U bent hier: Home Page › Nieuws › Nieuws

Nieuws

Clubcompetities: DE NIEUWE BOELPRAOT IS UIT
   (31-03-2020)

Beste leden van CJBM

Als we dan toch even niet kunnen boulen dan is lezen een aangename bezigheid. Zeker als het over je oude vertrouwde boulesclub gaat. De redactie is begaan met deze onverwachte gebeurtenissen en heeft daarom extra zijn best gedaan om de inhoud van BOELPRAOT 2020 nummer 2 op een leuke manier in te vullen. De redactie was zelfs zodanig geïnspireerd dat deze keer de gebruikelijke 6 pagina's niet voldoende waren. Dus.....een dikker nummer van 8 pagina's. Zijn we toch een beetje bij elkaar.

Met wat geduld komen er toch andere tijden aan en wie weet zien we elkaar dan weer.

Een tip: Kijk vooral de website regelmatig even  door, dan blijf je op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes

Nog een tip: schrijf eens een kaartje of pleeg een telefoontje naar iemand van onze leden, waarvan je weet dat ze een ruggensteuntje best kunnen gebruiken. 

De redactie van Boelpraot wenst u uit de grond van hun hart werkelijk het allerbeste toe.

RedactieTeam Boelpraot

Voor de nieuwe Boelpraot:   KLIK  HIER

(Terug naar boven)


Varia: OPROEP
   (19-03-2020)

Beste leden.

Hopelijk gaat het in deze voor iedereen vervelende en spannende dagen goed. Maar deze dagen betekenen voor de meeste mensen wel een aanslag op de sociale contacten. Het gemis van de club bijeenkomsten enz. is voor veel van de leden waarschijnlijk niet echt leuk.

Het “praatje ”wordt gemist en dat betekend toch dat je wat meer afgesloten bent van de buiten wereld. Om dat een klein beetje op te lossen zouden we allemaal eens op de ledenlijst kunnen kijken en de leden waarvan je denkt die zouden misschien best een ruggensteuntje in de vorm van een telefoonpraatje kunnen gebruiken. Als mocht blijken dat er nodig een helpende hand moet worden geboden kunt u dat proberen te doen. Lukt u dat niet kunt u altijd via Piet en/of Jeroen proberen of die wat kunnen regelen.

Wij denken dat zo’n telefoontje zinvol is en gewaardeerd zal worden zeker bij leden die alleen wonen en mogelijk op een respectabele leeftijd zijn gekomen en daardoor wat geïsoleerd kunnen zijn in deze vervelende dagen. Loopt u toch tegen een probleempje aan dat u niet kunt oplossen bel ons gerust. Wij weten bijna zeker dat er andere leden zijn die dat met alle liefde kunnen oplossen. Als er iemand door meerdere leden wordt gebeld zal die dat helemaal niet erg vinden denken wij.

Jeroen Adriaanse en Piet Rottier

(Terug naar boven)


Clubcompetities: EINDUITSLAG WINTERCOMPETITIE 2020.
   (16-03-2020)

EINDUITSLAG WINTERCOMPETITIE 2020.

 ZO RAAR ZIJN WE NOG NOOIT GEEINDIGD MET EEN COMPETITIE. VAN REGERINGSWEGE MOCHTEN WIJ ONZE COMPETITIE NIET UITSPELEN.   WIJ, ALS WEDSTRIJDCOMMISSIE HEBBEN BESLOTEN OM DE UITSLAG NA 9 MAART ALS EINDUITSLAG TE BEOORDELEN.

 Jammer maar het zij zo, met z’n allen hopen we gespaard te blijven voor het Coronavirus en dan is de uitslag van deze Wintercompetitie op de maandag van ondergeschikt belang. Toch weer die dekselse jongen van Moes, die bovenaan kraait. Weer zal de wedstrijdcommissie hem een prijs moeten overhandigen. Tevens is er een prijs beschikbaar voor de beste dame.

 Wij geven u de beste 5 heren en de beste 5 dames van de Wintercomp. 2020.

