U bent hier: Home Page › Nieuws › Nieuws

Nieuws

Clubcompetities: DE BOELUUSCOMPETITIE 2019 OP ZIJN ZESDE EN LAATSTE SPEELAVOND
   (24-05-2019)

DE BOELUUSCOMPETITIE 2019 OP ZIJN ZESDE EN LAATSTE SPEELAVOND

Na 6 avonden strijden zijn we aan het eind gekomen van een ware veldslag.

Schreef ik vorige week  dat 7 ploegen nog kans maakten op de totale overwinning, niets was minder waar.

Fabian Moes en Piet Maartense lieten geen steekje vallen, Piet Maartense afwezig i.v.m de Europese Verkiezingen maar Mieke verving hem met verve 3 + 30, terechte eindwinnaars 15 + 79. Een goede 2de was Piet Robijn en Chris Lokerse 13 + 47.

De eerste 5 teams van de ranglijst kregen een envelopje met inhoud, zo ook het beste team van St. Laurens te weten Peter de Bree en Dave Louws. Totaal behaalden zij 11 + 18. Nog een prijs voor het team dat van de 18 partijen 17 keer tweedes werd, dat is toch wel constant en een prijsje waard dachten wij.

De laatste avond wisten 4 teams het maximale te behalen van 3 winstpartijen en 5 teams wisten niets binnen te slepen.

Maar volgend jaar gaan we op herhaling als het aan ons ligt. Enkel  hopen we dan dat er meerdere teams deelnemen dus maak uw medemens enthousiast voor dit sportieve gebeuren.

 

De volledige uitslag kunt u lezen op de site of KLIK HIER

 

Organisatie was in handen van Henny Wijs en Leo Wouters

(Terug naar boven)


Jeugd: OMROEP ZEELAND EN DE MINI’S VAN CJBM. KIJK MEE!!!!
   (22-05-2019)

Zoals wij vorige week vertelden heeft OMROEP ZEELAND opnames gemaakt op onze banen van de training van onze MINI”s samen met onze jeugdige spelers.

Dit was de invulling van een eerder gemaakte afspraak tussen OMROEP ZEELAND en CJBM. Op zondag 13 mei werden tijdens de training bijgaande opnames gemaakt en uitgezonden op maandag 20 mei.

Wij kunnen ons voorstellen dat u deze uitzending mogelijk gemist hebt en daarom zetten wij hieronder de “link”, die u kunt aanklikken om onze jeugd in woord en daad bezig te zien. Wilt u een training eens bijwonen, dan bent u altijd welkom op elke zondagmorgen zo rond half twaalf. U zult versteld staan van hun enthousiasme en vaardigheid, die onder deskundige leiding van trainer Marco Wouters dan plaatsvind.

Veel kijkplezier. Klik op onderstaande “link”: Bij 11.30 min begint het item over de mini’s.

 

https://www.omroepzeeland.nl/tv/programma/370166475/De-Derde-Helft/aflevering/370184592

 

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel

(Terug naar boven)


Varia: DOET U WEER MEE MET DE GROTE CLUBACTIE?
   (18-05-2019)

DOET  U  WEER  MEE  MET  DE  GROTE  CLUBACTIE?

 

Niets is belangrijker dan dat wij onze club CJBM zo gezond mogelijk houden. Jawel, u betaalt contributie. Maar dan zijn we er nog niet om speciale wensen te kunnen vervullen. Een wens is: een betere baanverlichting, want hebt u ’s avonds al eens een keertje gespeeld op baan 9? Beetje donker hè? En de verlichting in de hal? Mág ook wel een beetje meer. Nieuwe tafelkleedjes? Opknappen van de bankjes? Een extraatje voor de bar-attributen? Kapotte tegels? Een container een ander plekje geven om meer fietsenstallingsruimte te scheppen? Een nieuwe heggenschaar?  Zomaar een paar voorbeelden die een extra centje kosten en dat niet allemaal van uw contributie alleen betaald kan worden. En daarom speelt creativiteit een belangrijke rol. De Rommelmarkten brengen leuk extra geld op. Het Strandtoernooi draagt jaarlijks een steentje bij en zo creëren wij jaarlijks ook een extra bedrag door uw aanschaf van loten van de GROTE CLUB-ACTIE. Afgelopen jaar konden wij bijna € 400,= op onze rekening bijschrijven, dankzij uw welwillendheid.

 

Nog even kort de werking hiervan. U koopt een of meerdere loten van de GROTE CLUB-ACTIE à € 3,= per stuk. Van uw € 3,= wordt ná de trekking in december ongeveer 2/3 deel weer teruggestort door deze organisatie op de CJBMrekening.

