U bent hier: Home Page › Nieuws › Nieuws

Nieuws

Varia: HET NIEUWE CJBM-JAAR IN OP 5 JANUARI 2019
   (06-01-2019)

HET NIEUWE CJBM-JAAR IN OP 5 JANUARI 2019

 

Op zaterdag 5 januari was het weer een drukte van belang in en rond ons clubhuis.

Vooraf aan de nieuwjaarsreceptie hadden velen gehoor gegeven aan het websiteberichtje om ook eens te komen kijken naar de NPC, die Middelburg 3 (jeugdteam) tegen Va-Tout Breda als thuiswedstrijd speelden. Alle banken waren bezet en kennelijk door die steun wonnen onze NPC-ers met een royale voorsprong.

Misschien een reden om dit te herhalen op andere thuiswedstrijddagen?

 

Inmiddels hadden velen zich in het clubhuis verzameld maar niet nadat men elkaar met handjes en kusjes een wederzijds gelukkig Nieuwjaar hadden gewenst. Zeer geanimeerd vroeg men elkaar naar nieuwe plannetjes, vakantie, de doorgebrachte feestdagen en alle verwachtingen in dit nieuwe jaar. De stemming en de drankjes werden gelardeerd met smakelijke bitterballen, worst en kaas door een onvermoeibaar barteam uitgereikt.

 

De traditie van eerdere jaren werd niet doorbroken en ietsje na vijven werd het woord aan onze voorzitter Arie Rook gegeven. Wij geven een korte resumé hieruit.

 

Een hartelijk welkom en een goede wens voor iedereen in dit nieuwe jaar.

Deze datum van 5 januari had wat voeten in aarde gehad doordat NPC Middelburg 3 een thuiswedstrijd moest spelen en Middelburg 1 in Schiedam. In goed overleg werd de datum op 5 januari gezet.

 

Een receptie is vaak aanleiding om een terugblik en een vooruitblik te zijn. De ervaring in deze periodes is voor iedereen zeer verschillend en zal voor de een uiterst plezierig zijn geweest en voor de ander juist het tegenovergestelde.

In 2018 hebben we afscheid moeten nemen van enkele leden, waarbij de grote betrokkenheid van onze leden hierbij duidelijk een sterk punt is van onze club.

 

Financieel had onze club een goed jaar achter de rug. Dat werd niet alleen uitgemaakt door de contributie en kantineomzet, maar ook door de bijdragen van het uitbesteden van de schoonmaak, de Rommelmarkt- en Grote Club-actie en het Strandtoernooi o.a. En natuurlijk de kostenbesparing door de inzet van talloze vrijwilligers

 

In de jaarvergadering van 2018 kwamen 2 leden het bestuur versterken. De initiatieven en de inzet van Tonnie de Leeuw en Ton van Kaam werkten aanstekelijk op de overige bestuursleden.

 

Op sportief gebied liet CJBM duidelijk van zich spreken door met 3 teams deel te nemen aan de NPC (Nationale Petanque Competitie). De eer van onze club wordt verdedigd en afgelopen jaar met wisselend succes. Het plezier is er niet minder om.

Daarbij mogen we trots zijn op ons jeugdteam.

 

HOE ZIET 2019 ER UIT?

Kijken in de toekomst is een moeilijk gegeven en onvoorspelbaar. Maar met de hoop dat 2019 voor iedereen weer beter zal worden dan 2018 is een wens voor iedereen.

 

Financieel was 2018 een prima jaar, maar in 2019 wachten ons een paar belangrijke zaken. Een daarvan is dat het dak van onze hal toe is aan een grote reparatie. Na 14 jaar werden wat zwakke plekken ontdekt die onmogelijk nog langer genegeerd konden worden. Maar ook ons buitenterrein heeft alle aandacht nodig en een grote opfrisbeurt. Denk aan lampen, beschoeiingen, tegelwerk, de entree. Zó laten omdat het toch gewoon werkt, is geen optie en betekent achteruitgang. Dat willen we zeker niet. Ook de NJBB is volop bezig met een nieuwe opzet in hun contributiestructuur. In PETANQUE lees je hier hierover.

 

Ook binnen het bestuur gaat er iets veranderen.

Arie geeft aan dat hij na 5 pittige jaren het stokje gaat overdragen aan een nieuwe voorzitter. Met plezier ging hij de uitdaging 5 jaar geleden aan en laat zijn opvolger een enthousiaste, gezonde en bloeiende club na. Ook de functie van onze penningmeester Marco Wouters komt beschikbaar. Marco wil zich richten op andere mooie punten in zijn leven en blijft natuurlijk zich sterk inzetten voor o.a. de NPC en CJBMjeugd. Jan Keersemaker zal ook stoppen als notulist. Het bestuur zal beslist zorgen voor kundige en capabele opvolgers. Op woensdag 27 maart 2019 zal de jaarvergadering van CJBM zijn. Schrijf dit vast op in uw agenda en ben er bij als diverse punten en een nieuw bestuur bekend zal worden.

 

Met een goed en sportief jaar wenst Arie iedereen alle geluk toe.

 

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel

 

Voor foto's van de Nieuwjaarsreceptie:  KLIK  HIER

 

Zoek in site:
           

 

Laatste nieuws:

23-06-2019

ZATERDAG 22 JUNI: CJBM NAAR MINI-MAXI-TOERNOOI IN WOMMELGEM (B).

Lees meer...

18-06-2019

IN MEMORIAM KORRIE OOSTERHUIS

Lees meer...

11-06-2019

TÊTE-Á-TÊTE TOERNOOI 10 JUNI 2019

Lees meer...

03-06-2019

ZCC: ZATERDAG 1 JUNI,MIDDELBURG-2 TEGEN ALTENA-1 UIT SLEEUWIJK.

Lees meer...

31-05-2019

HET HIJ/ZIJ TOERNOOI VAN 30 MEI 2019.

Lees meer...

    

Kalender:
« Juni 2019 »
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Inloggen:

Ogenblik a.u.b. ...