U bent hier: Home Page › Nieuws › Nieuws

Nieuws

Varia: DE WINTERCOMPETITIE KOMT ER AAN
   (17-09-2020)

DE WINTERCOMPETITIE KOMT ER AAN

Nog 15 dagen te gaan en dan is het 1 oktober. Normaal zou dat betekenen dat wij van de buitenbanen naar de binnenbanen gaan. Nu - in coronatijd - wordt dit totaal anders. Competitietechnisch kan men starten met de wintercompetitie maar wij blijven, zolang het weer het toestaat, buiten spelen. De organiserende commissie bepaalt of we naar binnen gaan. Temperatuur is niet de eerste raadgever, een trui en een jas lost al wat op, maar regen kan een reden zijn. 
Het is bekend dat ventileren een belangrijk element is in het voorkomen van corona. Maar niet elke ventilator is een ventilatiesysteem. Een goed ventilatiesysteem zorgt ervoor dat eventuele schadelijk vochtdeeltjes in de lucht uit de ruimte weg gaan en zeker niet rond gepompt worden.
 
De ventilatie in het clubhuis bestaat uit drie ventilatoren die de lucht uit het clubhuis zuigen en naar buiten brengen en verse lucht komt daarmee binnen. Dit systeem is prima maar heeft als nadeel dat de warme lucht wordt vervangen door verse koude lucht van buiten en in de winter is dit een nadeel. De verwarming maakt dan overuren.

In de hal hebben wij twee systemen met ventilatoren. Het eerste systeem is de verwarming. In twee hoeken van de hal hangen verwarmingsunits die de lucht in de hal rondpompen en intussen opwarmt. Ook schadelijke lucht wordt dus rondgepompt. Dit systeem mag niet gebruikt worden ook niet in de winter.
Het tweede systeem zijn de twee ventilatoren in de lange wand hoog in de hal. Daarnaast twee openingen in de tegenovergestelde lange wand die lucht naar binnen laten. De twee ventilatoren zuigen de lucht uit de hal en deze lucht wordt vervangen door verse lucht van buiten.
 
Alleen de systemen die lucht uit de ruimtes zuigen en naar buiten blazen mogen in deze corona tijd gebruikt worden. Dus al is het buiten koud en men gaat gebruik maken van de hal mag de verwarming NIET aan en MOETEN de ventilatoren in de hal aan. Het functioneren van de ventilatoren in de hal is getest door iemand die rook in de hal blies en keek of de rook naar boven ging en achter de lucht aan naar buiten gezogen werd. En dat functioneerde perfect.  

Dus de komende tijd is er altijd een ventilator aan in het clubhuis. De ventilator naast de prijzenkast is hier ideaal voor en voldoende. Als er bij uitzondering gespeeld wordt in de hal staan beide ventilatoren aan die zich hoog in de hal bevinden. De verwarming blijft uit, deze wordt geblokkeerd. De deuren van de hal worden nimmer open gezet  want anders zou dat betekenen dat de ventilatoren de lucht van dichtbij de deuren, weggezogen wordt en dat de lucht achter uit de zaal niet ververst wordt.
 
Met deze maatregelen gaan we de winter in. Alleen samen op 1,5 meter afstand en begrip voor deze situatie komen we de winter door. 

Bestuuur CJBM

Zoek in site:
           

 

Laatste nieuws:

15-10-2020

DE NIEUWE BOELPRAOT IS UIT

Lees meer...

14-10-2020

Complex met ingang van vandaag gesloten tot 11 november (vier weken)

Lees meer...

08-10-2020

Woensdagmiddag 7 oktober een fantastische middag !

Lees meer...

02-10-2020

Vanaf 4 oktober beperkt spelen op accomodatie. Lees voorwaarden !

Lees meer...

30-09-2020

DE MAANDAG-DINSDAG-WOENSDAG ZOMERKAMPIOENEN

Lees meer...

    

Kalender:
« Oktober 2020 »
M D W D V Z Z
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Inloggen:

Ogenblik a.u.b. ...