U bent hier: Home Page › Nieuws › Nieuws

Nieuws

Varia: JEU-DE-BOULES TRAINING BEGINT……
   (17-04-2018)

JEU-DE-BOULES TRAINING BEGINT……

 

Denkt u nu echt aan een carrière in jeu-de-boulen? Alle begin is moeilijk en of u ooit tot de wereldtop zult gaan behoren? Ik zou het betwijfelen. Maar u krijgt van CJBM een prachtgelegenheid om uw spel te verbeteren. Aanvankelijk gooide u maar wat op aanwijzingen van leden die het mogelijk beter wisten, maar boulen is meer dan een balletje gooien. Er komt techniek én inzicht aan te pas. En wat is er dan mooier dat onze eigen zeer ervaren trainer Piet Maartense u een lesje gaat leren. Uit eigen ervaring zult u aldoende leren dat er talloze andere mogelijkheden zijn, die uw inzicht tactisch zullen gaan verbeteren. Ook houding, werpen, tireren en plaatsen komen bij Piet aan de orde. Er valt voor u veel te leren en daar zult u onnoemelijk blij van worden. In overleg met het bestuur heeft Piet Maartense zich opnieuw beschikbaar gesteld om trainingslessen te geven.

Trainingslessen zullen zijn op elke dinsdag 1 mei – 8 mei – 15 mei – 5 juni – 12 juni – 19 juni en 26 juni.

Tijd:  van 19.30 uur tot 21.45 uur (inclusief een kwartier pauze met theorieles)

Aantal deelnemers: Er zijn maar maximaal 16 plaatsen beschikbaar. Selectie op volgorde van aanmelding.

Aanmelden: Bij onze secretaris Ton van Kaam. Email:

 

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel

(Terug naar boven)


Varia: ROMMELMARKT 14 APRIL 2018.
   (16-04-2018)

ROMMELMARKT 14 APRIL 2018.

 

Geen gezeur over het weer op de eerste Rommelmarktdag van dit jaar. Het wordt gewoon een prachtdag. Koos Barto is nog geen weergod, maar deze keer had hij het volkomen bij het rechte eind. Wat Koos en zijn rommelmarktmaten ook heel goed kunnen is het organiseren van deze rommelmarktgebeurtenis. Niet dat alles maar vanzelf gaat en op routine berust. Dat zeker niet. Het begint al met het plannen van de datums van 2018. Zitten er geen feestdagen of andere markten in de weg? Eenmaal een datum(s), dan volgt het plannen van publicatie in talloze websites, media en andere verwante adressen plus dan nog het aanschrijven van onze vaste standhouders met allerlei nuttige gegevens. Intussen vullen de containers zich met allerlei spullen die het waard zijn een tweede leven te gaan leiden. Hoe vaak de ijzeren deuren open en toe zijn gegaan is niet te tellen. En een dikke maand vooraf zie je onze rommelmarktmeisjes Anneke en Ank aan iedereen vragen of ze een handje kunnen helpen met opbouwen, stand bemannen en afbreken-opruimen. Een moeizame tocht en bij deze een oproep…. geef je zelf nu alvast maar op voor juli, dat scheelt een hoop gezeur. Intussen zijn de reserveringen bij Koos in zijn mailbox binnengestroomd, na een paar keer herhaalmailingen en als de dag nadert en op papier alles in orde blijkt te zijn, begint met hulp van vele handjes op vrijdagmiddag het leeghalen van beide containers, het brengen naar de verschillende stands, het ontvangen van de eerste standhouders, en de vele klinkende lachen bij een commentaar op een of ander onbestembaar rommelmarkdingetje. Tegen de avond een goedkeurende blik, een drankje en vlug slapen gaan, want zaterdagmorgen begint de dag al vroeg. De buitenstandhouders staan te trappelen van ongeduld en zoals Koos al voorspeld had……stralende zon en prima temperatuur en geen wind. Alles zat mee en tegen half tien zaten Ria en Dirk (met dochter) al parmantig en waakzaam klaar bij de ingang om de stroom bezoekers te ontvangen (met lotje).

