U bent hier: Home Page › Nieuws › Nieuws

Nieuws

Varia: HET IS “CORONA VÓÓR” EN NU OOK “CORONA NÁ” PER 1 JULI.
   (26-06-2020)

HET IS “CORONA VÓÓR” EN NU OOK “CORONA NÁ” PER 1 JULI.

Alweer twee weken geleden kondigde het bestuur aan dat na bijna 3 maanden onze club weer geopend zou worden. Vreugdekreten alom en vooral nieuwsgierigheid hoe dat allemaal zou gaan verlopen.
De eerste maandag op 15 juni stroomden 30 leden binnen. Blije gezichten bij dit weerzien natuurlijk. De wedstrijdcommissie zat in zijn afgeschermd hokje al op je te wachten en gaven duidelijke instructies over hoe de regels zouden zijn. Er was een looproute en duidelijke borden met aanwijzingen. De sfeer was goed en de verdeling over de banen mooi gepland. Geen ringen, geen scoreborden, ieder zijn eigen butje en ballen, zijn meetlatje en de regel als de buut over de volgende baan werd geschoten de mène opnieuw moest gespeeld worden. Op afstand gezien verliep alles best redelijk. In het enthousiasme (en vooral in het begin) had je nog wel eens de neiging om de anderhalve meter te vergeten, maar dan was er een Boules BOA die je even tot de orde kon roepen. Het grote voordeel van het spelsysteem was wel dat als een team compleet was je ook onmiddellijk kon beginnen en niet tot half acht hoefde te wachten. Kwam je om half zeven dus en volgden vlak daarna nog 3 leden, dan was je team compleet en kon je van start. En……je was dus soms ook razend snel thuis. Ik hoorde al van 21.00 uur terug op honk. De boules oprapen na een mène gaf nog wel eens problemen voor wat betreft de 1.50 m regel, men was soms wat te enthousiast. En zo ging het ook de daaropvolgende woensdagmiddag. Ook 20 mensen aanwezig. Blije begroetingen en blije bijkletspraatjes. Een ietsje ander spelsysteem (o.a. zonder kaart), maar de regels bleven hetzelfde. Dan hadden we natuurlijk ook nog de dinsdagavond (soms met 4 spelers), de donderdag (4 tot 12 spelers), de zondag (4 spelers) en maandag 22 juni met 36 spelers. Na 2 weken mogen we concluderen dat de kop er af is. Het is best voorstelbaar dat sommige leden de kat uit de boom kijken of nog niet toe zijn om een wat groter samenzijn aan te kunnen. Voorzichtigheid is altijd geboden. Maar er mag gesteld worden dat ons coronateam uitstekend en zeer verantwoord werk verricht heeft en er van uit gaat dat langzaam maar zeker CJBM weer op gang komt.

……..”CORONA NÁ”  1 JULI

Iedereen keek op woensdag 24 juni verwachtingsvol op TV wat Rutte en de Jong aan souplesse konden bieden. Zoals Rutte zei dat hij enorm trots was op ons volkje, zo mogen ook ons bestuur en ons eigen “CJBM-Corona-Team” wel zeggen dat onze leden zich uitstekend hebben aangepast aan alle regeltjes. Zelfs een achter het hek staande nieuwsgierige gemeente BOA maakte een tevreden geluid. Met al die opgedane ervaring en de iets lossere band die Rutte vertelde vanaf 1 juli is ons team aan de slag gegaan.
Wat gaat er vanaf 1 juli veranderen? Voornaamste punt is dat overal de anderhalve meter afstand blijft gelden.
• Ons clubhuis en het terras gaan open.
• Het terras wordt uitgebreid met de 2 daarvoor liggende banen. Op die banen zijn wat zitplaatsen, die uiteraard de 1,5m-regel handhaven.
• Omdat de serre een druk punt kan worden voor het afhalen van consumpties is er een looproute aangelegd met die 1,5m. natuurlijk, ook rekening houdend met de zitplekken.
• Misschien komt er ook nog een terras voor de hal waar ’s middags veel schaduw is.
• De consumpties kunt u binnen in het clubgebouw aan de bar bestellen en betalen, waarna deze via het buitenbarraam worden uitgegeven. Wilt u zoveel mogelijk gepast betalen en het is dus handig als u kleingeld meeneemt.
• Er komt een tafel in de serre te staan waar het gebruikte serviesgoed op geplaatst dient te worden. Je hoeft niet onnodig terug de kantine in.
• De ingang naar de toiletten blijft zoals het de laatste weken met een route was aangegeven.
• Het rooster van de portemonneehouder en barmedewerkers gaat per 1 juli weer in. Dus maak afspraken met de portemonneehouder en bel elkaar.
• Met ingang van maandag 6 juli gaat ook het schoonmaakregister weer in.
• Per team is de nummer 1, die boven aan staat op de kaart, verantwoordelijk voor het halen en terugbrengen (en ontsmetten) van een scorebord (en ringen). Elk team gebruikt zijn/haar eigen buutje en legt dit op de juiste plaats.
Hij/zij is ook degene die meet als dat nodig is. De overige spelers blijven op afstand. Hij/zij is ook de enige die op het scorebord de standen zet.
Hij/zij neemt na afloop het scorebord en de ringen weer mee en ontsmet deze voordat ze weggezet worden. Kortom, de kaarthouder is verantwoordelijk voor het geheel.

Wat gaat er per maandag 6 juli nog meer gebeuren?
Veel leden vinden het jammer dat na afloop met de ingevulde kaart weinig gebeurt. Het bestuur en de wedstrijdcommissie hebben zich over deze vraag gebogen. Vanaf maandag 6 juli zullen de uitgereikte kaarten weer gaan tellen voor de ZOMERCOMPETITIE, die loopt tot maandag 28 september. Dat geldt voor alle dagen dus. De standen worden bijgehouden en op de website gepubliceerd. Leden vonden het leuker als het een competitie wordt zoals we al vele jaren gewend waren. Men komt hier graag aan tegemoet nu het ook kan.

Ziezo, het is een heel verhaal geworden, maar duidelijk ook een verhaal om blij van te worden.

Bestuur, wedstrijdleiding en ons eigen corona-team wensen jullie weer alle plezier die boulen bij CJBM kan geven.

Zoek in site:
           

 

Laatste nieuws:

27-07-2020

SURPRISE ZONDAGMIDDAG EN HET GETAL DERTIEN

Lees meer...

23-07-2020

WIJ BOELEN WEER……”MAAR……

Lees meer...

23-07-2020

EEN RECORD-WOENSDAGMIDDAG EN EEN WAARSCHUWING

Lees meer...

19-07-2020

UITGANGSPUNTEN VOOR DE WOENSDAGMIDDAG

Lees meer...

08-07-2020

DE “SURPRISE-ZONDAGEN” KOMEN ER WEER AAN

Lees meer...

    

Kalender:
« Augustus 2020 »
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Inloggen:

Ogenblik a.u.b. ...