U bent hier: Home Page › Nieuws › Nieuws

Nieuws

ZCC: ZCC: ZATERDAG 15 SEPTEMBER, ZOMERCLUBCOMPETITIE (ZCC) BRE-DA-BOULES 5 - MIDDELBURG 2 (PLAY-OFF).
   (19-09-2018)

ZCC: ZATERDAG 15 SEPTEMBER, ZOMERCLUBCOMPETITIE (ZCC) BRE-DA-BOULES 5 - MIDDELBURG 2 (PLAY-OFF).

Op 15 september werden ter afronding van de ZCC competitie 2018 de Play- Offs gespeeld in Breda. Zoals al eerder vermeld, en zonder trots, had Middelburg 2 de laatste 2 wedstrijden compleet verloren. Dat hield een derde plaats in op de ranglijst. We werden veroordeeld tot het spelen van een degradatie/promotie wedstrijd tegen Breda-Boules 5. Alleen dat al deed enorm zeer en de prestatielijn van de twee voorgaande rondes werd ongewijzigd voortgezet. Dus ook hier weer een 6-0 nederlaag. Degradatie naar de derde klas was dus een feit. Het spel vertoonde gelukkig wel verbetering maar er mist iets in het optreden van verschillende spelers en speelsters. De echte wil om te winnen is er blijkbaar niet. Dat zal dus snel veranderd moeten worden om goed mee te kunnen doen in de komende NPC competitie die 29 september al begint. Spelers, trainer, begeleiders zullen de handen ineen moeten slaan om de oorzaak van het mindere spel en daardoor de verliespartijen eruit te halen. En dat het KAN weten wij wel bijna zeker.

Jeroen Adriaanse en Piet Rottier

(Terug naar boven)


ZCC: ZCC: ZATERDAG 15 SEPTEMBER, ZOMERCLUBCOMPETITIE (ZCC) VA-TOUT 2 - MIDDELBURG 1.
   (18-09-2018)

ZCC: ZATERDAG 15 SEPTEMBER, ZOMERCLUBCOMPETITIE (ZCC) VA-TOUT 2 - MIDDELBURG 1 (PLAY-OFF).

De Play-off wedstrijd om het kampioenschap in de 1e klasse vond dit jaarplaats bij Bré-da-Boules in Breda.

In de 1e ronde werd de Tête à Tête door Eddie verloren met 13-8 maar het triplette werd gewonnen met 13-9.

Gelijke stand met saldo -1 voor Middelburg.  De uitkomst van de in de 2e  ronde gespeelde doubletten was ook 1-1 met een saldo voor Middelburg van -3.

In de 3e ronde eindigde de doubletten wederom in een 1-1 met een saldo van 0 voor Middelburg. De einduitslag 3-3 met een saldo van -4 voor Middelburg.

De Zomer Club Kampioen 2018 van de 1e klasse van NJBB ZuidWest is Va-Tout-2 uit Breda.

 

Ria van de Heijden

(Terug naar boven)


NPC en NK's: ZEEUWSE KAMPIOENSCHAPPEN 16 SEPTEMBER 2018
   (17-09-2018)

ZEEUWSE KAMPIOENSCHAPPEN 16 SEPTEMBER 2018

 

Op zondag 16 september werden op de banen van Club Jeu de Boules Middelburg de jaarlijkse Zeeuwse Kampioenschappen gespeeld.

Er hadden zich 26 teams voor ingeschreven waarvan 8 teams uit Le Bastion Goes en 18 teams van Club Jeu de Boules Middelburg.

Om 10 uur werd aangevangen en tegen 17.00 uur volgde de prijsuitreiking.

 

 Er waren vele spannende partijen die qua punten vaak nipt uit elkaar lagen. Dat wil zeggen dat men werkelijk goed aan elkaar gewaagd was. Uiteindelijk kan er   maar één winnaar de finale behalen en dat was dit jaar voor het team van CJB Middelburg bestaande uit Ria van der Heijden en Salvador Prior. Zij versloegen   het team Annet en Bert Kuijper van Le Bastion Goes in een schitterende finale.

 

 Op de derde en vierde plaats werd het een onderling treffen tussen 2 teams van de CJB Middelburg, waarin Mark   Dingemanse/John Hoornick te sterk waren voor Filiberto de Filippis/Peter v.d. Heijden.

 Plaats 5 en 6 was wederom een treffen tussen Le Bastion Goes en CJB Middelburg. Het team van Cheeton   Wootan/Jan Jolliffe, was te sterk voor Joep van Berkel en Erna Petiet.

