U bent hier: Home Page › Nieuws › Nieuws

Nieuws

Clubcompetities: 19 MEI 2018. ZOMER CLUB COMPETITIE (ZCC). 1E TEAM MIDDELBURG
   (21-05-2018)

19 MEI 2018. ZOMER CLUB COMPETITIE (ZCC). 1E TEAM MIDDELBURG

Op verzoek van Bré-da -Boules hebben wij deze competitiedag vervroegd naar zaterdag 19 mei.Om half twee begonnen we aan de 1e partij. Zowel de Tête à Tête als de triplette werden gewonnen met 13-5. De doubletten gespeeld door zowel Piet en Ria als door  Eddie en Teun werden gewonnen met 13-1 en 13-0. De tegenstanders hadden het deze middag niet gemakkelijk. Dit bleek ook uit de volgende twee doubletten die ook gewonnen werden met 13-0 en 13-3.

Ditmaal een overwinning van 6 gewonnen wedstrijden met een saldo van 64 pluspunten.

Ria van der Heijden

 

 

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: BOELUUSCOMPETITIE MET SUCCES AFGESLOTEN
   (19-05-2018)

BOELUUSCOMPETITIE  MET  SUCCES  AFGESLOTEN

 

Jaarlijks worden op de jeu-de-boulesbanen van Club Jeu de Boules Middelburg een competitie gehouden dat de naam draagt van het clubhuis "'t Boelúus". Vroeger was dit toernooi alleen bestemd voor bedrijven, maar al een paar jaar komen de deelnemende teams uit heel Zeeland. De start is meestal half april en duurt 5 opeenvolgende donderdagen. Er wordt in twee klassen gespeeld.

In de recreatieklasse, waarin de hele competitie werd afgewerkt, speelden 8 teams, waarin de eerste 3 plaatsen gewonnen werden door:

 

1ste plaats Leo v.d. Heijden/Bram Gideonse uit St. Laurens

2de plaats Johan de Kam/Marcus de Regt uit St. Laurens

3de plaats Rini Karman/Kees de Loof  uit Vlissingen

 

De andere klasse was de wedstrijdklasse, waarin een halve competitie werd gespeeld met 16 teams, waarin de winnaars waren:

 

1ste plaats Chris Lokerse/Piet Robijn

2de plaats Piet Maartense/Fabian Moes

3de plaats Jeroen Adriaanse/Patrick Bruggeman.  Allen van Club Jeu de Boules

 

Voor alle uitslagen: KLIK HIER

 

Wedstrijdcommissie Henny Wijs en Leo Wouters

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel

(Terug naar boven)


Varia: DE NIEUWE BOELPRAOT IS UIT (2018 NUMMER 3)
   (17-05-2018)

DE NIEUWE BOELPRAOT 2018 NUMMER 3 IS UIT.....

En deze keer staat hij bol van allerlei flink gevarieerde artikelen. Nee, een saaie opsomming van dingen die achter ons liggen is het niet geworden. Daarvoor heeft de redactie veel te veel fantasie. Daarom een uniek artikel met bijbehorende foto uit onze eerste cluboprichtingsdatum. Een stukje proza en wat aparte belevenissen. Actueel voor de deur staande toernooien. Een dringende oproep aan u voor een helpend handje. En is uw toetje nog wel van deze tijd op ons Smoelenboek? Enfin, nieuwsgierig geworden? Kijk gauw op onze website bij Boelpraot of

KLIK HIER voor dit kersverse Clubblad.

Redactie Boelpraot

 

(Terug naar boven)


Clubcompetities: 12 MEI 2018. ZOMER CLUB COMPETITIE (ZCC). 2E TEAM MIDDELBURG
   (13-05-2018)

12 MEI 2018. ZOMER CLUB COMPETITIE (ZCC). 2E TEAM MIDDELBURG

Zaterdag 12 mei was de tweede speelronde in de ZCC met een thuiswedstrijd voor het 2e team. Dezelfde 4 spelers(sters) als in de eerste wedstrijd traden aan tegen Petangeske 2. Banda,Maria,Myrthe en Michael waren gebrand op een overwinning na de nederlaag in de eerste wedstrijd. Banda begon uitstekend en won de tête-à-tête partij met 13-10. De eerste winst was binnen. De triplettenpartij van Maria, Myrthe en Michael ging helaas met 5-13 verloren. Na de kelen gesmeerd te hebben met “ranja on the rocks”en een oliebol van Evi, of een ander koel drankje werden er twee doublettenpartijen gespeeld. Maria en Michael wonnen hun partij professioneel met 13-3.Myrthe en Banda hadden het moeilijker en verloren helaas net met 12-13. De stand was dus 2-2. De laatste twee partijen moesten dus de beslissing brengen want ons team wilde met alle geweld de wedstrijd winnen. Banda en Michael maakten korte metten met hun tegenstanders en wonnen met 13-0. Bij Maria en Myrthe leek het een totaal ander verhaal te worden. Zij kwamen met 0-11 achter. Maar ineens ging het bij de dames lopen en konden ze de partij omzetten in een 13-11 overwinning. Spelpeil was een stuk beter dan de eerste wedstrijd en zie dan is er een overwinning.

