U bent hier: Home Page › Nieuws › Nieuws

Nieuws

Clubcompetities: ZATERDAG 4 AUGUSTUS, ZOMERCLUBCOMPETITIE (ZCC) IN MIDDELBURG.
   (16-07-2018)

ZATERDAG 4 AUGUSTUS, ZOMERCLUBCOMPETITIE (ZCC) IN MIDDELBURG.

Zaterdag 4 Augustus wordt de ZCC (Zomer Club Competitie) weer hervat. Dan wordt de 4e ronde van de 6 speelrondes gespeeld.  Zowel Middelburg-1 als Middelburg-2 bezetten momenteel de 1e plaats in hun poule. Zij gaan de komende 3 wedstrijden proberen deze plaats te behouden.

Op 4 augustus speelt Middelburg-1 thuis tegen Va Tout-1. De uitwedstrijd tegen deze ploeg werd met 3-3 gelijkgespeeld.  Middelburg-2 speelt thuis tegen Va Tout-3. Zij verloren hun uitwedstrijd tegen deze ploeg met 4-2. Dus er moet wat recht gezet worden. Bij Middelburg-2 zijn vanwege vakanties Myrthe en Demi er niet bij. Hun plaatsen worden ingenomen door Michael en Marc. Die dan samen met Banda en Maria gaan proberen om de overwinning te behalen.

Wij nodigen iedereen uit om onze teams aan te komen moedigen in hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.  Dus kom met zijn alle op zaterdag 4 augustus naar de CJBM. De wedstrijden beginnen om 13.30 uur.

Ria van der Heijden, Piet Rottier en Jeroen Adriaanse

(Terug naar boven)


Varia: DE ROMMELMARKT VAN 14 JULI.
   (15-07-2018)

DE ROMMELMARKT VAN 14 JULI.

 

Dat het een zonovergoten Rommelmarktdag was hoeven we jullie niet te vertellen. Al wekenlang weten we gewoon niet beter. In ieder geval is alles beter, als het maar niet regent op zo'n dag. Al heel vroeg kwamen de standhouders binnendruppelen om hun koopwaar uit te stallen op grondzeilen, kraampjes, tafels en al die zaken meer om het geheel er zeer aantrekkelijk uit te laten zien. Toen om half 10 Dirk en Ria zich bij de ingang hadden geposteerd en de bezoekers binnen konden worden gelaten na het betalen van €  1,00 was het verder een voortdurend komen en gaan van fleurig geklede mensen. Het terras stond uitnodigend opgesteld en werkelijk overal zag je bezoekers door de gangpaadjes lopen om te zien of ze iets van hun gading konden vinden. De sfeer was geweldig. Zelfs de mensen die een plaatsje hadden in de hal verveelden zich geen moment. Deze keer was er geen inbreng van spulletjes vanuit onze eigen club. De sfeer bleef de hele dag uitstekend en toen het eenmaal tegen drieën liep en men weer ging inpakken kregen wij als rommelmarktcommissie vaak te horen dat ze dik tevreden waren over hun verkopen. Er waren geen wanklanken te horen. Alleen maar blije gezichten. En het mooiste was ook nog dat veel standhouders al een plekje voor de volgende Rommelmarkt (oktober 2018) wilden reserveren. Een fijne bijkomstigheid is in ieder geval dat de clubkas aardig is gespekt. En ondanks dat de commissie wat somber was dat door de hitte misschien minder mensen zouden komen, zaten ze er gloeiend naast. Ruim 1050 passeerden Ria en Dirk. Ongelooflijk. Ook onze leden die achter de bar iedereen van drankjes, broodjes en frikandellen/kroketten voorzagen waren dik tevreden. Opnieuw dus een prachtige CJBMrommelmarkt. Bij deze iedereen zeer bedankt voor hun tomeloze inzet.

Namens de Rommelmarktcommissie. Koos Barto

(Terug naar boven)


Varia: BOULESBAL VERMIST. WIE HELPT RINUS ZWIGTMAN?
   (10-07-2018)

BOULESBAL VERMIST.  WIE HELPT RINUS ZWIGTMAN.