 Plaats 7 en 8 wéér een treffen tussen Le Bastion Goes en CJB Middelburg. Hier waren Martien Willemsen/Bus   Achman te sterk voor Theo de Jonge/Hans Wirtz.

 

 

 

Voor de volledige uitslaglijst: KLIK HIER.

 

De wisselbeker van de Zeeuwse Kampioenschappen 2018 staat te pronk in de prijzenkast van CJB Middelburg.

(Terug naar boven)


NPC en NK's: JEU DE BOULES MIDDELBURG: ZEEUWSE KAMPIOENSCHAPPEN ZONDAG 16 SEPTEMBER.
   (14-09-2018)

JEU DE BOULES MIDDELBURG:  ZEEUWSE KAMPIOENSCHAPPEN ZONDAG 16 SEPTEMBER.

 

Op de jeu-de-boulesbanen van Club Jeu de Boules Middelburg zullen zondag 16 september 2018 opnieuw de jaarlijkse Zeeuwse Kampioenschappen gespeeld worden.

Dit jaar nemen 26 teams van Le Bastion Goes en Club Jeu de Boules Middelburg deel en gaan opnieuw de strijd aan wie met de beker huiswaarts gaat keren.

Om 10.00 uur zondagochtend zal het Zeeuwse Kampioenschap aanvangen met voorgelote partijen. Daarna volgt een indeling in poule's-verband.

De uiterst spannende finale-partij zal rond 16.00 uur plaatsvinden.

Iedereen is van harte welkom op de banen van Club Jeu de Boules Middelburg, Koudekerkseweg 139, Middelburg. Kijk ook op www.cjbm.nl

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: KOMT U OOK OP HET SLUITINGSTOERNOOI OP 23 SEPTEMBER??
   (12-09-2018)

KOMT U OOK OP HET SLUITINGSTOERNOOI OP 23 SEPTEMBER??

 

Een Sluitingstoernooi? Maar de banen van CJBM gaan toch helemaal niet dicht?

Nou, tot 2005 was dit wél het geval. Bij de naderende herfst en winter werden onze buitenbanen keurig winterklaar gemaakt en werd het alom stilte tot begin april. Traditie  was dat dan tegen eind september met weemoed en met een gezelligheidstoernooi de sluiting van onze banen gevierd werd. Wel werd er in die koude periode een uitweg gevonden naar diverse Walcherse maneges, maar het had maar weinig "eigens". Gelukkig na 12 jaar debatteren en voors en tegens tegen elkaar afwegende hakte het bestuur de knoop door en verrees in 2005 een prachtige binnenhal, waar we nu altijd gebruik van kunnen maken onder alle weersomstandigheden. Wees dus gerust…. CJBM sluit de poorten niet.

Maar om toch de wisselingen van de seizoenen ook binnen onze club vorm te geven werd het Sluitingstoernooi gehandhaafd. Buiten spelen werd op 1 oktober binnen spelen. Ook voor de ranglijsten van de interne competities moest opnieuw gestreden worden. Kortom……..een nieuw seizoen is begonnen.

Het Sluitingstoernooi van 2018 zal deze keer op zondag 23 september aanvangen vanaf 14.00 uur. Je speelt als doublette en je kunt je al inschrijven op de lijst in ons clubhuis. En nóg leuker is ook dat je niet persé CJBMlid hoeft te zijn, want neem gerust je buren, vrienden, familie of wie dan ook mee. Iedereen is welkom. Inschrijven kan ook digitaal per mail bij Erna Petiet:  

Zien we u op ons Sluitingstoernooi 2018 op zondag 23 september?

 

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel

 

 

 

 

 

 

(Terug naar boven)


ZCC: ZCC: ZATERDAG 1 SEPTEMBER, ZOMERCLUBCOMPETITIE (ZCC) BRED-DA-BOULES 4 - MIDDELBURG 2.
   (04-09-2018)

ZCC: ZATERDAG 1 SEPTEMBER, ZOMERCLUBCOMPETITIE (ZCC) BRE-DA-BOULES 4 - MIDDELBURG 2

Afgelopen zaterdag speelde Middelburg-2 hun laatste wedstijd voor de ZCC. Tegenstander was Bré-da-Boules- 4. Alleen bij een 6-0 winst was er een kleine kans op het kampioenschap, maar bij 6-0 verlies is rechtstreekse degradatie zelfs nog mogelijk. 

