U bent hier: Home Page › Nieuws › Nieuws

Nieuws

Varia: WIJ BOELEN WEER……”MAAR……
   (23-07-2020)

WIJ BOELEN WEER……”MAAR……

Wij zijn weer een maand in bedrijf, 15 juni mochten we weer de banen op. Niet zoals het vroeger was want we hebben ons moeten voorbereiden volgens de regels van het RIVM, de overheid en de gemeente én protocollen moeten inleveren. Dat het niet meer zoals vroeger wordt is ook duidelijk geworden door het ontvallen van Piet Rottier. Piet was onderdeel van de redactie en van de jeugdcommissie en gewoon een gezellige speler om mee en tegen te spelen. In het laatste NJBBmagazine Petanque stond een groot artikel over onze club en daar heeft Piet heel veel werk voor verzet. Het kan dus niet meer worden zoals het was want Piet Rottier is er niet meer. 
Wij moeten door - of mogen door - volgens de aanbevolen regelgeving en het clubhuis is ook weer in bedrijf . Het coronateam, Ton, Tonnie en Miranda, heeft samen met de commissies veel werk verzet om spelen mogelijk te maken. Zelf heb ik sinds half maart en ook vakantie op 20 juli weer een balletje gegooid en ik moet zeggen het is strak georganiseerd. Maar als je eenmaal op de baan staat is het weer gezellig en spannend om te spelen. Aan de organisatie kan het niet liggen alles wordt prima aangegeven. Toch is er een “MAAR” in het hele verhaal van aanpak en dat is de uitvoering - de 1,5 meter.
In heel Europa neemt de besmetting weer toe. Wij kunnen dat bijna direct toeschrijven aan de versoepeling van de regels. Echter versoepeling betekent niet dat alles weer mag en dat we deze corona niet serieus moeten nemen. Vele landen en gebieden schrijven mondkapjes voor maar ook daar neemt de besmetting toe. Wat we zien is dat door de toegenomen drukte de afstand van 1,5 meter niet gerespecteerd wordt. De jeugd schijnt daar een belangrijke rol in te spelen omdat zij de verkregen vrijheid weer als vanouds invullen. Zij worden minder ziek maar kunnen wel besmet raken en komen altijd in aanraking binnen het gezin of familie met ouderen. Met of zonder mondkapje de 1,5 meter blijft zeer belangrijk. Daarom binnen de club: hou je aan de 1,5 meter afstand die we absoluut moeten respecteren en als dat te moeilijk wordt zou het zo maar kunnen zijn dat mondkapjes ook in Nederland overal verplicht worden vanuit de overheid. Als de discipline binnen de club niet goed verloopt zou het zo maar kunnen dat het vanuit onze eigen verantwoordelijkheid ook bij ons op de banen verplicht wordt.  Wij zijn nu nog steeds buiten aan het boulen en het clubhuis is coronaproef ingericht, samen moet het kunnen om gezond te boulen. 
Het wordt wat anders als we in oktober naar binnen moeten. In overleg met de commissies moeten we kijken of 1 oktober wel zo hard is. Als het weer het toe laat wellicht langer buiten blijven. Spelen in onze hal is een probleem want daar is onvoldoende ventilatie en de verwarming blaast de warme lucht met al onze uitademing een hele middag of avond rond. Dit is een onderwerp waar wij als bestuur, samen met de commissies zorgen over moeten gaan maken. 
Maar gelukkig kunnen we nu nog 2 tot 2,5 maand buiten sporten. Luister naar de aanwijzingen van de commissies en hou je aan de 1,5 meter dan moet het goed gaan.


Wim Vermeule, voorzitter - 23 juli 2020    

Zoek in site:
           

 

Laatste nieuws:

25-11-2020

I. M. Coby

Lees meer...

25-11-2020

Zeer plotseling overlijden van ons aller lid COBY DE GOFFAU, echtgenote van Jos de Goffau

Lees meer...

12-11-2020

CJBM ONTVANGT € 1.500,-- VAN STICHTING HENDRICK AVERCAMP EN OOK € 1.400,-- VAN DE “STRANDJUTTERS” (lees meer)

Lees meer...

05-11-2020

Accomodatie gesloten maar het onderhoud gaat door ! !

Lees meer...

04-11-2020

Accommodatie blijft tot onbepaalde tijd gesloten ! Wacht op bericht na 18 november.

Lees meer...

    

Kalender:
« November 2020 »
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Inloggen:

Ogenblik a.u.b. ...