U bent hier: Home Page › Nieuws › Nieuws

Nieuws

Varia: HET HEK VAN CJBM STAAT WEER OPEN
   (16-06-2020)

HET HEK VAN CJBM STAAT WEER OPEN

Na bijna 3 maanden staat het toegangshek van ons boulesterrein weer open. Dat gebeurde op maandagavond 15 juni 2020.
Vol nieuwsgierigheid na al die maanden druppelden onze leden binnen. Voorop mag gesteld worden dat het een heel blij weerzien was. Zo lang had men elkaar niet gesproken en gezien. Er viel heel wat bij te praten, begroeten, belangstellend te vragen en breed te lachen. Ik telde ongeveer 30 leden, die dolgraag hun boules weer over de baan wilden laten rollen. Maar voordat dit allemaal kon zijn er heel wat uren voorbijgegaan met overleg tussen o.a. het bestuur en de wedstrijdcommissie. Hoe gaan we dit aanpakken? Welke spelregels moeten aangepast worden? Hoe maken wat dat aan eenieder duidelijk?  Wat kan wel en wat kan beslist niet? Hoofdbrekens te over. Laat ik eens wat opnoemen.
Zodra je binnen het hek komt ligt er al op je pad een richtingpijl. Gelukkig ben je dat overal al gewend als je soms gaat winkelen, dus die pijl loop je volgzaam, nadat je een groot blauw bord bent gepasseerd met de nodige opmerkingen. Bij baan 31-32 hangt aan de verlichtingspaal een lange lijst met de voorschriften (en in beeld) die absoluut gerespecteerd moeten worden. Ook daar zie je veel herkenbaarheid uit je dagelijkse leven van tegenwoordig. Eenmaal op het terras aangekomen begeef je je richting wedstrijdruimte waar een buitenloket is gemaakt volgens de geldende corona-voorschriften. Deze keer bemand door Erna Petiet en Joep van Berkel. Je meldt je en je naam wordt genoteerd, waarna je een baan krijgt aangewezen, waarnaar je je direct begeeft. Erna/Joep noteren e.e.a. op de wedstrijdkaart en vullen daarop een tweede, derde en vierde man/vrouw in. Het team is compleet en je kunt samen dan vast een beetje oefenen en kijken of je het spel nog niet verleerd bent. Tegen half acht is iedereen begonnen, nadat Erna nogmaals nadrukkelijk via de microfoon ieders verantwoordelijkheid op het hart heeft gedrukt. Ruimte genoeg omdat er maar om de baan een baan vrij is. Bij iedere baan staan ook twee terrasstoelen. Voor alle veiligheid loopt er altijd een BoulesBOA rond, die waakt dat je de regels blijft opvolgen. Een geruststellend idee en noodzakelijk ook, want om mij heenkijkend zag ik dat je in je enthousiasme nog wel eens een misstap beging. Per ongeluk niet je eigen butje oppakt, een verkeerde boulesbal neemt, je anderhalve meter afstand vergeet. Allemaal heel begrijpelijk en absoluut geen onwil. Er mag gezegd worden dat iedereen van goede wil is, maar het nog erg onwennig is. Geeft niet, na een keertje of 4 denkelijk gaat alles vanzelf en vanzelfsprekend. Op deze eerste maandagavond zag ik dat men speelde als vanouds, men was geconcentreerd maar niet zó fanatiek dat er geen ruimte was voor een grapje of leuke opmerking. Goed, het mag gezegd worden dat het een beetje minder gezellig was. Maar ieder was heel erg blij dat er weer gespeeld kon worden. Na afloop kon je je kaart weer inleveren met de wetenschap dat het voorlopig niet om de punten gaat, maar wel om je weer thuis te voelen met al je boulesvrienden.
Een heel vet compliment mag hierbij niet ontbreken voor het geweldige werk dat bestuur en wedstrijdcommissie voor elkaar heeft gekregen. Het werkt en CJBM is  weer helemaal terug dankzij hun uitstekende voorbereidingen.

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel

Zoek in site:
           

 

Laatste nieuws:

27-07-2020

SURPRISE ZONDAGMIDDAG EN HET GETAL DERTIEN

Lees meer...

23-07-2020

WIJ BOELEN WEER……”MAAR……

Lees meer...

23-07-2020

EEN RECORD-WOENSDAGMIDDAG EN EEN WAARSCHUWING

Lees meer...

19-07-2020

UITGANGSPUNTEN VOOR DE WOENSDAGMIDDAG

Lees meer...

08-07-2020

DE “SURPRISE-ZONDAGEN” KOMEN ER WEER AAN

Lees meer...

    

Kalender:
« Augustus 2020 »
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Inloggen:

Ogenblik a.u.b. ...