Het team bestond deze dag uit, Banda, Maria, Myrthe en Mark.  In de 1e ronde verloor Banda zijn tête-a-tête en de overige drie hun triplet. Al met al geen goed begin van deze wedstrijd. In de 2e ronde gingen ook beide doubletten verloren evenals in de 3e ronde. Resultaat wederom een 6-0 nederlaag. Wat voor de coach zeer teleurstellend was. En heeft er dan ook slecht van geslapen.

Nu was het afwachten op de andere resultaten in de poule. Doordat de nummer 1, Petangeske-2,  heeft gewonnen van Va-Tout- 3 zijn wij gelukkig nog op de 3e plaats geëindigd. Zodoende hebben ze nog kans om in de 2e klasse te blijven.

Hiervoor moeten ze zaterdag 15 september strijden om het promotie-/degradatieduel te winnen van de nummer 2 van de 3e klasse, Bré-da-Boules- 5. Deze wedstrijd wordt samen met alle andere kampioens- of promotie-/degradatieduels gespeeld bij Bré-da-Boules in Breda. Aanvang wedstrijden om 11.00 uur.

Kom zowel Middelburg-1 als Middelburg-2 aanmoedigen op deze dag.

Piet Rottier en Jeroen Adriaanse

(Terug naar boven)


ZCC: ZCC: ZOMERCLUBCOMPETITIE (ZCC) MIDDELBURG 1.
   (03-09-2018)

ZCC: ZOMERCLUBCOMPETITIE (ZCC)  MIDDELBURG 1. 

Zaterdag 18 augustus vond de 5e speeldag plaats in Teteringen tegen Boulevaart-2. 

 Chris Lokerse en Hans Wirtz waren de vervangers van Eddie en Ria. De Tête-à-Tête werd door Hans gewonnen met 13-0 en de triplette werd verloren met 7-13. De 1e ronde doubletten werd door Theun en Eddie met een overwinning afgesloten 13-4. Chris en Hans verloren hun wedstrijd met 10-13. In de 2de ronde werden allebei de partijen gewonnen met 13-3 en 13-7. Eindstand 4-2 voor Middelburg.

Zaterdag 1 september hebben we onze laatste wedstrijd in Poule 1-B gespeeld  bij Bré-da-Boules.

Dit was niet één van onze beste speeldagen. Zowel de Tête-à-Tête als de triplette werden verloren met 0-13 en 7-13. In de 1e ronde doubletten verloren Theun en Eddie hun partij met 5-13 en Piet en Ria wonnen met 13-5. In de tweede ronde wisten Theun en  Ria hun partij te winnen met 13-4 en verloren Eddie en Piet met 3-13.  Eindstand 2-4 voor Bré-da-Boules.

Ondanks deze mindere prestatie bleven we eerste in Poule 1-B en spelen we zaterdag 15 augustus tegen de winnaar van Poule 1-A (Va-Tout-2) om het Kampioenschap District Zuid-West.

Ria van der Heijden.

 

(Terug naar boven)


Varia: DE NIEUWE BOELPRAOT IS UIT (2018 nummer 5)
   (30-08-2018)

DE NIEUWE BOELPRAOT 2018 NUMMER 5 IS UIT.

Zomertijd, komkommertijd? Een algemene kreet, maar niet voor de redactie van ons clubblad BOELPRAOT. Opnieuw kostte het geen enkele moeite om 6 pagina's gevuld te krijgen met zeer uiteenlopende onderwerpen. Soms een terugblik, soms een nieuwigheidje en soms zeer actueel. Een vrolijke ondertoon mag niet ontbreken.

Bij deze dus een Boelpraot om niet te willen missen. De redactie wenst u heel veel leesplezier.

Redactie BOELPRAOT

KLIK HIER VOOR BOELPRAOT 5

(Terug naar boven)


Varia: DE ROMMELMARKT IS (PAS) OP 20 OKTOBER
   (22-08-2018)

DE ROMMELMARKT IS (PAS) OP 20 OKTOBER

 

De eerste voorbereidingen zijn al genomen en een aantal standhouders heeft al te kennen gegeven er absoluut weer bij te willen behoren. Wat dat betreft zal de voltekening voor binnen en/of buiten weinig problemen opleveren. Maar niets gaat vanzelf. Zonder jullie medewerking wordt het niets. Te zijner tijd zullen Ankie en Anneke jullie vragen om hulp op diverse manieren.

