U bent hier: Home Page › Nieuws › Nieuws

Nieuws

Varia: CJBM ONTVANGT € 1.500,-- VAN STICHTING HENDRICK AVERCAMP EN OOK € 1.400,-- VAN DE “STRANDJUTTERS” (lees meer)
   (12-11-2020)

Nadat in mei 2020 een tegemoetkoming schade Covid-19 van €  4.000,-- van de overheid (TOGS) was ontvangen, werden op 30 oktober 2020 twee bedragen van    1.500,--  en €  1.400,--  op onze bankrekening bijgeschreven.

Van de Stichting Hendrick Avercamp uit Middelburg, ontvingen wij, enkele maanden geleden,  een brief waarin zij aangaven, dat ook onze club in aanmerking kon komen voor een geldelijke ondersteuning. Maar al te graag hebben wij daar op gereageerd. Met het gunstig resultaat, een donatie voor onze club van maar liefst €  1.500,--.

Nog op dezelfde dag 30 oktober 2020, ontvingen wij geheel onverwachts een prachtig bedrag van €  1.400,-- via Leo Wouters, de grote man en jarenlang de organisator van het traditionele (weekend)strandtoernooi in Zoutelande van “de Strandjutters “ .

Heel hartelijk bedankt hiervoor, Strandjutters.

Maar er waren ook nog andere zaken die onze aandacht hadden, zoals onze sponsors die in deze moeilijke tijden, toch hun toegezegde bijdragen in 2020 allemaal betaald hebben.

De Grote Club Aktie was een groot succes, met een record bedrag van meer dan €  700,--  netto.

Een leuk gebaar van Elly de Boer. Normaal ben ik ‘s-woensdagsmiddags op de club (schreef ze), en ben ik wat geld kwijt aan consumpties. Dat bespaar ik nu , dus doneer ik de club een bedrag.

Nog een woensdagmiddag dingetje, het prijzengeld  van €  30,--  van de laatste middag dat er nog gespeeld mocht worden, is niet aan de winnaars uitbetaald, maar in overleg afgedragen aan de penningmeester.   

Een idee van Ko de Bruijn was om rond de Kerstdagen oliebollen te gaan verkopen. ( Wordt nog verder uitgewerkt door Ko de Bruijn, Willy Nieuwkoop en Hans van Eijzeren).  U hoort er nog van !

Op dit moment lopen er van onze vereniging nog 2 aanvragen:

1e Met de gemeente Middelburg zijn wij in gesprek om huur-dispensatie te krijgen, omdat wij maanden het clubhuis gesloten moesten houden, geen rommelmarkt konden houden en het clubhuis niet konden verhuren.

2e Bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hebben we een aanvraag ingediend voor een tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor de periode oktober t/m december 2020. Omdat de vaste lasten doorgaan en de clubhuizen weer geen omzet kunnen maken. Wij hopen u hierover later meer te kunnen berichten.

Uw penningmeester is niet ontevreden. Natuurlijk kijkt hij met het bestuur  waar we het nog beter kunnen doen. Kunnen we onze verplichtingen nakomen voor nu en in de nabije toekomst?

Alle ondersteuningen bieden de vereniging de mogelijkheid om onze financiële reserves door het Corona-virus, niet geheel te zien verdwijnen en wij hopen dat we begin 2021 weer kunnen gaan draaien, zoals we gewend waren.

(Terug naar boven)


Varia: Accomodatie gesloten maar het onderhoud gaat door ! !
   (05-11-2020)

Er wordt niet gespeeld op de buiten-  en binnenbanen, maar zowel buiten als binnen wordt er wel degelijk gewerkt.

De eikenboom wordt vakkundig gesnoeid:

Wekelijks haalt de onderhoudsploeg ladingen eikels, die uit de eikenboom vallen van de banen.

Deze eikenboom wordt de komende week gesnoeid door een professionele boomsnoeier, want beeldbepalende bomen moeten zorgvuldig worden gesnoeid.

Omdat wij het terrein van de gemeente huren moeten wij zelf voor eigen rekening deze boom onderhouden.

Verder is het terrein zoveel mogelijk onderhouden en worden de banen wekelijks geveegd en schoon gemaakt.