HEREN:                               DAMES:

Fabian Moes                       1. Jorien Kamermans

Piet Maartense                    2. Miranda Vreeke

Bennie Kroeze                    3. Nelly Wouters

Henny Wijs                          4. Bep Pierik

Jeroen Adriaanse               5. Ada Wouters

 De dames en heren die niet genoemd zijn jullie kunnen zich zeker proberen te  revancheren tijdens de Zomercompetitie 2020, die we van plan zijn  te starten op 20 april, als Corona het toestaat. Oorspronkelijk zouden we starten op 6 april, maar dan is CJBM nog gesloten. 13 april is 2de paasdag dus 20 april hopen we te starten.

 Namens de wedstrijdcommissie. Leo Wouters

Voor de volledige uitslag:  KLIK  HIER

 

 

(Terug naar boven)


Varia: ACCOMMODATIES VAN CJBM GESLOTEN t/m 1 juni 2020
   (13-03-2020)

ACCOMMODATIES VAN CJBM GESLOTEN

 In verband met onze veiligheid om het Corona-virus zoveel mogelijk te bestrijden heeft het bestuur van CJBM besloten de accommodaties van onze club voorlopig te sluiten.

 Definitief is dat vanaf heden 13 maart tot en met maandag 1 juni 2020 deze sluitingsregel geldt.

 Daarna laten wij u tijdig weten of verdere maatregelen passend zijn.

 Wij voegen hier nog aan toe, dat dus ook de Algemene Ledenvergadering en het Strandtoernooi zijn komen te vervallen.

Een nieuwe datum voor de ALV wordt nog nader bekend gemaakt.

 Bestuur CJBM

(Terug naar boven)


NPC en NK's: NPC: ZATERDAG 14 MAART: 13E SPEELRONDE NPC.
   (09-03-2020)

NPC: ZATERDAG 14 MAART: 13E SPEELRONDE NPC.

Zaterdag 14 Maart is het de voorlaatste ronde in de NPC. Zowel in de klasse van Middelburg-1 als Middelburg-2 & 3 is de kampioen al bekend. Bij Middelburg-1 is dat Amicale Boule d’Argent-2 uit Rijswijk en bij Middelburg-2 & 3 is dat L’Esprit-2 uit Schiedam.

De teams uit Middelburg zijn allen nog in strijd om de 2e plaats. Helaas levert dit geen promotie naar een hogere klasse, maar zullen er alles aan doen om deze 2e plaats te veroveren.

Middelburg-1 zal dit moeten doen in een rechtstreeks duel met de grootste concurrent voor deze positie en dat is L’Esprit-1 uit Schiedam. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Schiedam. Bij winst zijn ze verzekerd van de 2e plaats en bij iedere andere uitslag zal de laatste speeldag beslissend zijn.

Middelburg-2 speelt een thuiswedstijd tegen JBC Maasstad-1 uit Rotterdam. Wint Middelburg-2 deze wedstrijd zijn ook zij verzekerd van de 2e plaats. Bij verlies moeten ze in de laatste ronde winnen van de kampioen om 2e te worden. De wedstrijd begint om 12.00 uur.

Middelburg-3 is deze ronde vrij. In de vorige ronde heeft Middelburg-3 verzaakt om de 2e plaats over te nemen van Middelburg-2 door met 5-3 te verliezen van PV Markeer-2 uit Hoek van Holland.

Jeroen Adriaanse

(Terug naar boven)


Clubcompetities: WINTERDOUBLETTEN 2020. HET EINDVERSLAG
   (06-03-2020)

WINTERDOUBLETTEN 2020. HET EINDVERSLAG

We gingen van start met 24 teams, die werden verdeeld in 2 poules.                                                                                                      Over 4 avonden moesten in totaal 11 partijen gespeeld worden, waarvan 3 avonden met 3 partijen en 1 avond van 2 partijen.

 Op de 5e avond werden de nummers 1 en 2 van iedere poule bij elkaar gezet en zo vervolgens kregen we 6 poules van 4 teams, die het tegen elkaar moesten opnemen. Spannend dus tot het allerlaatste moment, maar toen kwamen ook de definitieve winnaars uit de bus.

 Als eerste en hoogst-eindigende ging de eer naar Jeroen en Ronald Adriaanse, gevolgd als waardige 2e noemen wij Chris Lokerse en John Schoonenberg. Als 3e eindigden Henk van Vliet en Eddie Malicki en Piet Maartense met Hans Wirtz sloten de rij als 4e.