Tegen elven waren de eerste 300 hun tafeltjes gepasseerd en tegen 12 zaten ze al rond de 600. Het werden er uiteindelijk iets meer dan 850.

Zowel binnen als buiten tevreden gezichten bij alle standjes, zowel van de houders als van alle snuffelende mensen. Buiten het hek stonden talloze fietsen (soms met aanhangertje) en krioelde het tot in de verre omtrek van geparkeerde auto's. De politie kwam er aan te pas om aan Rinus te vragen om te roepen dat men eventueel een bekeuring kon krijgen bij foutparkeerders. Het hielp. Tot voorbij het Spiegeltheater stonden auto's. Intussen was het een en al gezelligheid langs de standjes, op het buitenterras en vooral ook aan de bar, waar een viertal mensen zich niet zaten te vervelen. Voor deze gelegenheid ook broodjes met kroket en zo, die kwamen uit handen van zeer bedreven Hans van IJzeren en broodjessmeerder Jan Limonard.

Hoe dan ook, deze 14 april Rommelmarkt was wederom een mooi succes en smaakt naar meer. Op zaterdag 14 juli is de volgende Rommelmarkt. Help jij mee om er opnieuw een prachtdag van te maken? Geef je dan nu al vast maar op.

Alle helpers nogmaals dank namens de Rommelmarktcommissie.

Koos Barto.

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel.

 

Voor meer foto's? KLIK HIER

 

(Terug naar boven)


Clubcompetities: 21 APRIL 2018. ZOMER CLUB COMPETITIE (ZCC). 2E TEAM MIDDELBURG
   (16-04-2018)

21 APRIL 2018. ZOMER CLUB COMPETITIE (ZCC). 2E TEAM MIDDELBURG

Deze week op 21 april start voor alle ploegen weer de ZCC afdelingscompetitie waaraan CJBM met 2 ploegen deelneemt. Middelburg 2 de ploeg die voornamelijk uit jeugdleden bestaat moest zaterdag 14 april al in Breda aantreden omdat zij( Va-Tout 3) op 21 april niet konden. Voor ons geen probleem dus om een uur of half 12 afgereisd naar Breda. Michael, Myrthe Maria en Banda zouden spelen en Piet was weer de begeleider en dit keer ook de chauffeur.

Banda speelde de tête-a- tête partij . Na een aarzelend begin waardoor hij met 7 punten achterstond begon hij te laten zien waartoe hij in staat is. Hij haalde bij tot de stand 12-12 was en zijn tegenstander het eigenlijk niet meer zag zitten. Een ongelukkig gespeelde bal werd Banda fataal en moest hij de partij met 13-12 gewonnen geven.  De andere drie Michael, Maria en Myrthe hadden vast ergens last van, al weet ik niet waarvan en werden in de tripletten partij fijntjes met 13-0 van de baan geveegd. Ik hou het op niet genoeg geconcentreerd zijn en dat kan niet tegen een zeer ervaren tegenstander.

2-0 achter na de eerste ronde. Nog geen ramp maar dan moest de inzet en concentratie sterk verbeteren. In de doubletten partijen speelden Michael samen met Banda die gelukkig met 10 -13 een overwinning boekten. Maria en Myrthe hadden zichzelf nog steeds niet op de rit en verloren met 13-7.  Dus een achterstand van 3-1. De laatste twee partijen moest er weer gewisseld worden in de teams dus speelde Michael met Maria en Myrthe met Banda. Michael met een in deze partij geweldig spelende Maria wonnen met 8-13. Gelijkspel zat er dus nog in. Maar Banda en Myrthe verloren helaas van een zich fel verwerend Va-Tout team met 13-8. In deze partijen werd er beter geconcentreerd gespeeld gelukkig. Een 4-2 nederlaag dus.

Een middag zonder winst maar bij een geweldig leuke en sportieve tegenstander Va-Tout 3. In de auto naar huis alles  nog eens de revue laten passeren. Alle 5 waren we het erover eens dat we moeten gaan werken aan onze wedstrijdmentaliteit. Zolang we afgeleid blijven tijdens de wedstrijden door 1000 en 1 dingentjes ga je alleen maar met veel geluk winnen. Aan onze techniek ligt het echt niet maar wel aan onze concentratie en het heel de wedstrijd bij de les blijven. Gelukkig herkenden onze spelers en speelsters dit. En dat is al een hele stap voorwaarts. We zullen met hulp van Marco proberen de volgende stappen te maken.