Het dak van de serre is weer gemaakt:

In het voorjaar waren platen in het dak van de serre kapotgewaaid. Deze zijn deze maand vervangen door onze vrijwilligers van de onderhoudsploeg.

De verzekering heeft ons toestemming geven om dat zelf uit te voeren tegen materiaalkosten en een vrijwilligersvergoeding die uiteraard ten gunste van de club komt.

De onderhoudsploeg is gestart met de aanplanting van de heuvel tussen de entree en de banen 1 t/m 7. De plantjes komen bij een van de vrijwilligers uit zijn tuin.

Het is een plantje dat zichzelf vermeerdert en zal op termijn de hele heuvel voorzien van paarse bloemetjes.

Werkzaamheden in en op de hal:

Op het dak zijn de afgelopen tijd grote hopen met bladeren, takken en modder voor de afvoer van hemelwater verwijderd. Dit om te voorkomen dat deze verstopt raken en het dak vol blijft staan met regenwater.

In het verleden gaf dit volop lekkage en verstoppingen.

De afgelopen zomer is er een mooie plank aan de lange zijde in de hal gemaakt. Hier kan ieder zijn materiaal opleggen als hij gaat boulen.

De zitbanken in het middenpad kunnen dan ook als zitbank gebruikt worden. Een nadeel bleek te zijn dat wij de butjes die achter het grove gaas verdwijnen niet meer terug krijgen.

Daarom is er groen volièregaas tegen het grove gaas gemonteerd. Opgelost dus.

 

Wij hopen, net als jullie, natuurlijk om snel weer te kunnen boulen op de club.

Wanneer dat zal de eerste weken zeker niet het geval zijn. Immers vanaf dinsdag, 3 november gaan we voor 14 dagen zo weinig mogelijk naar buiten en zitten we in een langdurige loc down.

De accommodatie blijft dicht tot er een persconferentie wordt gegeven, waardoor wij weer verantwoord open kunnen.

Dan laten we jullie dat weten en verwelkomen we hopelijk alle leden weer van harte voor een partijtje, praatje, drankje en gezellig samenzijn.

Het bestuur bedankt de onderhoudsploeg voor het werk wat weer verricht is voor de vereniging.

Namens het bestuur,

Wim Vermeule (voorzitter)

(Terug naar boven)


Varia: Accommodatie blijft tot onbepaalde tijd gesloten ! Wacht op bericht na 18 november.
   (04-11-2020)

De accommodatie blijft voorlopig voor onbepaalde tijd gesloten.

Beste allemaal,

Het zijn zware tijden voor u allen en voor de club.

Allereerst hopen wij dat het met iedereen goed gaat. De persconferentie van  gisteravond, 3 november stemt denk ik niemand vrolijk. Gisteren zijn wij in een zwaardere loc down gezet voor 14 dagen.

Daarna keren we weer terug naar de huidige situatie van de minder zware loc down waarin wij ook gesloten waren en die tot vandaag geldt. Dit betekent dat wij de eerste weken dan ook nog gesloten blijven.

De maatregelen worden voorlopig zeker niet versoepeld en het is maar de vraag wanneer wel.

Het bestuur heeft daardoor moeten besluiten dat onze accommodatie de komende weken gesloten blijft. Vanaf vandaag 14 dagen dicht. Na deze 14 dagen vallen we terug in de situatie van 2 november en die periode blijft ook 2 weken duren. Dat betekent dat wij 4 weken na 3 november zeker nog gesloten zijn.

Dus wij zijn gesloten tot nadere berichtgeving. En op z’n vroegst kunnen wij daar pas iets over berichten vanaf woensdag, 18 november.

Wij wacht de berichtgeving na 18 november af. En Blijf gezond, houdt u aan de regels van Corona zodat wij elkaar daarna weer kunnen treffen op ons Boelodrome met een spelletje Jeu de Boules en een drankje, een praatje en een gezellig samenzijn.