In  poule 2 zaten de nummers 3 en 4 van beide poule’s van de voorronden en hier waren Jorien Kamermans en Arie Rook de sterkste, met als 2de Ada en Marco Wouters met een iets minder saldo. Een goede 3de waren Ria v.d. Heijden met Jan Limonard en Ton Nuiten met Jaap Hordijk werden 4de in poule 2.

 Wij hopen dat de deelnemers het naar de zin hebben gehad; wij Henny en Leo deden dit graag voor jullie.

 Henny Wijs en Leo. Wouters

 Voor de volledige uitslag:  KLIK  HIER

 

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: HET VOORJAARSTOERNOOI VAN 1 MAART 2020.
   (03-03-2020)

HET VOORJAARSTOERNOOI VAN 1 MAART 2020.

In eerste instantie zouden we starten met 32 teams, maar hoe dichter bij de toernooidag hoe moeilijker het werd om deze 32 teams vol te krijgen, reeds ver van te voren hadden we genoeg teams. Maar door afzeggingen moest er gescharreld worden om toch maar aan die 32 te komen. Tot zelfs op de zondagmorgen moest er nog geschoven worden. De organisatie is deze mensen zeer dankbaar om op het laatste moment in te willen vallen, dus van harte bedankt.   

 We speelden allemaal 5 partijen, en na 4 partijen hadden we nog 2 teams die alles hadden gewonnen, dus zij speelden om de eerste plaatsHet systeem was eerste partij voorgeloot, nadien winnaars tegen winnaars en verliezers tegen verliezers, wel veel rekenwerk maar dat mag de  pret niet drukken.                   

 De eerste 16 teams hadden prijs in de vorm van een envelopje met inhoud, de nummer 1 uiteraard meer dan de nummer 16.                  Ik noem u de eerste 6 teams de overigen kunt u vinden op de site:

 

 

 Myrthe Adriaanse en John Schoonenberg

Ronald de Grise en Dave van Mossevelde  Belgie

Jeroen en Ronald Adriaanse

Mario de Filippis en Jack van de Horst

Thijs Poortvliet en Monique Asselot

Hans van Eijzeren en Wim Koster

 Tussen de middag kreeg iedereen een kop Tomatensoep aangeboden door het van der Valkconcern als goedmakertje voor de erwtensoep die niet te pruimen was tijdens ons jaarlijks Snerttoernooi. Alvorens dit verslag te beëindigen wilde ik de mensen die ons hebben voorzien van het kopje koffie tot het biertje of iets dergelijks bedanken voor hun inzet, tevens wilde ik Henny bedanken voor het assisteren tijdens het toernooi.

 Het volgende toernooi wat eraan zit te komen is het Boeluustoernooi wat we starten op 09-04-2020. 5 à 6 donderdagavonden achter elkaar beginnen deze avonden om 19.15 uur. Geef u massaal op. Momenteel hebben zich 5 teams ingeschreven, wij rekenen op jullie deelname, 20 teams moet toch lukken?

Het volgende toernooi met licentie is het Hij/Zij toernooi wat we op Hemelvaartsdag houden op 21-05-2020. Vanaf 15 maart kunt u zich opgeven via OnTip en via de lijst die in het clublokaal ophangt.

 Nogmaals allen bedankt Leo Wouters

 Voor de uitslag van dit voorjaarstoernooi KLIK  HIER

 

(Terug naar boven)


Varia: HET STRANDTOERNOOI 2020. DRINGENDE OPROEP!!!
   (03-03-2020)

HET STRANDTOERNOOI 2020. DRINGENDE OPROEP!!!

 Het is bijna zover en het zoveelste strandtoernooi gaat eind maart weer van start. Het is een van de langst lopende toernooien van Nederland misschien wel het langst lopende. Maar het is in ieder geval wel op een van de mooiste plaatsen om zo’n groot toernooi te organiseren. Het doet Leo en onder getekende dan ook veel pijn dat dit toernooi hoogst waarschijnlijk verloren gaat. U heeft het misschien wel gehoord dat Leo dit verteld heeft op een maandagavond en gelijk heeft gevraagd of er misschien mensen waren die dit van ons over willen nemen. Dan konden ze dit jaar met ons mee kijken wat je er voor moet doen en dan volgend jaar zelf organiseren. Natuurlijk zijn wij altijd bereid om over jullie schouder mee te blijven kijken. 