Piet Rottier

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: BOELUUSTOERNOOI 2018 VAN START.
   (14-04-2018)

BOELUUSTOERNOOI 2018 VAN START.

 

Tijden geleden heette dit toernooi nog "Bedrijvencompetitie", maar al een aantal jaren geleden werd het het "Boeluustoernooi". Vast staat dat deze competitie altijd ergens begin april van start gaat en ergens 5-6 weken later zijn laatste dag kent.

De donderdagavond is altijd vaste prik gebleven.

Afgelopen donderdag 12 april was de eerste avond. 24 Teams hadden zich ingeschreven en dat heet een mooi aantal te zijn. Deze teams werden ingedeeld in 2 poules en deze keer telde de "groene poule" 8 teams en de "gele poule" 16 teams.

Er wordt altijd lekker buiten gespeeld, maar als de weersomstandigheden tegen zitten kan men altijd nog naar binnen uitwijken. Het is wel voorjaar en naar gelang de uren verstrijken kan de kou ook een beetje toeslaan. Dapper doorzetten en met koude handjes gooien getuigt van een onverzettelijke mentaliteit en de vaste wil om voor je team het beste van het beste uit je te halen en je plaats in de standenlijst zo hoog mogelijk uit te doen komen.

De deelnemerslijst bekijkende zie je dat niet alleen onze eigen CJBM-leden de dienst uitmaken maar er ook verrassende teams van "buitenaf"  enthousiast mee spelen. Zelfs mijn oud-redactie-lid, die mij persoonlijk opleidde – John Schoonenberg met dochter Charlie – zijn van de partij.

Hoe de eerste avond van het Boeluustoernooi voor alle teams is afgelopen kan men zien op onze site.

Wij wensen iedereen heel veel speelgenoegen.

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel

 

Voor standen na de eerste avond: KLIK HIER.

(Terug naar boven)


Clubcompetities: ZOMER CLUB COMPETITIE (ZCC) AFDELINGSCOMPETITIE PETANQUE
   (11-04-2018)

ZOMER CLUB COMPETITIE (ZCC) AFDELINGSCOMPETITIE PETANQUE

De NPC competitie is nauwelijks afgerond of de ZCC competitie staat alweer in de startblokken. Het is een door de afdeling georganiseerde competitie met een 3 klassen indeling en een promotie/degradatie regeling. De uiteindelijke winnaar die uit de diverse eerste klassen komt mag zich afdelingskampioen noemen. Dit is een zomercompetitie waarbij in principe de wedstrijden op de buitenbanen gespeeld moeten worden. Dus kallotjes, petten en Frans ogende hoeden op en we gaan weer aan de slag.

Middelburg 2 “de jeugdploeg” speelde vorig jaar in de derde klasse mee en haalde de promotie/degradatie beslissingswedstrijden. Helaas werd deze wedstrijd verloren maar konden we toch terugzien, mede door de inbreng van Wim Koster, op een geslaagde competitie. Ondanks het net niet halen van de promotie zijn we dit jaar met hetzelfde team, maar dan zonder Wim, in een hogere klas ingedeeld op verzoek van de afdelingcoördinator. Dit om evenwicht in de verschillende klassen te krijgen wat aantal teams betreft. Gezien de opgedane ervaring in de NPC wintercompetitie en het steeds beter presteren van de jeugd, denken wij daarin toch goed mee te kunnen draaien. Dit jaar is Michael in de groep de meest ervaren speler en op het veld dus de teamcaptain. Piet en/of Jeroen zullen de begeleiders en chauffeurs zijn naast Tjibbe die zowel bij de vorige ZCC competitie als bij de NPC ons steeds heeft geholpen als chauffeur. Nog bedankt daarvoor Tjibbe.  