 

Niets is ergerlijker dan incompleet te zijn. Je gaat je hechten aan iets en het vormt een deel van je. Je spijkerbroekje dat zo lekker zit ook al is hij 10 jaar oud en ziet ie er niet uit. Of je bedhoofdkussen. Versleten? Maar het slaapt zo lekker. Of je luie stoel uit het jaar nul. Niet om aan te zien, maar het is wél jouw stoel.

En zo speelde Rinus Zwigtman maandag 9 juli met zijn boulesballen. Het liep best aardig maar Rinus is beter gewend. Totdat hij ontdekte dat hij speelde met een goed gelijkende maar totaal andere boule. Kennelijk met het inspelen iets

fout gegaan. En ondanks dat hij even pauze nam en iedereen afsjouwde of ze mogelijk een boulesbal verwisseld hadden, was het resultaat NUL. En dat is ernstig als je al vele jaren gehecht bent aan je eigen boulesballen.

Vandaar deze oproep om help. Willen jullie eens goed nakijken of je toevallig Rinus boulesbal hebt?

Rinus bal heeft als kenmerken: OBUT - 720 gram – NUMMER S24

De bal die hij nu heeft (en niet van Rinus is): IDC – 690 gram – NUMMER 4390

Help jij Rinus weer gelukkig maken?

Bel hem op 0118-462883 of mail: jazwigtman@zeelandnet.nl

(Terug naar boven)


Varia: DE NIEUWE BOELPRAOT IS UIT (2018 nummer 4)
   (04-07-2018)

DE NIEUWE BOELPRAOT 2018 NUMMER 4 IS UIT

Vakantie of geen vakantie, de redactie gaat gewoon door en het resultaat is opnieuw een prachtig clubblad dat bij ons BOELPRAOT heet. Zeer gevarieerde artikelen en zeer uiteenlopend ook. Nee, het gaat niet altijd alleen maar over boulen, want het kan ook zomaar eens gaan over "fietsen" bijvoorbeeld. Over een wandelingetje waar je van alles kan beleven, over oproepen die onverwacht succesvol beantwoord werden en nog veel meer.

Laat de redactie je niet verder ophouden en stort je op 6 fraaie pagina's leesplezier. Krijgt u daarna de kriebels, laat je dan vooral niet weerhouden om ook eens wat naar de redactie te sturen. Altijd welkom.

Vriendelijke groet, De Redactie van Boelpraot

Direct lekker lezen: KLIK HIER

 

(Terug naar boven)


Jeugd: ZATERDAG 30 JUNI. MINI-MAXI TOERNOOI IN NIEL (BELGIE)
   (01-07-2018)

ZATERDAG 30 JUNI. MINI-MAXI TOERNOOI IN NIEL (BELGIȄ)

Zaterdag 30 juni waren wij met de jeugd uitgenodigd bij PC Niel in Niel (België) om mee te doen aan een Mini-maxi toernooi. Waar het ons steeds niet lukt om zoiets te organiseren waren er daar 40 teams aanwezig. Dit toernooi werd voor de 1e keer in deze format door deze vereniging georganiseerd.

Wij hebben deze uitnodiging aanvaard en zo zijn we met 3 teams naar Niel afgereisd. Onze teams bestonden uit: Evy en Maria, Michael en Banda & Filiberto en Myrthe.

In de categorie waar onze teams in uitkwamen zaten 28 teams. Hieronder bevonden zich ook enkele Belgische selectiespelers.

Onder zeer warme omstandigheden werden 4 rondes afgewerkt. In de 1e ronde wisten Filiberto/Myrthe en Michael/Banda hun partij te winnen. Evy en Maria verloren na een 12-7 voorsprong nog met 13-12.

In de 2e ronde wonnen Michael/Banda en Evy/Maria hun wedstrijd. Filiberto en Myrthe speelde niet hun beste wedstrijd en verloren van de uiteindelijke kampioen.