Jeroen Adriaanse en Piet Rottier 

(Terug naar boven)


Clubcompetities: 12 MEI 2018. ZOMER CLUB COMPETITIE (ZCC). 1E TEAM MIDDELBURG
   (13-05-2018)

12 MEI 2018. ZOMER CLUB COMPETITIE (ZCC). 1E TEAM MIDDELBURG

Op zaterdag 12 mei hebben we thuis de 2de wedstrijd gespeeld van de Zomer Club Competitie tegen Boulevaart-2 uit Terheijden. De Tête-à-Tête heeft Eddie gewonnen met 13-0 op de baan naast het clubhuis. De triplette werd gewonnen met 13-4. De 2de ronde speelde Eddie en Theun weer op dezelfde baan en nogmaals werd gewonnen met 13-0. Piet en Ria verloren de 2e partij met 12-13. De tegenstanders hadden over geluk niet te klagen. Gelukkig gaven ze dat zelf ook toe. De 3de ronde werd door Eddie en Piet gewonnen met 13-8 en de partij met Theun en Ria werd verloren met 3-13.  Einduitslag van deze middag: 4-2 voor CJBM.

Ria van der Heijden

(Terug naar boven)


Clubcompetities: 21 APRIL 2018. ZOMER CLUB COMPETITIE (ZCC). 1E TEAM MIDDELBURG
   (13-05-2018)

21 APRIL 2018. ZOMER CLUB COMPETITIE (ZCC). 1E TEAM MIDDELBURG

Op 21 april is de Zomer Club Competitie (ZCC) 2018 weer van start gegaan.Ons team (Eddie Malicki, Theun Kamermans, Piet Robijn en Ria van der Heijden) is ingedeeld in klasse 1B. De 1ste wedstrijd was tegen Va-Tout-1 in Breda. Salvador Prior was de vervanger van Eddie. De Tête-à-Tête, gespeeld door Piet werd gewonnen met 13-9. De triplette verloren met 8-13. De doublette (Piet en Theun) werd verloren met 2-13 en de doublette met Salvador en Ria werd gewonnen met 13-10. In de 3e ronde wonnen Salvador en Piet hun wedstrijd met 13-5 en Theun en Ria verloren met 7-13. De einduitslag van deze middag resulteerde in een gelijkspel 3-3.

Ria van der Heijden

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: HET HIJ/ZIJ-TOERNOOI VAN 10 MEI 2018.
   (13-05-2018)

HET HIJ/ZIJ-TOERNOOI VAN 10 MEI 2018.

 

Na vele weken prachtig zonnig weer hoeven we dit stukje over het Hij/Zij-Toernooi niet te beginnen met het traditionele gezeur over de weersomstandigheden. Het was weer voor de echte vroege vogels onder ons zoals onze onverwoestbare Leo Wouters die al voor 9.00 uur de poorten van onze club ontsloot en met verve (met wat latere helpers) aan de slag ging om alle voorbereidingen te treffen voor een warm onthaal van alle deelnemers van het Hij/Zij-Toernooi. De hele baan was al vroeg volledig voorbereid en alles stond en hing er gastvrij en verzorgd bij. Kaarten, pasjes en stickers voor een tweede ronde lagen al klaar op de wedstrijdtafel en om 9.45 uur stond het op de parkeerplaats al vol met Belgische nummerborden, die al om 8.00 uur van huis waren vertrokken om aan dit gezelligheidstoernooi deel te kunnen nemen. Enthousiaste mensen met motivatie voor het beoefenen van petanque.

In totaal waren er 37 teams (1 team kwam niet opdagen, zodat er ook een vrijloting ontstond voor sommige teams). De wedstrijdleiding lag in handen van Mark Dingemanse en Leo Wouters, die om klokke 10.30 uur de aftrap gaven nadat ook de spelregels voor deze dag en voldoende uitleg nog even waren doorgenomen. De eerste wedstrijd was voorgeloot, waarna winnaars tegen winnaars en verliezers tegen verliezers verder zouden spelen in een A-(14 teams, B-(12 teams), en C-poule met 12 teams inclusief de vrijloting. De 3e ronde was een voorgelote partij, en in ronde 4 en 5 waren de winnaars tegen de winnaars en de verliezers tegen de verliezers.