Deze ochtend (18-05-2019) kregen wij het bericht dat de aankoop van deze loten is gestart en CJBM heeft er onmiddellijk al 150 loten vastgelegd. In 2018 hebben wij zelfs bijgekocht en opnieuw hopen wij dat wij dat in 2019 weer kunnen doen.

 

Niet zeggen, ik heb nóóit prijs! Doelstelling is een bedrag te krijgen voor leuke en nuttige dingen voor de club. En met uw € 3,= per lot helpt u mee dit doel te bereiken.

U kunt NU al laten weten hoeveel loten u wilt bestellen, dan kan Ton van Kaam, onze secretaris, kijken of hij goed heeft ingekocht. En u hoeft pas te betalen als de loten er daadwerkelijk zijn (zo tegen eind november).

Kom, CJBM-leden, laat u zich opnieuw weer van uw beste zijde zien. Doe het NU door een mailtje te zenden naar Ton:      of als u hem op de baan treft (en dat is best wel een paar keer per week) naar hem te roepen: “Geef mij er maar 10”. Wedden dat Ton dan blij kijkt en de club ook.

 

Namens Ton van Kaam (secretaris CJBM)

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel

(Terug naar boven)


Clubcompetities: DE BOELUUSCOMPETITIE OP ZIJN VIJFDE SPEELAVOND
   (17-05-2019)

DE BOELUUSCOMPETITIE OP ZIJN VIJFDE SPEELAVOND

 

En toen was er nog 1 avond te spelen.

De eerste 6 teams hebben nog kans op de bovenste plaats, dus er moet nog wel gestreden worden.

De onderste plaats is definitief maar de dames van team 20 kunnen nog wel roet in het eten gooien van hun tegenstanders.

De vijfde speelavond waren er 2 teams die de 3 wisten te pakken: namelijk team 5 en 9.

Team 19, 18 en 14 wisten zich te handhaven op de respectievelijke 9e ,10e  en 11e  plaats.

Het belooft een spannende laatste avond op 23 mei te worden.

 

Wij, Henny en Leo, kijken met spanning naar de verrichtingen die zullen plaats vinden.

 

Wedstrijdleiding, Henny en Leo

 

PS de volledige uitslag staat op de site bij uitslagen of KLIK HIER

 

 

(Terug naar boven)


Jeugd: JEUGDTRAINING EN OMROEP ZEELAND
   (15-05-2019)

JEUGDTRAINING EN OMROEP ZEELAND

 

Enige maanden geleden kwam OMROEP ZEELAND enkele opnamen maken in het kader van sportclubkantines. Het was weer eens wat anders en gelukkig deed iedereen die geïnterviewd werd spontaan mee. In verschillende verdere gesprekken viel ook het woord “jeugd” en in dit onderwerp was OMROEP ZEELAND zeer geïnteresseerd. Er werd een onderlinge afspraak gemaakt dat men daarvoor speciaal eens terug zou komen. Dat gebeurde op zondag 12 mei j.l.                          Op zondagmorgen wordt er vaste training gegeven aan onze jeugd en daar zijn ook onze andere juniorspelers sterk bij betrokken. Zoals u weet is onze club sinds januari 2019 rijkelijk gezegend met een vijftal jeugdigen. Al vanaf het begin bleek dat hun enthousiasme geen grenzen kende en al snel zag men hier al talenten uitgroeien. Plaatsen, schieten, but werpen, op verschillende afstanden spelen en speltechniek. Ze gingen er voor. Voor een groot deel is dit te danken aan Marco Wouters, die als een volleerde leraar deze jeugd wegwijs maakt in de jeu de boules sport. Dat gaat er serieus aan toe. Ze worden bijtijds bij de les geroepen als ze wat afdwalen en voor elkaar willen ze niet onder doen. Ook aanwijzingen van de junioren volgen ze uitstekend. Je staat versteld van het resultaat, en dat bleek ook wel toen deze jeugdigen op een woensdagmiddag gewoon met senioren meespeelden in een poule. Iedereen was getuige dat deze jeugd het spel uitstekend onder de knie hadden, geen schroom kenden en een prima partij waren. Het initiatief van Jeroen Adriaanse en Piet Rottier werpt zijn vruchten af, want ook de junioren doen het ook erg goed tijdens de NPC en voor volgend jaar zijn de verwachtingen hoog gespannen. Junioren en jeugd hebben de toekomst voor CJBM en op deze manier moet het zeker lukken. OMROEP ZEELAND was zeer onder de indruk en maakte prachtige opnamen en een roerend interview. We zullen u nog waarschuwen wanneer de datum van uitzending plaats zal vinden. Vermoedelijk aanstaande maandag 20 mei. Blijf dit volgen op deze website.