Na 25 jaar of meer is dat toch niet te veel gevraagd? Zegge  en schrijven is er maar 1 persoon binnen onze  vereniging van meer dan 200 leden, die bereid is om het werk wat ik doe over te nemen. Kom, help ons en praat eens met ons of het niet iets is voor jou! Het meeste werk wat je moet doen kan vanuit je eigen huis. Alleen de laatste week is het wat aanpakken, zoals prijzen halen, toernooi indelen en het hele weekend paraat zijn.  En je hebt meer meer dan 300 dankbare boulers uit heel Nederland een blij gezicht en een onvergetelijke dag bezorgd met dit unieke Strandtoernooi.

Het is nog niet te laat als je wilt dat dit toernooi behouden blijft, neem dan contact op met Leo of Cor.

 Cor van de Broek en Leo Wouters

(Terug naar boven)


NPC en NK's: NPC: ZATERDAG 29 FEBRUARI: MIDDELBURG-1 TEGEN GRAND CRU'82-1 UIT LEIDSCHENDAM.
   (29-02-2020)

NPC: ZATERDAG 29 FEBRUARI: MIDDELBURG-1 TEGEN GRAND CRU'82-1 UIT LEIDSCHENDAM.

Zaterdag 29 februari was het al weer de 12e ronde in de NPC. Hierin speelde Middelburg-1 een thuiswedstrijd tegen Grand Cru’82-1 uit Leidschendam. Na weken afwezigheid was Mario weer eens van de partij. Deze keer was Marco afwezig. Wat betekend dat het team verder werd aangevuld met Ada, Fabian, Myrthe, Patrick, Ronald en Jeroen.

De 1e ronde keek Jeroen van de bank toe. Hij zag dat het bij 2 van de 3 partijen moeizaam ging. Bij Fabian en Myrthe liep het lekker. Na in de 1e menne gelijk 4 punten tegen krijgen herstelde ze zich goed en namen een 8-4 voorsprong. Toch kwam de tegenstander nog terug tot 8-8. Maar hierna stoomde ze door en wisten ze de partij met 13-8 te winnen. Ronald en Patrick speelde een moeizame wedstrijd. Desondanks wisten ze toch in de wedstrijd te blijven, maar op de stand 10-9 voor kregen ze 4 punten tegen en verloren zodoende met 13-10. Ook bij Ada en Mario liep het niet lekker. Of het kwam doordat Mario maar een paar uurtjes had geslapen is niet te zeggen. Maar tegen een goed plaatsend en tirrerende tegenstander werd er met 13-8 verloren. Tussenstand 1-2.

In de 2e ronde was het de beurt voor Ada om wissel te staan. Myrthe speelde samen met Mario en Fabian. Met Mario als 1e speler verging het niet goed. De tegenstander liep uit naar een 10-1 voorsprong. Maar de wissel naar Fabian als 1e speler viel goed uit. En zo wisten ze zelfs nog met 13-10 te winnen. Bij het andere triplet, Ronald, Patrick en Jeroen had Patrick niet zijn beste spel als 1e speler. Met Ronald als vervanger hiervoor namen  ze een mooie voorsprong. Toch werd het nog spannend. Op de stand 12-11 wisten Jeroen en Patrick allebei met 2 ballen niet de puntbal van de tegenpartij weg te schieten. Waarna ze de wedstrijd nog verloren met 12-13.

Zo was er weer het scenario dat we alle 3 de doubletten moesten winnen om de punten in Middelburg te houden. 2 spelers gaven aan wissel te willen staan. De keuze viel op Mario waardoor Patrick toch moest spelen. Hij speelde nu samen met Jeroen tegeneen tegenstander die goed op dreef was. Maar ze speelde beide een goede wedstrijd waarin Patrick steeds beter begon te plaatsen en Jeroen goed op schot was. Ze wisten de partij met maar liefst 13-0 in hun voordeel te beslissen. Fabian en    

Myrthe kwamen stroef uit de startblokken. Dit duo wat nog ongeslagen is in de NPC kwam terug van een 7-2

 achterstand. Met goed plaatswerk van Fabian en schietwerk van Myrthe wisten zij de partij met 13-9 te winnen.  Nu kwam het aan op Ada en Ronald of de punten in Middelburg zouden blijven. Dit zag er niet goed uit. Ook zij kwamen op een 7-2 achterstand, maar wisten daarna de achterstand steeds kleiner te maken. Doordat de tegenstander wat minder werd en het Middelburgs duo steeds beter wisten ze met 13-10 te winnen.