De sfeer was niet kapot te krijgen en het was een oergezellige drukte. Opvallend was het spelpeil van onze Belgische vrienden, ook om naar te kijken. Uitstekende "plaatsers" en vooral tireren ging met een ongelooflijk gemak.

Rond 17.30 uur kon de prijsuitreiking plaats vinden en we noemen hier een paar uitslagen:

 

POULE A:  1) Nancy Nemedi/Walter van Heel, 2) Ria v.d. Heiden/Hans Wirtz,

3) Reini Mertens/Jorne van Hecke en 4) Ann de Cock/Kristof Vrancken.

Poule B: 1) Evy Norimarna/Wim Roemersma, 2) Vive en Marc v.d. Berghe,

3) Ada en Marco Wouters en 4) Marijke Poortvliet en Frans Hoornick.

Poule C: 1) Ingrid de Maijer/Patrick van Lent, 2) Irma Malicki/Piet Robijn,

3) Santana Strooband/Tim Pinnoit en 4) Sara de Mesmaeker en Thomas v. Leuevenhaege.

 

Zoals u ziet vielen veel Belgische teams in de prijzen (7 teams) en waren bij de winnaars ook 5 teams van onze eigen club. Hulde aan onze zuiderburen.

 

Als je het wilt zien geniet je op een dag zoals deze van geweldig sociaal en gezellig spel en dan maakt het niet echt uit of je nu wint of verliest.

Na afloop kregen vooral Leo en Mark alle verdiende lof voor hun puike organisatie.

 

Namens de wedstrijdleiding: Leo Wouters en Mark Dingemans.

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel (met dank aan Ton van Kaam voor zijn literaire bijdrage)

 

Voor alle uitslagen van het Hij/Zij-Toernooi: KLIK HIER.

 

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: INTERLAND NEDERLAND-ENGELAND, ZONDAG 6 MEI 2018
   (09-05-2018)

INTERLAND NEDERLAND-ENGELAND, ZONDAG 6 MEI 2018

 

Zondag 6 mei was het voor de zesde keer dat wij het toernooi Nederland – Engeland speelden. Ruim op tijd arriveerden er 15 Engelse teams in vol tenue bij ons nieuwe Clubhuis en de sfeer zat er meteen goed in.

Mart hield een korte inleiding waarna de kaarten werden verdeeld onder de 30 teams.

Ria van der Heijden had, naast de perfecte organisatie van het toernooi, ook gezorgd voor zelf gebakken cake bij de koffie. Ook tijdens het toernooi verraste zij de spelers met gehaktballetjes, wraps,  haring,  worst en kaas.

Het weer was mediterraan en het spel liep als een trein. Misschien moeten we er maar eens over nadenken om met CJBM de plas over te steken om ons geluk daar op de proef te stellen.

Na 3 partijen werd duidelijk dat de Engelse Boulers duidelijk waren gegroeid in het spel. De eindstand werd 28 gewonnen partijen voor Nederland en 17 voor Engeland. Naast het feit dat we goed hadden gespeeld was het voor de Engelsen best wel even wennen om op onze harde, door de zon geblakerde, buitenbanen te spelen.

Na bekendmaking van de uitslag werden er door de Engelse coach en Ria van der Heijden leuke buttons uitgedeeld aan alle deelnemers. Het toernooi werd feestelijk afgesloten met een Chinees buffet wat goed in de smaak viel. Kortom, een feestelijk toernooi waar we met veel plezier op terugkijken.

 

Mart Molenaar 

 

Voor meer foto's: KLIK HIER.

(Terug naar boven)


Varia: BOULESLESSEN: ER IS NOG PLAATS
   (04-05-2018)

BOULESLESSEN: ER IS NOG PLAATS

 

Om een betere bouler en méér spelinzicht te krijgen is het volgen van een paar lessen door onze "meester" Piet Maartense eigenlijk een must voor iedereen.

Niet alleen kun je je spel verbeteren, maar ook leer je aardig wat tactiek mocht het  eens tegen zitten.

Een paar weken geleden werd er een mededeling op onze site gezet, wat resulteerde in 8 gemotiveerde cursisten. Die hebben inmiddels hun eerste instructie-avond achter de rug en vragend naar hun reacties waren ze stuk voor stuk enthousiast over het geleerde.

Maar 8 leden is eigenlijk onvoldoende op een ledenaantal van ruim 180 personen.

Het bestuur én onze club biedt het volgen van bouleslessen geheel gratis aan. Dat is een bewuste keuze van servicegerichtheid, waar heel veel andere clubs beslist jaloers op zijn. Daarom is een aantal van 8 eigenlijk een beetje teleurstellend.