 

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel

Voor de foto-reportage van deze trainingszondagochtend: KLIK HIER

(Terug naar boven)


Varia: DE NIEUWE BOELPROAT 2019 NUMMER 3 IS UIT
   (15-05-2019)

DE NIEUWE BOELPRAOT 2019 NUMMER 3 IS UIT.

Laat u eens verrassen met onze nieuwe Boelpraot. Een terugblik, een vooruitblik, een ontspannend artikel en andere wetenswaardigheden die leven binnen onze club worden in 6 pagina's samengevat in ons clubblad De Boelpraot. De redactie heeft er alles aan gedaan om u heel veel leesplezier te bezorgen.

Mocht u zelf eens iets willen plaatsen in ons clubblad, doe dat dan vooral. U bent zeer welkom.

Mist u bepaalde informatie of andere dingen, dan adviseren wij u zeker 1-2-3 keer per week op NIEUWS op onze website te kijken. Ook daar zijn volop activiteiten en andere zaken te lezen.

De redactie van BOELPRAOT wenst u mooie zomerse dagen.

Voor BOELPRAOT 2019 nummer 3: KLIK HIER

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: INTERLAND CJBM (NEDERLAND) CONTRA SUFFOLKCOASTALPETANQUE (ENGELAND)
   (12-05-2019)

INTERLAND  CJBM (NEDERLAND) CONTRA SUFFOLKCOASTALPETANQUE (ENGELAND)

 

Afgelopen zondag waren onze Engelse vrienden van de SuffolkCoastalPetanque Association voor het zevende jaar op rij onze gast. Zij maken er altijd een lang petanqueweekend van met als uitvalbasis Middelkerke (B). Op zaterdag werd in Koksijde gespeeld en de dag erna bij onze vereniging. Ze kwamen met 28 deelnemers en 1 toeschouwer.

Daar het deze dag Bevrijdingsdag was hebben we na het welkomstwoord van Mart getoast met een Oranjebitter. Ook was er een speciaal welkom aan Jan van Sorge die deze dag 80 jaar werd en trakteerde op wat lekkers bij de koffie.

Hierna kon de interland beginnen. De 14 doubletten speelden drie speelrondes. Alle drie de speelrondes werden door CJBM gewonnen met als eindstand 25-17.  Dit was in al die jaren voor onze gasten hun beste resultaat.

De dag werd afgesloten met een Chinees buffet, waaraan zo'n 40 personen deelnamen. Hierna kregen alle deelnemers en de clubs een aandenken uitgereikt.

Al met al weer een prachtig evenement waar we tevreden op terug kunnen kijken.

 

Redactie: Ria van der Heijden

 

Voor alle foto’s van deze Interland: KLIK HIER

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: DE BOELUUSCOMPETITIE OP ZIJN VIERDE SPEELAVOND
   (10-05-2019)

DE BOELUUSCOMPETITIE OP ZIJN VIERDE SPEELAVOND

 

En nog 2 avonden van de Boeluuscompetitie te gaan namelijk op 16 en 23 mei.

De stand wordt steeds interessanter want nu hebben we 3 koplopers, namelijk team 5,17 en 3.

Dan zijn er 2 teams met 8 gewonnen partijen namelijk team 12 en 13.

Team 9 zakte naar de 6de plaats en kwam van 2, en team 10 zakte naar de 7de plaats. Zij kwamen van plaats 3. Zouden zij de spanning niet aankunnen ?

3 teams wisten de volle buit binnen te hengelen namelijk team 5, 3 en 6.

2 teams wisten niet te scoren maar er zijn nog 6 wedstrijden te gaan. Kom op… maak het spannend onderaan tegen team 11 en 20. Er zit meer in bij jullie!

 Op tijd naar bed en luisteren naar elkaar dan zien wij jullie ook nog klimmen.

Hopelijk de laatste avonden op het buitenterrein, maar wel fijn dat we een hal hebben.

Het terras is niet voor de fietsen dus geen fietsenstalling, gewoon net als anderen bij de hal plaatsen!!

 

Wedstrijdleiding Henny en Leo.

 

PS de volledige uitslag staat op de site bij uitslagen of KLIK HIER

(Terug naar boven)


Clubcompetities: ZCC MIDDELBURG-1
   (07-05-2019)

ZCC Middelburg-1.

Dit jaar zijn we ingedeeld in klasse 1-A. Onze tegenstanders zijn Bré-da-Boules-2, Petangeske-2 en Va-Tout-1.