De competitie start officieel op zaterdag 21 april 2018, maar op verzoek van onze tegenstander Va-Tout 3 spelen wij al een week eerder. Dus zaterdag op naar Breda. Banda, Maria, Michael en Myrthe spelen daar, Demi is helaas verhindert. Om half 2 starten de wedstrijden met 1 partij tripletten en een Tete a Tete partij. Daarna 2 doubletten partijen en als sluitstuk nog 2 doubletten partijen maar dan in andere samenstelling. U hoeft niet helemaal naar Breda te komen om te supporteren. We hebben liever dat u die energie bewaart tot we thuis spelen en ons dan komt aanmoedigen.

Jeroen Adriaanse en Piet Rottier 

(Terug naar boven)


Varia: IN MEMORIAM BART BRASSER
   (10-04-2018)

IN MEMORIAM BART BRASSER

 

 Op 9 april 2018 is Bart Brasser overleden.

Bart die bij iedereen bekend was in onze club, werd in 1978 lid na een kennismaking met CJBM op het Toorenvliedttoernooi. Hij was heel actief onder meer in het bestuur, in de redactie van de Boelpraot, als PR-man van de club, in de woensdagmiddagcommissie. In zijn PR-jaren lukte het hem om CJBM regelmatig onder de aandacht van de PZC te brengen, een prestatie waar hij terecht trots op was. Ook zijn artikelen en Hinkepinkstukjes in de Boelpraot zijn legendarisch, Bart schreef en dichtte graag.

Maar allereerst was Bart een uitstekende bouler en tireerde als de beste. Hij oogde als een echte petanquespeler op een Frans dorpsplein. Dat kon ook niet anders want daar had hij tijdens zijn vakanties de fijne kneepjes van de sport geleerd. Regelmatig nam hij deel aan toernooien en hij speelde lang in de landelijke competitie. De laatste jaren kampte hij met zijn gezondheid en kon noodgedwongen zijn geliefde sport niet meer beoefenen. Toch kwam hij regelmatig naar de club, op woensdagmiddag als Jennie speelde en samen met haar als toeschouwer bij toernooien. Bart was een CJBMer in hart en nieren.

De crematie van Bart vindt in besloten kring plaats.

Een herdenkingsbijeenkomst wordt gehouden op maandag 16 april om 15.00 uur in Hotel van der Valk te Middelburg.

 

 

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: HET STRANDTOERNOOI VAN 8 APRIL 2018.
   (09-04-2018)

HET STRANDTOERNOOI VAN 8 APRIL 2018.

 

Na maanden zeer intensieve voorbereiding werd het eindelijk zondag 8 april.

Verwachtingsvol werd er een week vooraf uitgekeken naar de weersomstandigheden. Die klonken hoopvol. Nogmaals werd de hele administratie zorgvuldig nagekeken. Poule-indelingen gemaakt. Nakijken of er nog plaatsen waren opengevallen. Eventuele reserveteams benaderd. Een leuk welkomstpresentje gezocht voor alle deelnemers, prijzen aangekocht, interne taken verdeeld en goed overleg gepleegd met gastheer Ko en zoon Koppejan van De Branding.

Alles leek te kloppen en op zondag 8 april stroomden de eerste teams al vroeg binnen. Alle deelnemers werd blij verrast met een envelop, waar ook als blijvend aandenken een fraai brillenschoonmaakdoekje zat, dat bedrukt was met een boules-strand-tafereel. Bij regen een nuttig voorwerp. Al het werk van weken vooraf werd in daden omgezet door de onverwoestbare STRANDJUTTERS, waar Leo Wouters en Cor van der Broek het voortouw hadden genomen en geassisteerd zouden worden door Ada Wouters, Carina Kole en Ronald Adriaanse. Een doorgewinterd team zoals bleek want klokslag 10.00 uur kon men op het strand aanvangen. Het had wat geregend maar niets om je zorgen te maken. Het gekrioel van meer dan 250 boulers was een lust om te zien. Zij waren verdeeld in 4 groepen (kleur) en op het strand stonden 4 paaltjes met de teamnummers verspreid. Opnieuw was het veeltalig met Belgen, Duitsers en talenten uit Nederland o.a. uit Delft, Schayk, Almelo en nog vele andere plaatsen. Boulers, die het een uitdaging vonden om dit meest unieke strandtoernooi van Nederland met zijn totaal andere technieken mee te maken. Bovendien hadden vele ook aan eerdere jaren pracht herinneringen en waren er in januari al als de kippen bij om in te schrijven.