Daarom is besloten dat u alsnog gewoon kunt deelnemen (tot maximaal 16 personen). Maak hier gebruik van en kom komende dinsdag(en)

 

Trainingslessen zullen zijn op elke dinsdag 1 mei (geweest)– 8 mei – 15 mei – 5 juni – 12 juni – 19 juni en 26 juni.

Tijd:  van 19.30 uur tot 21.45 uur (inclusief een kwartier pauze met theorieles)

Aanmelden: Bij onze secretaris Ton van Kaam. Email:

 

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel

(Terug naar boven)


Toernooien CJBM: HET OT EN SIENTOERNOOI VAN 21 APRIL 2018
   (23-04-2018)

HET OT EN SIENTOERNOOI VAN 21 APRIL 2018

 

Al wekenlang keken een heleboel mensen uit naar het weer dat we konden verwachten op het Ot & Sientoernooi van zaterdag 21 april 2018.

De voorspellingen zagen er goed uit en een week vooraf kregen we te maken met een soort Lente-hittegolf. De natuur spattte uit de grond, bloemen, struiken en langs de berm. Dat zat wel goed ……en inderdaad op deze dag was alles zonovergoten.

Dat weerspiegelde zich ook in de vele blije gezichten die 24 Ot&Sien-teams lieten zien. Dit jaarlijkse toernooi is een en al een brok gezelligheid en dat is het hoofdkenmerk. Iedereen wil best een winnaarmentaliteit hebben, maar het sportief met elkaar bezig zijn en kwinkslagen met elkaar maken is ook een hoofdgegeven.

En dat bleek maar eens te meer op deze prachtdag. De grote spelbreker was eigenlijk de ondergrond waarover de ballen moesten rollen en waar deze terecht moesten komen zoals je dat wilde. Na maanden binnen spelen (met een redelijk gelijkmatige ondergrond) kon men nu kiezen van groot-korrelig naar verfijnd glad, waardoor de boules vaak in de heg terecht kwamen. Steentjes genoeg en uitgerekend DAT steentje zorgde dat jouw boule een linkse of rechtse richting koos in plaats van lekker bij de but te gaan liggen. Gelukkig ging het nergens om en wist je dat je tegenstander met hetzelfde probleem opgezadeld werd. Wie de toss won bepaalde de ondergrond en soms was het een voordeel, maar voor hetzelfde geld kon het een nadeel opleveren. "Geluk" was het juiste woord om te winnen, de ander had dan gewoon pech. Er werden drie partijen gespeeld en eigenlijk keek je tijdens de partij jaloers naar de terraszitters, die lekker aan een biertje zaten, terwijl jouw partij puntje voor puntje tergend langzaam verliep. Tegen kwart voor vijf was iedereen uitgespeeld en had men een mooi plaatsje op het terras veroverd om na te praten over zijn/haar boulesprestaties van dit toernooi. Tijd voor de prijsuitreiking.

Die werd met spanning afgewacht en na iedere prijsafroep werd er luid geapplaudisseerd en gejuicht. En we hadden een duidelijke prijswinnaar met het team van Henny Pol en Ton Nuiten. Felicitaties van iedereen. Op deze manier vonden daarna nog 9 prijzen hun weg.

Na afloop van deze prijsuitreiking was er alle lof en eer voor de organisatoren  Henny Wijs en Tonnie de Leeuw, die er voor gezorgd hadden dat voor alle deelnemers het Ot & Sien toernooi onvergetelijk was geworden.

 

Webredactie: Berend-Jan van Hoeckel.

Voor de uitslagen: KLIK HIER

Voor foto's gemaakt door Nel Westerweele: KLIK HIER

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - [Volgende >>]

Zoek in site:
           

    

    

Laatste nieuws:

21-05-2018

19 MEI 2018. ZOMER CLUB COMPETITIE (ZCC). 1E TEAM MIDDELBURG

Lees meer...

19-05-2018

BOELUUSCOMPETITIE MET SUCCES AFGESLOTEN

Lees meer...

17-05-2018

DE NIEUWE BOELPRAOT IS UIT (2018 NUMMER 3)

Lees meer...

13-05-2018

12 MEI 2018. ZOMER CLUB COMPETITIE (ZCC). 2E TEAM MIDDELBURG

Lees meer...

13-05-2018

12 MEI 2018. ZOMER CLUB COMPETITIE (ZCC). 1E TEAM MIDDELBURG

Lees meer...

    

Kalender:
« Mei 2018 »
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Inloggen:

Ogenblik a.u.b. ...