Tijdens de 3e ronde begon de warmte bij sommige toch parten te spelen. Michael en Banda gingen kansloos ten onder met 13-0. Evy/Maria wonnen met 13-4 en Filiberto/Myrthe wonnen hun partij met 13-9 na een 9-4 achterstand.

Iedereen hoorde je puffen en klagen dat het niet leuk meer was vanwege de warmte. Maar er moest nog een ronde gespeeld worden. In deze 4e ronde verging het Michael en Banda niet veel beter en verloren wederom met 13-0. Evy/Maria verloren met 13-6 en Filiberto/Myrthe wonnen ook deze wedstrijd nog met 13-10.

Voor Michael en Banda betekende dat met 2 gewonnen partijen (-11) een 17e plaats. Evy/Maria 2 gewonnen partijen (+10) een 11e plaats en Filiberto/Myrthe met 3 gewonnen partijen (+1) een 8e plaats.

Voor alle deelnemende mini’s was er een prijs. Zodoende gingen ze allemaal voldaan naar huis.

 

Jeroen Adriaanse


(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: DE FAMILIEDAG VAN 1 JULI GAAT NIET DOOR
   (27-06-2018)

DE FAMILIEDAG VAN 1 JULI GAAT NIET DOOR

 

Niet alleen voor de organiserende commissie, maar ook voor de wél belangstellenden is het een teleurstelling dat de FAMILIEDAG wegens gebrek aan voldoende inschrijvingen gecancelled moet worden. Een feestelijke dag organiseren met hooguit 20 mensen draagt nu eenmaal niet bij tot grote gezelligheid.

Met pijn in het hart is besloten de FAMILIEDAG niet door te laten gaan.

Volgend jaar zal er beslist weer een nieuwe poging ondernomen worden maar voor 2018 laten we het even zitten.

Hierbij nogmaals een oproep om regelmatig onze CJBMtoernooi-agenda te raadplegen en ook een blik te werpen op ons toernooienbord bij de ingang van ons clubhuis.

 

Webredactie. Berend-Jan van Hoeckel

(Terug naar boven)


Varia: SCHOONMAAKSCHEMA ROND
   (08-06-2018)

SCHOONMAAKSCHEMA ROND.

Het bestuur is erg blij dat er genoeg leden zich hebben opgegeven  om op maandagmorgen het clubhuis schoon te maken. Natuurlijk kunnen er nog mensen bij want vele handen maken licht werk. Tonnie de Leeuw heeft een duidelijk schema gemaakt dat bij Mijn club (achter de log-in)  is geplaatst. Snel even kijken en dan zal blijken dat niemand zich kan vergissen. De schoonmaakvrijwilligers zijn ingedeeld in 5 groepen die elk een vaste maandag van de maand aan de slag gaan. En in elke groep werkt een bestuurslid mee!

Hulde voor deze groep leden die de club van een zorg heeft verlost en zorgt dat ons clubhuis mooi zal blijven.

 

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: BOELUUSCOMPETITIE MET SUCCES AFGESLOTEN
   (19-05-2018)

BOELUUSCOMPETITIE  MET  SUCCES  AFGESLOTEN

 

Jaarlijks worden op de jeu-de-boulesbanen van Club Jeu de Boules Middelburg een competitie gehouden dat de naam draagt van het clubhuis "'t Boelúus". Vroeger was dit toernooi alleen bestemd voor bedrijven, maar al een paar jaar komen de deelnemende teams uit heel Zeeland. De start is meestal half april en duurt 5 opeenvolgende donderdagen. Er wordt in twee klassen gespeeld.