Namens het bestuur,

W. Vermeule (voorzitter)

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: HET STRANDTOERNOOI IN 2021 VERVALT
   (29-10-2020)

HET STRANDTOERNOOI IN 2021 VERVALT

 Beste Boulers,

Hier een paar mededelingen van de Strandjutters.
In verband met de corona crisis gaat het STRANDTOERNOOI IN 2021 niet door.
De reden is dat wij al veel van tevoren van alles moeten organiseren zoals het strandpaviljoen vast leggen, de inschrijvingen die al vanaf januari moeten plaatsvinden en nog veel meer andere dingen moeten doen. Daar is de tijd nu te onstabiel voor.

Het STRANDTOERNOOI VAN 2021 zou ook het laatste toernooi zijn wat wij organiseren. Want na ± 25jaar is het tijd voor anderen om dit over te nemen. We vinden het jammer dat we geen afscheid van jullie kunnen nemen met een toernooi en het op deze wijze moeten doen.
Zodra we weten of er mensen zijn die het van ons over willen nemen laten we het jullie weten.

Hierbij willen wij, Leo en Cor, jullie vriendelijk bedanken voor de prettige samenwerking in die vele jaren. 

Groetjes Leo Wouters en Cor van de Broek

(Terug naar boven)


Varia: DE NIEUWE BOELPRAOT IS UIT
   (15-10-2020)

DE NIEUWE BOELPRAOT IS UIT

Ook al zal het tot ongeveer half november stil zijn op onze banen, dan is dat nog geen reden voor de redactie van Boelpraot om stil te zitten.

Opnieuw is het de redactie gelukt om ondanks deze turbulente tijden u bij deze een leuke Boelpraot voor te schotelen, met tal van zeer gevarieerde onderwerpen.

Ga er eens lekker voor zitten en wij hebben nog één nuttig advies........blijf de komende tijd vooral onze website volgen. Bezoek onze CJBMsite zeker 2 tot 3 keer per week en blijf op de hoogte van alle dingen die plotseling kunnen gebeuren. Onze diverse commissies zitten echt niet stil en doen er alles aan om goed voorbereid te zijn zodra de poorten van CJBM weer open gaan. 

Ondertussen wensen wij u een goede gezondheid en veel wijsheid toe.

Met vriendelijke groet,

Redactieteam Boelpraot

Voor deze nieuwe Boelpraot:   KLIK  HIER

(Terug naar boven)


Varia: Complex met ingang van vandaag gesloten tot 11 november (vier weken)
   (14-10-2020)

Een gedeeltelijke lockdown !

Het complex is vanaf woensdagavond 14 oktober gesloten tot en met woensdag 11 november.

Het kabinet was gisteravond duidelijk, de coronacijfers gaan enorm de verkeerde kant op en daarom is besloten over deze bijna lockdown voor het hele land.  Wij zijn weer terug bij de maanden maart-april-mei van dit jaar.

Het kabinet zet onze sport stil voor 4 weken met ingang van vandaag 14 oktober en op 11 november kunnen we mogelijk weer gaan boulen. Over 2 weken evalueert het kabinet of de maatregel werkt. En als het werkt kan het zo maar zijn dat wij op 15 november het najaarstoernooi kunnen spelen. Wat nog wel mag zijn onze jeugdleden. Zij kunnen blijven trainen.

Natuurlijk kunnen we blijven vergelijken waarom zij wel en wij niet of als we de regels iets ander lezen kunnen we misschien toch blijven spelen maar we moeten stoppen met polderen en de rand van de regels opzoeken.  Wij moeten onze verantwoordelijkheid nemen en accepteren dat we nu 4 weken dicht gaan om het besmettingsgevaar onder elkaar te minimaliseren.

Alle activiteiten die we gepland hadden in genoemde periode gaan dus niet meer door.

Ook de jaarvergadering die we voorzien hadden op 11 november gaat niet door. Hierover ontvangt u nog afzonderlijk een mail van de secretaris.

Dus 4 weken is het complex gesloten. Houd u aan de regels en blijf gezond.

Het bestuur.