De eerste wedstrijd is op ons verzoek gespeeld op 17 april in Breda bij Bré-da-Boules2.Alle banen bij deze club zijn echte rolbanen. Voor ons is het spelen op deze banen altijd een uitdaging. De Tête-à-Tête, gespeeld door Piet Robijn met 12-13. De triplette, gespeeld door Eddie Malicki, Theun Kamermans en Ria van der Heijden werd gewonnen met 8-13. Van de vier doubletten wisten we er maar één te winnen, zodat deze eerste wedstrijdronde in een gelijk spel eindigde.

 

Zaterdag 4 mei speelden we tegen Petangeske-2 in Bergen op Zoom.

Wegens het koude en natte weer kregen we de keuze uit buiten of binnen spelen. Onze voorkeur ging uit naar buiten. Omdat er net voor aanvang van de eerste partij een flinke bui aan kwam hebben we de eerste partijen toch maar binnen gespeeld. Helaas pakte dit voor ons niet goed uit. Zowel de Tête-à-Tête als de triplette werden verloren met 4-13. Gelukkig verdwenen de buien en hebben we de doubletten buiten kunnen spelen. Dit ging ons een stuk beter af en we wonnen de laatste vier doubletten. Uitslag 2-4. Na deze twee competitiedagen staan we op de tweede plaats met 3 wedstrijdpunten, 7 gewonnen wedstrijden en een saldo van -6. Bré-da-Boules staat op de 1e plaats, Va-Tout op de 3de en Petangeske op de laatste plaats. Zaterdag 1 juni spelen we in Middelburg tegen Va-Tout-1.

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: IJSKOUD MAAR OERGEZELLIG OT & SIEN-TOERNOOI
   (06-05-2019)

IJSKOUD MAAR OERGEZELLIG OT & SIEN-TOERNOOI

 

Met (de echte) Sien en Erna aan de wedstrijdtafel begonnen 28 M/V doubletten om half twee aan het inmiddels traditioneel geworden OT en Sien toernooi. Zelfs de wedstrijdkaarten waren in OT en Sien stijl.

De weergoden hadden  niet veel goeds voorspeld: een koude wind uit het noorden met kans op felle buien, maar die bleven gelukkig uit en het zonnetje maakte ook veel goed.

Drie partijen moesten er worden gespeeld en tussen de partijen door werd er gretig gebruik gemaakt van de kantine die vakkundig  gerund werd door Frans Hoornick en Hans van Eijzeren.

Ook kon er weer een gokje worden gewaagd op de waarde van een mandje met delicatessen. Het leverde twee winnaars op: Jaap Mesu en Henny Pol hadden exact hetzelfde bedrag gegokt. Door loting kwam het mandje terecht bij Jaap en Henny werd getroost met 2 flessen wijn.

Rond de klok van vijf ging Erna over tot het bekend maken van de uitslag en het uitreiken van de prijzen:

 

1e   Jeroen Adriaanse en Monique Asselot    3 winst  + 32

2e   Joep van Berkel en Ineke Balkenende     3 winst  + 29

3e   Jan van Sorge en Mieke de Buck             3 winst  + 28

4e   Theo Nillessen en Irma Malicki                 3 winst  + 25

5e   Jaap Mesu en Betty Maljaars                    3 winst  + 21

 

Wim Roemersma en Ina Baas kregen een aanmoedigingsprijs en tussendoorprijsjes waren er nog voor Wim Niesthoven en Marijke Poortvliet, Dees en Yvonne Chapelier en Ferry en Wil Barkeij.

 

Redactie: Joep van Berkel.

 

Voor de volledige uitslag: KLIK HIER

 

 

Voor alle foto's van Joep van Berkel:  KLIK HIER

 

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - [Volgende >>]

Zoek in site:
           

 

Laatste nieuws:

24-05-2019

DE BOELUUSCOMPETITIE 2019 OP ZIJN ZESDE EN LAATSTE SPEELAVOND

Lees meer...

22-05-2019

OMROEP ZEELAND EN DE MINI’S VAN CJBM. KIJK MEE!!!!

Lees meer...

18-05-2019

DOET U WEER MEE MET DE GROTE CLUBACTIE?

Lees meer...

17-05-2019

DE BOELUUSCOMPETITIE OP ZIJN VIJFDE SPEELAVOND

Lees meer...

15-05-2019

JEUGDTRAINING EN OMROEP ZEELAND

Lees meer...

    

Kalender:
« Mei 2019 »
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Inloggen:

Ogenblik a.u.b. ...