Resultaat wederom een mooie 5-3 overwinning. Middelburg-1 is nu al 8 wedstrijden op rij ongeslagen. Over 2 weken de strijd om de 2e plaats in een uitwedstrijd tegen L’Esprit-1 uit Schiedam. Waarna er alleen nog een thuiswedstrijd tegen kampioen ABA-2 uit Rijswijk op het programma staat.

Jeroen Adriaanse     

 
Stand NPC Middelburg 1 na 12e speeldag op 29 februari
1 Amicale Boule dÁrgent 2 Rijswijk 22 punten
2 Middelburg-1 Middelburg 15 punten
3 L' Esprit-1 Schiedam 14 punten
4 JBC Vlaardingen Vlaardingen 13 punten
5 PV Markeer Hoek van Holland 10 punten
6 Grand Cru '82-1 Leidschendam 9 punten
7 PV Gouda Gouda 8 punten
8 ACP les Pointeurs Alpen aan den Rijn 5 punten
  

 

(Terug naar boven)


ZCC: ZOMER CLUB COMPETITIE (ZCC) 2020.
   (19-02-2020)

ZOMER CLUB COMPETITIE (ZCC) 2020.

Beste Boulers van CJBM.

Op zaterdag 18 april 2020 start in onze afdeling Zuidwest van de NJBB de jaarlijkse Zomer Club Competitie “de ZCC” weer op de zaterdagmiddag. De afgelopen jaren was CJBM in deze competitie vertegenwoordigd met 2 teams. Team 2 is een aantal jaren een jeugdteam geweest uiteraard aangevuld met wat ervaren spelers.

Omdat dit een goede leerschool was voor onze jeugd heeft de jeugdgroep besloten dit wederom te doen met een aantal jeugdspelers. Erg jong nog maar gezien hun technische kwaliteiten moet het kunnen. Zij kunnen in deze competitie veel ervaring opdoen. Er komen daarom dit jaar twee jeugdteams, team 3 en team 4 aangevuld met oudere spelers uit de jeugdgroep bij, zodat we geen 4 jeugdspelers bij elkaar hoeven te zetten. Invulling van deze twee teams is rond. Het eerste team heeft al jaren dezelfde spelers en is dus ook rond.

Blijft de invulling van het voormalige tweede team wat nog niet helemaal rond is. We hopen hiervoor nog een aantal spelers te vinden die zin hebben in het spelen van een zomercompetitie tegen tegenstanders van andere verenigingen. Dus weer eens wat anders als steeds tegen eigen clubleden te moeten spelen. Bij de andere teams van CJBM spelen nu ook spelers uit de NPC teams mee als vervolg op de NPC competitie.

Wie wil er met ons meedoen in het tweede team. De speelmiddagen zijn 18/4- 2/5- 6/6- 18/7- 8/8- 22/8- en beginnen om 13.30 uur. Play off wedstrijden op zaterdag 5/9. U kunt u opgeven bij Leo Wouters of Piet Rottier. Ook kunt bij deze mensen terecht met eventuele vragen over deze competitie. ( Ploegendiensten of andere incidentele afwezigheid hoeft geen probleem te zijn daar er vervangers kunnen worden ingezet)

Piet Rottier

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - [Volgende >>]

Zoek in site:
           

 

Laatste nieuws:

31-03-2020

DE NIEUWE BOELPRAOT IS UIT

Lees meer...

19-03-2020

OPROEP

Lees meer...

16-03-2020

EINDUITSLAG WINTERCOMPETITIE 2020.

Lees meer...

13-03-2020

ACCOMMODATIES VAN CJBM GESLOTEN t/m 1 juni 2020

Lees meer...

09-03-2020

NPC: ZATERDAG 14 MAART: 13E SPEELRONDE NPC.

Lees meer...

    

Kalender:
« April 2020 »
M D W D V Z Z
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Inloggen:

Ogenblik a.u.b. ...