(Terug naar boven)


Clubcompetities: Woensdagmiddag 7 oktober een fantastische middag !
   (08-10-2020)

Voor mij was het de 1e keer om deze woensdagmiddag te regelen en met hulp van Eddy en Joost ging het prima. Dank heren.. Ondanks tegenstrijdige berichten vorige week, was de opkomst hoger dan verwacht! Met 28 enthousiaste boulers konden we een euro toernooitje doen en heeft volgens mij iedereen een fijne middag gehad. De sfeer was gezellig, drinken werd door iedereen meegenomen en.... het weer was fantastisch dus konden we heerlijk van het zonnetje genieten!

Kortom... een geslaagde middag en ik zeg tot snel weerziens allemaal!

 

Groetjes Miranda

(Terug naar boven)


Varia: Vanaf 4 oktober beperkt spelen op accomodatie. Lees voorwaarden !
   (02-10-2020)

Nadat de regering  afgelopen maandag, 28 september op de persconferentie bekend maakte dat sportkantines gedurende drie weken tot 20 oktober as gesloten moesten blijven, heeft het bestuur direct besloten hieraan gevolg te geven.

Na afloop van de competitie van afgelopen maandagavond heeft het bestuur hier over met een groep aanwezige leden gesproken en uiteindelijk besloten dan ook de gehele accommodatie te moeten sluiten.

Dit omdat het gebruik van het terrein, de speelhal en de sportkantine met de toiletten niet zonder elkaar kunnen worden gebruikt.

De volgende dag was er echter onduidelijkheid over het kunnen gebruiken van toiletten, zoals wij in de eerste maanden van de Coronapandemie hebben gedaan.

Dus de sportkantine gesloten, maar de toiletten gebruiken middels een afgebakend looproute.

Via een persbericht bracht de Nederlandse Jeu de Boules Bond naar buiten dat het gebruik van toiletten wel was toegestaan. Bij informatie inwinning bij de gemeente Middelburg werd medegedeeld dat het gebruik van de toiletten zeker was toegestaan en er dus geen beletsel was om het terrein en de hal samen met de toiletten te gebruiken.

Het bestuur heeft daarop in overleg in vergadering bijeen besloten de sluiting van de gehele accommodatie met uitzondering van de sportkantine op te heffen. Leden mogen dus weer gebruik maken van de accommodatie vanaf zondag, 4 oktober, met uitzondering van de sportkantine.

Daarbij gelden de volgende dwingend voorgeschreven maatregelen die wij zullen moeten hanteren:

 1. Buiten mogen er niet meer dan 40 personen bijeen zijn.
 2. Binnen in de speelhal mag de groep aanwezigen niet groter zijn dat 30 personen.
 3. Indien meer dan 30 respectievelijk 40 personen zich melden worden deze personen verzocht het terrein te verlaten.
 4. De wedstrijdcommissie neemt geen deel aan het organiseren van de speelmomenten.
 5. De speelmomenten bestaan vanaf zondag, 4 oktober tenminste tot 20 oktober uit: Maandagavond, Dinsdagavond, woensdagmiddag, donderdagavond en zondagochtend (training) enzondagmiddag.
 6. De verantwoordelijke voor de maandagavond is Miranda Vreeke.(sleutelhouder)
 7. De verantwoordelijke voor de dinsdagavond is Ria v.d. Heijden.(sleutelhouder)
 8. De verantwoordelijke voor de woensdagmiddag is Miranda Vreeke.(sleutelhouder)
 9. De verantwoordelijke voor de donderdagavond is Tonnie de Leeuw.(sleutelhouder).
 10. De verantwoordelijke voor de zondagochtend (training) is Jeroen Adriaanse.(sleutelhouder)
 11. De verantwoordelijke voor de zondagmiddag is Eddie Malicki.(sleutelhouder).
 12. Genoemde verantwoordelijken zorgen voor het tijdig openen en sluiten van het speelmoment. (zoveel mogelijk om 19.00u openen, respectievelijk 13.30 uur.)
 13. Gastspelers worden toegelaten, mits een registratie wordt ingevuld.
 14. Er wordt geen competitie gespeeld, alleen een vorm van eurotoernooi dat door de verantwoordelijke wordt bepaald.
 15. De kantine blijft ten alle tijde gesloten. Spelers moeten zelf drinken etc meebrengen.
 16. Binnen- of buiten spelen wordt bepaald door de verantwoordelijke, binnen 30 en buiten 40 spelers.