In de recreatieklasse, waarin de hele competitie werd afgewerkt, speelden 8 teams, waarin de eerste 3 plaatsen gewonnen werden door:

 

1ste plaats Leo v.d. Heijden/Bram Gideonse uit St. Laurens

2de plaats Johan de Kam/Marcus de Regt uit St. Laurens

3de plaats Rini Karman/Kees de Loof  uit Vlissingen

 

De andere klasse was de wedstrijdklasse, waarin een halve competitie werd gespeeld met 16 teams, waarin de winnaars waren:

 

1ste plaats Chris Lokerse/Piet Robijn

2de plaats Piet Maartense/Fabian Moes

3de plaats Jeroen Adriaanse/Patrick Bruggeman.  Allen van Club Jeu de Boules

 

Voor alle uitslagen: KLIK HIER

 

Wedstrijdcommissie Henny Wijs en Leo Wouters

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: HET HIJ/ZIJ-TOERNOOI VAN 10 MEI 2018.
   (13-05-2018)

HET HIJ/ZIJ-TOERNOOI VAN 10 MEI 2018.

 

Na vele weken prachtig zonnig weer hoeven we dit stukje over het Hij/Zij-Toernooi niet te beginnen met het traditionele gezeur over de weersomstandigheden. Het was weer voor de echte vroege vogels onder ons zoals onze onverwoestbare Leo Wouters die al voor 9.00 uur de poorten van onze club ontsloot en met verve (met wat latere helpers) aan de slag ging om alle voorbereidingen te treffen voor een warm onthaal van alle deelnemers van het Hij/Zij-Toernooi. De hele baan was al vroeg volledig voorbereid en alles stond en hing er gastvrij en verzorgd bij. Kaarten, pasjes en stickers voor een tweede ronde lagen al klaar op de wedstrijdtafel en om 9.45 uur stond het op de parkeerplaats al vol met Belgische nummerborden, die al om 8.00 uur van huis waren vertrokken om aan dit gezelligheidstoernooi deel te kunnen nemen. Enthousiaste mensen met motivatie voor het beoefenen van petanque.

In totaal waren er 37 teams (1 team kwam niet opdagen, zodat er ook een vrijloting ontstond voor sommige teams). De wedstrijdleiding lag in handen van Mark Dingemanse en Leo Wouters, die om klokke 10.30 uur de aftrap gaven nadat ook de spelregels voor deze dag en voldoende uitleg nog even waren doorgenomen. De eerste wedstrijd was voorgeloot, waarna winnaars tegen winnaars en verliezers tegen verliezers verder zouden spelen in een A-(14 teams, B-(12 teams), en C-poule met 12 teams inclusief de vrijloting. De 3e ronde was een voorgelote partij, en in ronde 4 en 5 waren de winnaars tegen de winnaars en de verliezers tegen de verliezers.

De sfeer was niet kapot te krijgen en het was een oergezellige drukte. Opvallend was het spelpeil van onze Belgische vrienden, ook om naar te kijken. Uitstekende "plaatsers" en vooral tireren ging met een ongelooflijk gemak.

Rond 17.30 uur kon de prijsuitreiking plaats vinden en we noemen hier een paar uitslagen:

 

POULE A:  1) Nancy Nemedi/Walter van Heel, 2) Ria v.d. Heiden/Hans Wirtz,

3) Reini Mertens/Jorne van Hecke en 4) Ann de Cock/Kristof Vrancken.

Poule B: 1) Evy Norimarna/Wim Roemersma, 2) Vive en Marc v.d. Berghe,

3) Ada en Marco Wouters en 4) Marijke Poortvliet en Frans Hoornick.

Poule C: 1) Ingrid de Maijer/Patrick van Lent, 2) Irma Malicki/Piet Robijn,

3) Santana Strooband/Tim Pinnoit en 4) Sara de Mesmaeker en Thomas v. Leuevenhaege.

 

Zoals u ziet vielen veel Belgische teams in de prijzen (7 teams) en waren bij de winnaars ook 5 teams van onze eigen club. Hulde aan onze zuiderburen.

 

Als je het wilt zien geniet je op een dag zoals deze van geweldig sociaal en gezellig spel en dan maakt het niet echt uit of je nu wint of verliest.

Na afloop kregen vooral Leo en Mark alle verdiende lof voor hun puike organisatie.

 

Namens de wedstrijdleiding: Leo Wouters en Mark Dingemans.