Maar ook jij kunt nu al een aandeeltje leveren. De vakanties zijn voorbij en herfst en winter staan vlugger voor de deur dan je denkt. Mogelijk wil je nog een wandje verven, in je berging huizen al jaren spulletjes die eigenlijk meer ergernis geven dan nut, in je kasten liggen al vele jaren nutteloze dingen die je steeds verplaatst, je boekenkast puilt uit met alleen maar kaftruggen voor de show. De Rommelcommissie zou direct zeggen: "weg er mee". Wat moet je er mee?

Pak het boeltje in en op en breng het naar onze club. Zet het maar ergens in een hoekje van ons clubhuis, het komt vanzelf wel in de rommelcontainers.

Dus…..aan de slag, kijk eens goed rond en maak ruimte in je woning, zodat je niet meer hoeft te slalommen en je te ergeren aan onnutte zaken.

Doe je mee? Begin dan NU.

 

Met dank van de Rommelmarktcommisie CJBM

(Terug naar boven)


Varia: GROTE CLUBACTIE IS GROTE CLUB ALS CJBM WAARDIG.
   (20-08-2018)

GROTE CLUBACTIE IS GROTE CLUB ALS CJBM WAARDIG.

 

Opnieuw is bewezen dat wij een Grote Club zijn. Niet dus alleen de oudste boulesclub van Nederland, maar ook een van de grootste clubs. Dat is rede 1 om trots op te zijn. Rede 2 is dat we niet alleen maar competitief bezig zijn, maar ook recreatief. Dat wil zeggen met ruimte voor elkaar. Elkaars wederwaardigheden met elkaar delen, er zijn voor iemand die iets vraagt of het eens een keertje minder heeft.

Elkaars vreugdevolle uren delen. En lachend met 0-13 verliezen is ook een kunst.

Al vaker blijkt dat CJBM-ers uit het goede hout gesneden zijn. Doe een beroep op iemand en het antwoord zal altijd positief zijn.

Zullen we het een keer bewijzen? Denk dan even terug aan de jaarvergadering van maart jongstleden. Er waren gaten in het bestuur gevallen en diezelfde avond werden die opgevuld door "jong bloed" met name Tonnie de Leeuw en Ton van Kaam. Met fris elan gingen ze aan de slag en namen hun taak met voortvarendheid op. Nu komt het……

Jaarlijks doet onze club mee aan de Grote Club Actie en ook afgelopen jaar werd deze actie een succes. Nog onder toenmalig secretaris Henny Wijs. Dit jaar ging onze nieuwe secretaris Ton van Kaam hiermee aan de slag. Natuurlijk met een geheel eigen visie en aanpak.  Een mail én een herhaalmail leidde tot een directe verkoop bij inschrijving van ruim 100 loten. Ook onvermoeibaar medebestuurslid Tonnie de Leeuw plaatste zich achter de ideeën van Ton en beloofde hem eenieder die op speelavonden voor zijn voeten liep alsnog te vragen of ze GroteClubActie loten wilden kopen. De vraag werd sympathiek beantwoord door onze leden en dit weekeinde kon de GroteClubActie met succes bekroond en afgesloten worden. Alle loten zijn verkocht. En tegen december kan de club weer een leuk bedrag op de rekening bijschrijven. U hoort nog het finale resultaat.

Bij deze zeggen Ton van Kaam én Tonnie de Leeuw iedereen hartelijk dank voor een buitengewoon fijne reactie.

 

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]

Zoek in site:
           

    

    

Laatste nieuws:

19-09-2018

ZCC: ZATERDAG 15 SEPTEMBER, ZOMERCLUBCOMPETITIE (ZCC) BRE-DA-BOULES 5 - MIDDELBURG 2 (PLAY-OFF).

Lees meer...

18-09-2018

ZCC: ZATERDAG 15 SEPTEMBER, ZOMERCLUBCOMPETITIE (ZCC) VA-TOUT 2 - MIDDELBURG 1.

Lees meer...

17-09-2018

ZEEUWSE KAMPIOENSCHAPPEN 16 SEPTEMBER 2018

Lees meer...

14-09-2018

JEU DE BOULES MIDDELBURG: ZEEUWSE KAMPIOENSCHAPPEN ZONDAG 16 SEPTEMBER.

Lees meer...

12-09-2018

KOMT U OOK OP HET SLUITINGSTOERNOOI OP 23 SEPTEMBER??

Lees meer...

    

Kalender:
« September 2018 »
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Inloggen:

Ogenblik a.u.b. ...