Onder deze voorwaarden naast de gebruikelijke coronamaatregelen van 1 ½ meter afstand, thuis blijven bij klachten en papieren zakdoekjes, elleboog niezen etc. kan er op de accommodatie Jeu de Boules gespeeld worden.

Uitdrukkelijk nogmaals: De kantine is en blijft gesloten. Ook niet betreden.!

Houdt u aan deze regels en de instructie die door de sleutelhouders wordt gegeven. 

Het bestuur van de vereniging CJBM.

 

(Terug naar boven)


Clubcompetities: DE MAANDAG-DINSDAG-WOENSDAG ZOMERKAMPIOENEN
   (30-09-2020)

DE MAANDAG-DINSDAG-WOENSDAG ZOMERKAMPIOENEN

Al was het een heel gek zomerseizoen, dan nog lieten veel leden zich hierdoor niet ontmoedigen en stond men zijn mannetje of vrouwtje als het om de punten ging.
Leden met de instelling dat elk punt telt gingen min of meer elke week de baan op om het zijn/haar tegenstanders zo moeilijk mogelijk te maken. Dat er talloze beschermende spelreglementen i.v.m corona werden ingevoerd, dan nóg liet niemand zich uit het veld slaan.
Het is natuurlijk zo, dat als je vaker komt, je dan ook betere kansen maakt om bovenaan de lijst te eindigen, maar je zult er in ieder geval je best voor moeten blijven doen en……soms kan het geluk je parten spelen.
Hoe het ook zij, er kan er altijd maar één winnaar zijn.
En dat zijn op de:

MAANDAGAVOND:       Bij de heren:  John Schoonenberg 
                                       Bij de dames: Myrthe Adriaanse

DINSDAGAVOND:         Bij de dames: Ria van der Heijden
                                       Bij de heren:   Leo Wouters

WOENSDAGMIDDAG:  Bij de heren:   Eddie Malicki
                                       Bij de dames:  Ina Baas

Namens alle leden: van harte proficiat.
De prijsuitreiking wordt op een nader tijdstip bepaald.

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel

(Terug naar boven)


Varia: CJBM GESLOTEN TOT DINSDAG 20 OKTOBER
   (29-09-2020)

CJBM GESLOTEN TOT DINSDAG 20 OKTOBER

Beste leden,

Gisteravond, op maandag 28 september 2020, heeft de overheid besloten dat alle sportkantines de komende drie weken gesloten moeten blijven.

Na de competitieronde van gisteravond hebben leden van het bestuur, de wedstrijdcommissie, de onderhoudscommissie en andere aanwezige leden overlegd over de gevolgen hiervan voor onze vereniging.

Uiteindelijk hebben we besloten aan deze maatregelen te moeten voldoen.

Wij besluiten dan ook dat onze gehele accommodatie, inclusief sportkantine en Boules-hal gesloten blijven tot dinsdag, 20 oktober.

Alle geplande wedstrijden, toernooien en trainingen komen dan ook in ieder geval tot die datum te vervallen.

Hopelijk lukt het om het Corona-virus op deze wijze buiten de deur te houden. 

Blijf gezond,

Namens het bestuur, Wim Vermeule.

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - [Volgende >>]

Zoek in site:
           

 

Laatste nieuws:

12-11-2020

CJBM ONTVANGT € 1.500,-- VAN STICHTING HENDRICK AVERCAMP EN OOK € 1.400,-- VAN DE “STRANDJUTTERS” (lees meer)

Lees meer...

05-11-2020

Accomodatie gesloten maar het onderhoud gaat door ! !

Lees meer...

04-11-2020

Accommodatie blijft tot onbepaalde tijd gesloten ! Wacht op bericht na 18 november.

Lees meer...

29-10-2020

HET STRANDTOERNOOI IN 2021 VERVALT

Lees meer...

15-10-2020

DE NIEUWE BOELPRAOT IS UIT

Lees meer...

    

Kalender:
« November 2020 »
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Inloggen:

Ogenblik a.u.b. ...