U bent hier: Home Page › Nieuws › Nieuws

Nieuws

Varia: EVEN BIJPRATEN OVER ONZE CLUB. HOE STAAT HET ER VOOR?
   (08-05-2020)

EVEN BIJPRATEN OVER ONZE CLUB. HOE STAAT HET ER VOOR?

Op woensdagavond 19.00 uur lag vrijwel heel Nederland voor de buis. Wij denken…u ook!  Wat zal onze regering voor ons in petto hebben? Er was al een heel klein beetje uitgelekt, wat natuurlijk onze nieuwsgierigheid alleen maar nóg meer prikkelde. Ieder heeft zo zijn eigen belangen, zoals de horeca, verzorgingshuizen, winkels, campings en nog veel meer. Wat duidelijk is, dat wij als Nederland de goede kant op gaan, maar dat voorzichtigheid absoluut geboden is. Scholen gaan open is een prima start. Eerder was er al ruimte voor de jeugd ook in de sport. Dat was voor onze jeugdtrainers het sein om de jeugd(ige) groep bij elkaar te trommelen en zowaar de eerste training heeft inmiddels plaats gevonden. Het enthousiasme spatte er van af en dat deed onze trainers dus een extra groot plezier.                                      Maar op deze woensdagavond hoorden wij ook dat niet-contactsporten zoals golf, tennis en zo weer mogelijk waren. Nu, onze boulessport is ook zo’n niet-contactsport, die viel dus ook onder deze noemer. Al hoewel, samen kijken of er goed gemeten wordt is ook geen 1,5 meter of even overleggen wat de volgende worp wordt kan ook niet op 2 meter. VEILIGHEID GAAT VOOR ALLES.

 Theoretisch zou CJBM per 1 juli weer open kunnen. Als bestuur hebben we regelmatig app-overleg maar je kan pas iets concreets doen als je wat weet. In overleg met de commissies hebben we een aantal punten op papier willen krijgen wat te doen als wij open mogen. In de Boelpraot die binnenkort uitkomt staat iets geschreven. Talloze ideeën, waar ook onze eigen leden aan hebben bijgedragen (waarvoor mijn dank natuurlijk) passeerden de revue en daaruit moet een protocol komen wat aan de gemeente moet worden aangeboden om open te mogen gaan. Een horde die genomen moet worden is de kantine die niet eerder open mag dan per 1 september. Daar valt niets aan te veranderen tenzij…..

 Ná 1 juli mag o.a. op alle campings het sanitair weer open. Als restaurants en café’s open mogen zal er ook iemand naar het toilet moeten. Maar geldt dat ook voor onze sportkantine? Wat bedoelen ze met de kantine, is dat de zaal of mogen de toiletten wel beschikbaar zijn via een afgezette looproute ???. Wij hebben nog veel vragen die we moeten beantwoorden. Zo niet dan tot die tijd géén plasje, dus ook géén boulesterrein of Boel’uus open.

 Om echt open te mogen is het verplicht om bij de gemeente toestemming te vragen, waarbij wij een compleet protocol moeten neerleggen. Een draaiboek dat aan alle voorwaarden moet voldoen. Op dit moment gaan we daarmee van start met alle input van de andere commissies en hoe combineren wij een sportkantine in ons protocol met een horeca. Ook voor mij en ons allemaal geldt de regel: gezondheid eerst. We kunnen ons in deze absoluut geen fouten veroorloven. En dat zouden we ook niet willen.

 Zoals het er nu naar uit ziet kunnen we voorzichtig aannemen dat we op 1 september weer in bedrijf zijn, daarbij de aantekening dat de 1,5 meter maatregel voorlopig blijft bestaan. Ziezo, een beetje bijgepraat en zodra er veranderingen of besluiten vallen weet ik u weer te bereiken. Het ga u allen goed.

 Wim Vermeule, voorzitter

 

 

 

 

Zoek in site:
           

 

Laatste nieuws:

18-09-2020

ZATERDAG 19 SEPTEMBER GEEN NPC

Lees meer...

17-09-2020

DE WINTERCOMPETITIE KOMT ER AAN

Lees meer...

16-09-2020

NPC: ZATERDAG 19 SEPTEMBER: NATIONALE PETANQUE COMPETITIE.

Lees meer...

14-09-2020

DROMEN ZIJN……..

Lees meer...

10-09-2020

MARK WIJ GAAN JE MISSEN

Lees meer...

    

Kalender:
« September 2020 »
M D W D V Z Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Inloggen:

Ogenblik a.u.b. ...