Traditioneel moest vaak het butje of een boule uitgegraven worden en vooral meten was een kunst op zich. Opvallend waren de sportieve gelukwensen bij winst of verlies. Het maakte niet veel uit, vooral als men genoten had van het zandspel.

In het zand spelen is een vermoeiende bezigheid. Dat bleek wel tijdens de (lunch)-pauze, waar iedereen zich in De Branding graag tegoed deed aan een pilsje, koffie of frisdrank vergezeld van een lekker frietbakje met mayonaise of dik belegde broodjes.

De Koppejannen met hun medewerkers kwamen handen te kort en alle stoelen werden vaak bezet. En toen ná 1 uur het zonnetje langzaam maar zeker het won van de mistwolken, was het STRANDTOERNOOI 2018 niet meer stuk te krijgen.

Tegen vijven waren alle partijen gespeeld en konden de prijzen bekendgemaakt en uitgedeeld worden. Dat leverde talloze blije gezichten op en de sfeer was werkelijk opperbest. Met groot plezier ging iedereen in de beste stemming weer huiswaarts na de Strandjutters bedankt te hebben én…..met het vaste voornemen om op zondag 14 april 2019 zeker weer van de partij te zijn.

 

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel

Voor foto's van Strandtoernooi 2018:  KLIK HIER

 Voor de uitslagen: KLIK HIER

(Terug naar boven)


NPC en NK's: 07 APRIL 2018. NATIONALE PETANQUE COMPETITIE. 2E TEAM MIDDELBURG
   (09-04-2018)

07 APRIL 2018. NATIONALE PETANQUE COMPETITIE. 2E TEAM MIDDELBURG 

Afgelopen zaterdag sloot de NPC competitie af met de laatste wedstrijden. Middelburg-2 was al uitgespeeld en hoopte op een derde plaats in de eindstand. Het eerder gestelde doel het behalen van de tweede plek was door de nederlaag tegen Dongen 3 niet meer haalbaar. Dus hopen op de derde plaats. Helaas dit lukte op saldo punten ook niet. Onze broeders en zusters van Middelburg 3 wisten in de laatste pot een gelijkspel te behalen tegen Dongen-2 wat voldoende was voor de de derde plek in de eindrangschikking. Goed resultaat voor Middelburg-3 na alle tegenslagen in het eerste deel van de competitie waarin een aantal keren (onverdiend) werd verloren. Deze competitie heeft onze ploeg veel geleerd wat vaak te zien was in vooral het tweede deel van de competitie. Op Dongen 2 na waren er in principe bij alle ploegen punten te halen. Dat lukte een aantal keren door 3 overwinningen en 3 gelijke spelen. Nog niet voldoende wedstrijdervaring heeft ons een aantal keren parten gespeeld. Maar gezegd moet worden dat het team daar toch wel een inhaalslag in gemaakt heeft. Het fanatisme groeide ook per wedstrijd. We blijven in principe volgend seizoen als team bij elkaar dus daar kan iets moois uit groeien. Iedereen die iets voor ons betekend heeft, vooral Mario, en/of gesteund heeft heel erg bedankt. Wij waarderen dat heel erg. Tot volgend seizoen.

Piet Rottier

(Terug naar boven)


NPC en NK's: NET NIET...EINDSTAND NPC MIDDELBURG-1
   (08-04-2018)

NET NIET...EINDSTAND NPC MIDDELBURG-1

Afgelopen zaterdag was de laatste speelronde voor de NPC 2017/2018. Middelburg-1 was reeds uitgespeeld, maar de 2 naaste concurrenten, L’Esprit-1 en Nederlek-1, moesten nog aan de bak. Bij verlies van beide teams zou Middelburg-1 nog kampioen kunnen worden van de 3e Divisie 3003. L’Esprit (Schiedam) nam het thuis op tegen Grand Cru ‘ 82-1 (Leidschendam).  L’Esprit speelde deze confrontatie gelijk met 4-4. Nederlek (Lekkerkerk) speelde uit tegen Midi-2 (Delft). Ook zij speelde gelijk met 4-4.