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel (met dank aan Ton van Kaam voor zijn literaire bijdrage)

 

Voor alle uitslagen van het Hij/Zij-Toernooi: KLIK HIER.

 

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: HET OT EN SIENTOERNOOI VAN 21 APRIL 2018
   (23-04-2018)

HET OT EN SIENTOERNOOI VAN 21 APRIL 2018

 

Al wekenlang keken een heleboel mensen uit naar het weer dat we konden verwachten op het Ot & Sientoernooi van zaterdag 21 april 2018.

De voorspellingen zagen er goed uit en een week vooraf kregen we te maken met een soort Lente-hittegolf. De natuur spattte uit de grond, bloemen, struiken en langs de berm. Dat zat wel goed ……en inderdaad op deze dag was alles zonovergoten.

Dat weerspiegelde zich ook in de vele blije gezichten die 24 Ot&Sien-teams lieten zien. Dit jaarlijkse toernooi is een en al een brok gezelligheid en dat is het hoofdkenmerk. Iedereen wil best een winnaarmentaliteit hebben, maar het sportief met elkaar bezig zijn en kwinkslagen met elkaar maken is ook een hoofdgegeven.

En dat bleek maar eens te meer op deze prachtdag. De grote spelbreker was eigenlijk de ondergrond waarover de ballen moesten rollen en waar deze terecht moesten komen zoals je dat wilde. Na maanden binnen spelen (met een redelijk gelijkmatige ondergrond) kon men nu kiezen van groot-korrelig naar verfijnd glad, waardoor de boules vaak in de heg terecht kwamen. Steentjes genoeg en uitgerekend DAT steentje zorgde dat jouw boule een linkse of rechtse richting koos in plaats van lekker bij de but te gaan liggen. Gelukkig ging het nergens om en wist je dat je tegenstander met hetzelfde probleem opgezadeld werd. Wie de toss won bepaalde de ondergrond en soms was het een voordeel, maar voor hetzelfde geld kon het een nadeel opleveren. "Geluk" was het juiste woord om te winnen, de ander had dan gewoon pech. Er werden drie partijen gespeeld en eigenlijk keek je tijdens de partij jaloers naar de terraszitters, die lekker aan een biertje zaten, terwijl jouw partij puntje voor puntje tergend langzaam verliep. Tegen kwart voor vijf was iedereen uitgespeeld en had men een mooi plaatsje op het terras veroverd om na te praten over zijn/haar boulesprestaties van dit toernooi. Tijd voor de prijsuitreiking.

Die werd met spanning afgewacht en na iedere prijsafroep werd er luid geapplaudisseerd en gejuicht. En we hadden een duidelijke prijswinnaar met het team van Henny Pol en Ton Nuiten. Felicitaties van iedereen. Op deze manier vonden daarna nog 9 prijzen hun weg.

Na afloop van deze prijsuitreiking was er alle lof en eer voor de organisatoren  Henny Wijs en Tonnie de Leeuw, die er voor gezorgd hadden dat voor alle deelnemers het Ot & Sien toernooi onvergetelijk was geworden.

 

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel.

Voor de uitslagen: KLIK HIER

Voor foto's gemaakt door Nel Westerweele: KLIK HIER

(Terug naar boven)

Zoek in site:
           

    

    

Laatste nieuws:

16-07-2018

ZATERDAG 4 AUGUSTUS, ZOMERCLUBCOMPETITIE (ZCC) IN MIDDELBURG.

Lees meer...

15-07-2018

DE ROMMELMARKT VAN 14 JULI.

Lees meer...

10-07-2018

BOULESBAL VERMIST. WIE HELPT RINUS ZWIGTMAN?

Lees meer...

04-07-2018

DE NIEUWE BOELPRAOT IS UIT (2018 nummer 4)

Lees meer...

01-07-2018

ZATERDAG 30 JUNI. MINI-MAXI TOERNOOI IN NIEL (BELGIE)

Lees meer...

    

Kalender:
« Juli 2018 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Inloggen:

Ogenblik a.u.b. ...