snel gedraaid van tireur en pointeur. Dit bracht het spel ten goede. Maar ook zij trokken helaas aan het kortste eind en verloren met 12-13.

Door de resultaten in de afgelopen wedstrijden in de 2e rondes gingen we vol goede moed van start. Ook nu bleek weer dat we in deze ronde onze punten pakken. Ada, Marco en Patrick wonnen hun partij met 13-6. En Piet, Ronald en Jeroen wisten hun partij met 13-5 in hun voordeel te beslissen.

Met een 2-3 tussenstand werd de 3e ronde begonnen. Hopende op minimaal 2 en het liefst 3 winstpunten. Het werden 3 gelijk opgaande partijen. In alle 3 kwamen we weer op een flinke achterstand. Maar we wisten ons alle terug te knokken in de partij. Helaas ging de partij van Ronald en Patrick met 10-13 verloren. De 2 overige partijen waren tegelijkertijd klaar. Piet en Jeroen wisten hun partij alsnog met 13-12 te winnen, maar Ada en Marco verloren helaas met 11-13.

Eindstand 3-5 in het voordeel van Va-Tout 2. Helaas weer een nederlaag. Het zit dit seizoen nog niet echt mee. Hopen dat 2019 voor ons een goed begin gaat geven voor een mooi boulesjaar.

Wel jammer dat er maar een enkeling van onze vereniging was om naar deze wedstrijden te komen kijken. Desondanks iedereen fijne feestdagen gewenst.

 

 

Jeroen Adriaanse.

(Terug naar boven)


NPC en NK's: NPC: ZATERDAG 22 DECEMBER, MIDDELBURG-3 TEGEN MIDDELBURG-2.
   (23-12-2018)

NPC: ZATERDAG 22 DECEMBER, MIDDELBURG-3 TEGEN MIDDELBURG-2.

Op de laatste speeldag van 2018 moest Middelburg-3 aantreden tegen Middelburg-2. 

Samenstelling Middelburg-2: Jorien, Arie, Wim, Joep, Jaap en Piet. Middelburg-3 bestond uit de volgende spelers: Myrthe, Maria, Mario, Joost, Mark en Banda.

De eerste 3 doubletten leverden een voorsprong op voor Middelburg-3, waarbij Mario en Myrthe wonnen van Jorien en Wim. Ook Mark en Banda wonnen hun partij van Jaap en Arie. Gelukkig voor het 2e wisten Joep en Piet hun partij te winnen van Joost en Maria.

Na de tripletten waarvan beide teams er 1 wisten te winnen was de stand 3 tegen 2 voor Middelburg-3. Na een goed en vooral gezellig gesprek ging Middelburg-2 vol goede moed de laatste 3 wedstrijden in.

Daarin wonnen Arie met Piet van Joost en Myrthe. Tussenstand dus 3 tegen 3. Omdat Mario en Mark wonnen van Joep en Jaap kwam het aan op de laatste partij tussen Wim en Jorien tegen broer en zus Maria en Banda.

Na een spannend slot van de partij waarin Banda diverse keren zeer goed tireerde ging de overwinning toch naar Jorien en Wim. Overal genomen speelden beide teams leuke partijen met een mooie uitslag van 4 tegen 4.

Piet Dingemanse.

(Terug naar boven)


Varia: ALLE CLUBLEDEN VAN CJBM…..BEDANKT
   (23-12-2018)

ALLE CLUBLEDEN VAN CJBM…..BEDANKT

 

DE GROTE CLUBACTIE heeft op 13 december zijn trekking bekend gemaakt.

Maar onze dank gaat allereerst uit naar alle leden van onze club, die hun betrokkenheid bij de club kenbaar maakten en omzetten in een aankoop van een of meerdere loten van de GROTE CLUBACTIE.

De meesten onder ons deden dit echt niet om een prijs te winnen, maar voornamelijk omdat ze wisten dat een deel van deze loten teruggesluisd zou worden naar onze clubkas. Natuurlijk is het leuk als er een prijs gewonnen werd en deze keer vielen een aantal prijzen ook bij onze leden die een lot kochten. Van harte gefeliciteerd. Géén prijs gewonnen? Dan streel je je met de gedachte een aandeel geleverd te hebben in de verfraaiing van ons clubhuis, waar het buitengewoon goed in toeven is. En mogelijk dat je in 2019 kans op meer geluk zult krijgen.

Ook in 2019 zal onze secretaris, gesteund door onze alleskunner Tonnie de Leeuw weer bij je aankloppen, maar dat heeft nog een driekwart jaar te gaan.

Dankzij jullie inzet zal eind januari het fraaie bedrag van €  480,=  op onze bankrekening gestort worden. Een bedrag waar wij trots op kunnen zijn.

 

Voor de volledige trekkingslijst:  KLIK  HIER

 

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - [Volgende >>]

Zoek in site:
           

    

    

Laatste nieuws:

15-01-2019

DEZE WASMAND WACHT OP U !!!!

Lees meer...

14-01-2019

NPC: ZATERDAG 19 JANUARI, 8e SPEELRONDE.

Lees meer...

07-01-2019

VAN DER VALK SNERTTOERNOOI VAN ZONDAG 6 JANUARI.

Lees meer...

07-01-2019

NPC: ZATERDAG 05 JANUARI, MIDDELBURG-3 TEGEN VA-TOUT-3 UIT BREDA.

Lees meer...

06-01-2019

HET NIEUWE CJBM-JAAR IN OP 5 JANUARI 2019

Lees meer...

    

Kalender:
« Januari 2019 »
M D W D V Z Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Inloggen:

Ogenblik a.u.b. ...