Door deze uitslagen staan alle drie de teams gelijk met 15 punten. Dan gaat het verschil tellen tussen de gewonnen en verloren partijen. Hierin was Middelburg-1 helaas de minste met maar 4 punten dus een 3e plaats in de eindstand. 2e plaats was er voor L’Esprit met 6 punten en kampioen van deze klasse is Nederlek met 14 punten.

Op naar volgend seizoen...

Jeroen Adriaanse

 

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: HET BOLUSTOERNOOI VAN 6 APRIL 2018
   (07-04-2018)

HET BOLUSTOERNOOI VAN 6 APRIL 2018

 

Vooraf aan het jaarlijkse STRANDTOERNOOI organiseren de STRANDJUTTERS

een speciaal evenement om boulesgasten, die een paar dagen verblijven op Walcheren een leuke avond en middag vooraf te bezorgen. Zaterdagmiddag op het strand en vrijdagavond in ons clubhuis en de banen. Dit toernooi heet het BOLUSTOERNOOI en hoe kan het anders dan met rijkelijk versierde smakelijke kakelverse bolussen met roomboter bij binnenkomst. Op hun gemakkie strijken vele boulers (ik schatte rond de 60) neer in ons nieuwe clubhuis en kijken bewonderend naar de pracht en praal om zich heen. Ze maken een compliment over wat ze zien en herinneren zich nog ons oude clubhuis van vorig jaar. Wat een jaloersmakend verschil. In totaal zijn er zeker zo'n 20-25 boulers uit het "buitenland", dat bij navraag bleek dat onze verste gasten zelfs uit Almelo e.o. komen. Verder een aantal trouwe gasten uit het oosten van Brabant zoals Wychen, Schayk en zo.

Om half acht (met de krakende suikerresten van de bolussen nog tussen de tanden) verwelkomt Leo Wouters namens de STRANDJUTTERS iedereen in ons boulodrôme. Er zullen 2 partijen gespeeld worden. Achteraf bleek dat sommige partijen zó lang duurden dat het wel leek of er 4 partijen gespeeld waren. Ondanks de feestelijke sfeer ging iedereen toch redelijk fanatiek zijn bouleskunde ten toon spreiden. Men ging er voor. Plaatsen en tireren was een lieve lust om te zien, dat anderen er ook heel wat van kunnen. Maar tegen tienen was het welletjes en zat iedereen lekker in het clubhuis te genieten van een drankje of biertje en was het een gezellige verbroederingssfeer. De Strandjuttersbarcommissie zaten zich niet te vervelen in ieder geval.

Nog even een korte prijsuitreiking, wat nazitten, waarna iedereen weer naar zijn campingplaats-vakantiehuis toog voor nog een paar zalige komende dagen. Ik vernam dat een clubje zaterdag gingen fietsen met het voetveer naar Breskens en het zaterdagmiddag strandboulen even lieten liggen. Met de vaste belofte dat men zondag op het echte STRANDTOERNOOI zich zeker zal doen gelden.

Een compliment aan onze STRANDJUTTERS was hier zeker op zijn plaats.

 

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel.

 

Voor foto's van dit Bolustoernooi:  KLIK HIER 

 

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - [Volgende >>]

Zoek in site:
           

    

    

Laatste nieuws:

17-04-2018

JEU-DE-BOULES TRAINING BEGINT……

Lees meer...

16-04-2018

ROMMELMARKT 14 APRIL 2018.

Lees meer...

16-04-2018

21 APRIL 2018. ZOMER CLUB COMPETITIE (ZCC). 2E TEAM MIDDELBURG

Lees meer...

14-04-2018

BOELUUSTOERNOOI 2018 VAN START.

Lees meer...

11-04-2018

ZOMER CLUB COMPETITIE (ZCC) AFDELINGSCOMPETITIE PETANQUE

Lees meer...

    

Kalender:
« April 2018 »
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Inloggen:

Ogenblik a.u.b. ...